GALBRAITH, SCHWARZENEGGER, MORRISOVÁ… Na jaké knihy z Albatros Media se těšit?

GALBRAITH, SCHWARZENEGGER, MORRISOVÁ… Na jaké knihy z Albatros Media se těšit?

Tisk

albatros200Recept na naplněný život od nejslavnějšího kulturisty, kultovního herce a bývalého guvernéra Kalifornie, rodinné drama ze Švédska, krimi, biografie Jiřího Šlitra, vzpomínky na šumavskou legendu Jiřího Kintzla, příběhy bezdětných žen, tipy, jak na zahradu, ale i pohádky a fantasy pro děti a young adults – to jsou tituly, na které se mohou těšit čtenáři v 1. čtvrtletí.


Devět žen, osm rozhovorů, devět příběhů bezdětnosti

Moderátorka ČT Martina Hynková Vrbová v průběhu dvou let vyzpovídala bezdětné ženy různého věku, povolání i zájmů. Vznikla tak fascinující mozaika příběhů, které otevírají hluboká témata rodiny, hodnot i partnerských vztahů. Jedna žena po dětech toužila, ale nemohla je mít. Druhá žena kvůli znásilnění přehodnotila touhu po rodině. Další ženě děti nic neříkají a svou existenci bez dětí hodnotí i lesbický pár či žena blížící se věkem stovce. Poznejte silné osudy dobrovolně i nedobrovolně bezdětných žen.

Martina Hynková Vrbová: Žiju bez dětí, CPress, vychází (i jako e-kniha) 22. 1.

albatros ziju

Syrové rodinné drama plné vášně i napětí. Švédská literární senzace

Jana Kippo se vrací na rodný statek na severu Švédska. Kdysi odsud utekla poté, co její bratr napadl otce lopatou. Bratr se nyní upíjí k smrti a matka po mrtvici chátrá v domově seniorů. Návštěva v Janě oživí vzpomínky na dětství plné násilí, přesto se rozhodne zůstat, aby se pokusila vyrovnat s minulostí. Jenže drsná realita venkova, kde v rodinách po generace vládne alkohol a nikoho nezajímá, co se děje za zavřenými dveřmi, bude krutým soupeřem. Naděje na odpuštění ale umírá poslední. Snad.

Karin Smirnoff: Můj bratr, Kniha Zlín, vychází (i jako e-kniha) 29. 1.

albatros muj bratr

Starý zločin si žádá nové oběti. Od autorky hitu Vodník

Poručík Tomáš Vyskočil má velký problém. Je blonďatý, rafinovaný a odhodlaný pořádně mu zavařit. Zatímco se Tomášovo manželství ocitá v ohrožení, je uprostřed Příbrami nalezen těžce podchlazený opilec, který po pár hodinách v nemocnici umírá. Taková smrt by kriminálku mohla nechat v klidu, kdyby se ovšem dotyčný nedávno nezmínil, že mu někdo usiluje o život. A tak se Tomáš s kolegou Honzou Richterem pouštějí do vyšetřování zločinu, po jehož vyřešení nikdo netouží.

Tereza Bartošová: Dceřina kletba, Motto, vychází (i jako e-kniha a audiokniha) 1. 2.

albatros dcerina kletba

Virtuální svět, skutečná nenávist. Šestý případ Cormorana Strika a Robin Ellacottové

Když do detektivní kanceláře vpadne rozrušená Edie Ledwellová, Robin Ellacottová neví, co si o nečekané návštěvě myslet. Spoluautorku animovaného seriálu Černočerné srdce prý neustále pronásleduje internetový uživatel s přezdívkou Anomie. Robin usoudí, že jí nemůže nijak pomoct, a vše pustí z hlavy. Za pár týdnů však přijde šok – mladou ženu totiž kdosi zavraždil na hřbitově Highgate, kde se celý seriál odehrává. Robin a Cormoran Strike se pouštějí do pátrání… a brzy objeví zcela nové podoby zla.

Robert Galbraight: Černočerné srdce, Kniha Zlín, vychází (i jako e-kniha a audiokniha) 5. 2.

albatros cernocerne srdce

Arnold Schwarzenegger a jeho recept na smysluplný život

Nejslavnější kulturista všech dob. Ikonická filmová hvězda. Lídr šesté největší ekonomiky světa. Tři na první pohled zcela odlišné osobnosti se snoubí v jednom skutečném člověku. Tohle je Arnold Schwarzenegger. A na vrchol se nedostal náhodou. Jeho úspěch je výsledkem jasné vize, tvrdé práce, přímé komunikace a odhodlání. Teď vám na svém příběhu ukáže, že smysl života může najít úplně každý. Jak říká sám Arnold – nikdo vás nepřijde zachránit, máte jen sami sebe. Dobrá zpráva je, že nic víc nepotřebujete.

