Tradiční Sušické slavnosti zahájí letní turistickou sezónu

Tradiční Sušické slavnosti zahájí letní turistickou sezónu

Tisk

Susicke slavnosti 200Ve dnech 19. až 22. května 2022 ožije šumavské podhůří 22. ročníkem Sušických slavností. Ty po dvouleté pauze znovu odstartují letní turistickou sezónu na Sušicku.

 

 

Sušické slavnosti mají jako tradičně velice nabitý a pestrý program plný kulturního a sportovního vyžití. Malebné západočeské město po tři dny opanuje hudba nejrůznějších žánrů, divadlo a široká nabídka zážitků. Centrum Sušice zaplní stánky s občerstvením a zajímavými výrobky.

Návštěvníci se mohou těšit na Pokáče, Lenku Filipovou nebo kapelu Mňága a Žďorp. Divadlo Schody předvede představení Taková normální rodinka, dětský sbor Svatobor pak vzdá svým vystoupením hold Jaroslavu Ježkovi.

Hlavní program odstartuje v pátek odpoledne na náměstí Svobody vystoupením místních škol a školek, které postupně vystřídá například Pavel Horejš, Karavana Swingers Band nebo Frankie & The Deadbeats. Rodiny s dětmi jistě ocení řadu dětských atrakcí. Sobota nabídne plejádu tanečních vystoupení místních spolků. Zahraje sušická kapela Bossanoha, program vyvrcholí koncerty Mňágy a Žďorp a Pokáče. Pro děti bude připraven pohádkový les plný pirátů. Neděle jako vždy patří tradičnímu výšlapu na Svatobor.

Vstup na Sušické slavnosti je zdarma.

Susicke slavnosti

Více informací a přesný program naleznete na https://www.susicko.cz/ a Sušické slavnosti 2022 - Sirkus Sušické kulturní centrum (kulturasusice.cz).


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kateřina Tučková: „Byla jsem děvče z vesnice, které se ocitlo ve spárech brněnské kultury“

tuckova200Brněnská rodačka, kurátorka pražské galerie a především také úspěšná spisovatelka Kateřina Tučková získala letos za svůj román Žítkovské bohyně ocenění Magnesie Litery, zvolili si ji sami čtenáři.<...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Jak vydělat na internetu? Novinka z IFP Publishing vám to shrne!

internet  perexMáte svůj sen? Chcete si vydělávat na vlastní pěst něčím, pro co hoří vaše srdce? Tak to máte půlku této praktické i motivační knihy za sebou. Nemáte-li úplně jasno, posaďte se soustředěně už k první stránce, protože autorce se podař...

Divadlo

Katovský příběh přivezlo na zlínské Setkání Stretnutie Bábkové divadlo Žilina

kata dcera kata 200Zlínský divadelní festival Setkání Stretnutie se letos konal již poosmnácté. V dobách svých začátků byl zaměřen především na tvorbu zemí Visegrádu, postupem času vykrystalizoval do přehlídky české a slovenské diva...

Film

Jiskřivá dokumentární tvorba

CT perex 1Stejně jako podzimní listí, tak i letošní nabídka dokumentární tvorby bude na stanicích České televize hýřit barvami. Tvůrci přichystali téměř dvě desítky dokumentárních a publicistických projektů tykajících se přírody, historie či životního stylu, ...