Nová sběratelská karta s motivem Zlínského mrakodrapu je v prodeji

Nová sběratelská karta s motivem Zlínského mrakodrapu je v prodeji

Tisk

sberatelska karta 200Zlínská Správní budova číslo 21 postavená v letech 1936-1938 podle návrhu architekta Vladimíra Karfíka je jedním z vrcholných děl předválečné československé funkcionalistické architektury a patří ke známým dominantám baťovského Zlína. Není tedy divu, že se zlínský mrakodrap často označovaný jako „jednadvacítka“ zařadil do projektu Sběratelských karet Klubu českých turistů Praha. Nová karta je již v prodeji a zájemci ji zakoupí v Krajském turistickém informační centru Zlín.

„Nová sběratelská karta s jedním z typických motivů Zlína – správní budovou číslo 21 - rozšířila výběr suvenýrů a upomínkových předmětů, které mohou návštěvníci 14|15 BAŤOVA INSTITUTU zakoupit v Krajském turistickém informačním centru, které se nachází v přízemí 14. budovy. Zde je možné zakoupit i několik dalších sběratelských předmětů, například turistické známky, vizitky, nálepky nebo další upomínkové předměty jako hrnečky s baťovskými hesly, psací potřeby, magnety, turistický deník a další drobnosti se známými zlínskými motivy“ představila novinku Petra Kubíková, ředitelka 14|15 Baťova institutu, p.o..

Sběratelské karty představují ucelenou číslovanou edici a jsou vydávány od roku 2005. Jejich odborným garantem je Klub českých turistů Praha a dosud bylo vydáno přes 1800 karet, které představují zajímavá a turisticky atraktivní místa v České republice. Projekt je známý i díky dlouholeté spolupráci s rádiem Impuls, kde má od roku 2007 svůj pravidelný pořad Máme Česko ráááádi. Sběratelské karty ocení každý, kdo rád cestuje, poznává nová místa a rozšiřuje si své obzory.

sbeatelska karta 1

Krajské turistické informační centrum Zlín sídlící ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU je otevřeno 7 dnů v týdnu, má bezbariérovou recepci a příjemnou odpočinkovou zónu s interaktivními informačními kiosky.

Více informací: https://www.14-15.cz/


 

Přihlášení



NEJ za měsíc

Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turisas: „Když jsme začínali, tak jsme kupovali zmrazenou krev“

turisas 200Festivalová sezóna se pomalu blíží, a proto vám přinášíme rozhovor s Turisas – jednou z hvězd festivalu Made of Metal. Ten se koná 14. až 16. srpna u Hodonína a kromě Turisas se na něm představí například Epica, Amorphis, Gloryhammer nebo Týr. Na...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Stojí pokračování Ready Player One za to?

ready player two 200V loňském roce spatřilo světlo světa pokračování pro mnohé kultovní knihy Ready Player One: Hra začíná s názvem Ready Player Two: Nová hra začíná, jejímž autorem je Ernest Cline.

 

...

Divadlo

Společenstvo vlastníků ukazuje přehlídku typických Čechů

spolecenstvo vlastniku 200V rámci festivalu Setkání Stretnutie do Zlína přijelo také pražské Divadlo Vosto5 se svou hrou Společenstvo vlastníků. Letošní ročník se nesl v duchu biografií, ale také tématu „co dnes znamená být jiný“, což se v n...

Film

V Karlových Varech se představí Kendži Mizoguči

Mizoguci perexLetošní 52. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (koná se ve dnech 30.6. – 8.7.2017) nabídne průřez tvorbou japonského režiséra KENDŽIHO MIZOGUČIHO (1898-1956). Tento - bohužel až na sklonku svého života - proslavený tvůrce patří mezi ...