Arnold Schwarzenegger: Buď užitečný , XYZ, vychází (i jako e-kniha a audiokniha) 8. 2.

albatros bud-uzitecny

První skutečně celistvá biografie Jiřího Šlitra. Obsahuje mnoho dosud nezveřejněných fotografií!

Když se 15. února 1924 v podkrkonošské vesničce Zálesní Lhota narodil malý Jirka, ještě nikdo netušil, jak moc jednou ovlivní českou kulturní scénu. O sto let později vychází publikace, která mapuje jeho soukromý život i kompletní umělecké dílo. A přestože osud oblíbeného skladatele, herce, zpěváka a výtvarníka předčasně ukončil tragický skon, zanechal po sobě nesmírně bohatý odkaz. Zavzpomínejte na Jiřího Šlitra, spoluzakladatele Semaforu a partnera Jiřího Suchého, a poznejte všechny jeho výjimečné talenty!

Lukáš Berný: Jiří Šlitr. Doktor Klavír, CPress, vychází 12. 2.

albatros jiri-slitr

Kouzelné pohádky na dobrou noc, ve kterých to voní bylinkami

Byla jednou jedna babička a ta měla sedm vnoučat: čtyři holčičky a tři kluky. Kromě nich však měla také velké tajemství. Nikdo totiž netušil, že je kouzelná! V přírodě vždy dokázala najít neviditelné, tajuplné a čarovné věci, o kterých jiní lidé nemají ani tušení. O téhle babiččině schopnosti nevěděla ani její vnoučata, ale to se jednoho dne změnilo. Jakou moc ukrývá třezalka, hluchavka, chrpa, dobromysl nebo heřmánek? To všechno se dozvíte během pohádkových letních prázdnin u bylinkové babičky!

Lucie Hlavinková: Bylinková babička, Albatros, vychází 12. 2.

albatros Bylinkova-babicka

Hrdinská výprava dvou polobohů ze světa Percyho Jacksona

Nico di Angelo jako Hádův syn zažil víc hrůz než kdokoli jiný. Ale i jeho dny prosvětlil paprsek slunce v podobě milovaného Willa Solace, Apollónova syna. Spolu dokážou překonat jakoukoli překážku. Poslední dobou ale Nika volá hlas z Tartaru. Zdá se, že patří napravenému Titánovi, kterého Percy s Annabeth museli opustit během úniku z Hádovy říše. Nico se mu hodlá vydat na pomoc a Will trvá na tom, že ho doprovodí. Přežije ale bytost světla v nejtemnější části podsvětí? A čeho se tam Nico bude muset vzdát?

Rick Riordan – Mark Oshiro: Slunce a hvězda, Fragment, vychází (i jako e-kniha a audiokniha) 15. 2.

albatros slunce-a-hvezda

Literární předloha milovaného animovaného filmu od studia Ghibli. Ilustroval Nikkarin

Kiki je právě třináct let a jako každá mladá čarodějka musí vyrazit do světa na zkušenou. Se svým mluvícím kocourem Džidžim se usadí v přímořském městečku Koriko. Využije toho, že dokáže létat na koštěti, a založí si expresní doručovací službu. Jenže na své cestě k samostatnosti to nemá vždycky lehké – vždyť místní lidé ještě nikdy opravdovou čarodějku neviděli. Získat si jejich srdce a najít si své místo v životě bude i pro ráznou a odhodlanou Kiki výzva.

Eiko Kadono: Doručovací služba čarodějky Kiki , Albatros, vychází 19. 2.

albatros Doručovací služba čarodějky Kiki

Emil Kintzl očima svých přátel a spoluautora cyklu Zmizelá Šumava

Emil Kintzl na Šumavě strávil celý život a neúnavně sbíral příběhy míst, která se už ztratila z mapy. Jeho osobité vyprávění a vtipné i laskavé historky v podání režiséra Jana Fischera vykreslují obraz tohoto legendárního šumavského patriota. Vzpomínají na něj také jeho blízcí, přátelé a osobnosti jako Zdeněk Svěrák, Ivan Hlas nebo Václav Kopta. Vznikla tak malebná koláž nesmírně pestrého osudu, který trval bezmála devadesát let. Text doprovází velké množství archivních fotografií.

Jan Fischer: Šumavská legenda Emil Kintzl, Kniha Zlín, vychází vychází (i jako e-kniha) 19. 2.

albatros sumavska-legenda-emil-kintzl

Anglickým trávníkům už odzvonilo. Jak na rozkvetlou a soběstačnou zahradu?

Radka Votavová alias Nezkrotná zahradnice vám ukáže, jak si poradit s každou zahradou. S pokorou a úctou ke všemu živému, bez boje, ve spolupráci a v harmonii s přírodou. Nechte se inspirovat praktickými tipy – od prvotních představ, přes výběr pozemku až po volbu rostlin či práci s vodou. To vše s jedním cílem: aby byla vaše zahrada samostatná. Zjistěte, jak o ni pečovat v duchu trvalé udržitelnosti, využívat přírodní zdroje, podporovat druhovou rozmanitost a ještě ušetřit čas. Tak ať to roste!

Radka Votavová: Džungloidní zahrady od Nezkrotné zahradnice, CPress, vychází (i jako e-kniha) 22. 2.

albatros Dzungloidni-zahrady

Povídkový soubor od oblíbených autorek nakladatelství Motto

Michaela Klevisová, Jana Poncarová, Barbora Šťastná, Petra Klabouchová, Scarlett Wilková a další skvělé spisovatelky pro vás připravily pestrou mozaiku originálních příběhů. Prožijete s nimi osud italské uprchlice a českého mladíka za první světové války, vražedný thriller o přijímačkách na střední školy, vtipnou sci-fi o dokonalých robomanželkách, psychologický horor o hlubinách mateřské duše nebo ironický příběh z kurzů pro skutečné muže.

Michaela Klevisová – Jana Poncarová – Bára Šťastná – Petra Klabouchová – Scarlett Wilková – Klára Mandausová – Lucie Šilhová – Zdenka Hamerová – Miriam Blahová – Lucie Hlavinková: Srdcová desítka, Motto, vychází (i jako e-kniha a audiokniha) 7. 3.

albatros srdcova-desitka

Román z japonského zajateckého tábora. Od autorky bestselleru Tatér z Osvětimi

Norah Chambersová miluje hudbu, svého manžela i svou osmiletou dceru. Jenže druhá světová válka umění nepřeje a rodiny kvůli ní končí v troskách. A tak dojde k tomu, že se roku 1942 Norah ocitne v japonském zajateckém táboře, kde musí čelit krutým podmínkám. Spolu s ní tam skončí i velšská zdravotní sestra Nesta Jamesová. Obě ženy na místě nelidského utrpení objevují záblesky lidskosti i nečekanou odvahu uvnitř sebe sama – a pomáhají tak i ostatním. Příběh vznikl na základě skutečných postav a událostí.

Heather Morrisová: Sestry pod vycházejícím sluncem, CPress, vychází (i jako e-kniha a audiokniha) 14. 3.

albatros Sestry pod vycházejícím sluncem

Desatero Marka Orko Váchy – otevřený rozhovor s Renatou Kalenskou

Tahle kniha vznikala při putování Podyjím, při rozjímání na zahradě jedné fary i dlouhých hovorech u vína. Když se potká novinářka, co se umí ptát, a kněz, teolog a přírodovědec, který má co říct, vznikne hluboký, třaskavý a místy dojemný dialog. Něco jako osobní zpověď. O přírodě, lásce, církvi, radosti, strachu, zdraví, etice, smrti a mnoha dalších stránkách života. Třeba jak se nebát budoucnosti, jak vnímat svět a vychutnat si každou přítomnou chvíli.

Marek Orko Vácha: Když za nás Bůh netahá kaštany z ohně, Motto, vychází (i jako e-kniha) 28. 3.

albatros  kdyz-za-nas-buh-netaha-kastany-z-ohne

Žhavá dračí fantasy, která uhranula svět!

Dvacetiletá Violet Sorrengailová měla nastoupit do kvadrantu písařů a strávit život mezi knihami. Její matka, nesmlouvavá velící generálka, jí však nařídí, aby se připojila ke stovkám kandidátů toužících dostat se mezi navarrskou elitu: dračí jezdce. Violet chybí trénink, navíc je menší než ostatní a draci se s „křehkými“ lidmi nespojují. Spálí je! Proto bude potřebovat všechen svůj důvtip, aby obstála. Brzo ale zjistí, že z Basgiathské válečné školy vedou jen dvě cesty ven: absolvovat, nebo zemřít.

Rebecca Yarros: Čtvrté křídlo, Fragment, vychází (i jako e-kniha) 28. 3.

Více informací: www.albatrosmedia.cz 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Věrný čtenář thrillerů nemusí být výhra

verny ctenar 200Věrný čtenář je první knihou z plánované série. Práva na tento titul byla prodána do více než 35 zemí a v Hollywoodu se připravuje také seriálová adaptace. Stojí toto finské čtení za to?

 

...

Divadlo

Lordi v Českých Budějovicích byli famózní, skvělí a vysloužili si aplaus - fotoreportáž

Lordi perexNáš fotoreportér Rudolf Hojdar nafotil sérii snímků z českobudějovckého vystoupení souboru Lord of The Dance, které se konalo 27. února 2014 v Budvar Aréně. Ačkoliv časový prostor k pořízení fotografií byl, dle pokynů pořadatelů, velmi krátký, můžeme se díky...

Film

Zimní příběh nemá se zimou nic společného

Zimni pribeh 200Film Zimní příběh (2014) je tak trochu mýtický, romantický i poetický. Herci Collin Farrell a nevinná Jessica Brown Findlay v něm prožívají nečekaně zajímavé a originální romantické sit...