Louskáček s Petrem Popelkou aneb Koncert SOČRu pro celou rodinu!

Louskáček s Petrem Popelkou aneb Koncert SOČRu pro celou rodinu!

Tisk

louskacek200Jedinečný dárek, večer s opojnou hudbou Petra Iljiče Čajkovského, kterou mnozí vnímáme jako jeden ze symbolů Vánoc, přichystali rozhlasoví symfonikové pro své příznivce na čas těsně předcházející svátečním dnům. V pátek 22. prosince se můžete od 16 a 19 hodin v Obecním domě společně se svými dětmi a vnoučaty potěšit příběhem oživlé dřevěné loutky, Louskáčka.

 

 

A protože nebudeme v divadle s veškerou jeho výpravností, čas od času připomeneme (zejména těm nejmenším), v jakých situacích se s hudbou ocitáme. Snad se pak hosté v publiku doberou na pozadí kouzelného dobrodružství štědrovečerní noci těch nejbarvitějších pohádkových výjevů.

Průvodní slovo připravila s šéfdirigentem Petrem Popelkou moderátorka Jitka Novotná, dále spoluúčinkují Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu pod vedením Věry Hrdinkové.

louskacek1

PROGRAM
Petr Iljič Čajkovskij (1840–1893)
Louskáček, výběr z baletu

Petr Popelka dirigent

Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu
Věra Hrdinková sbormistryně

Jitka Novotná průvodní slovo

Obecní dům, pátek 22. prosince / 16.00, 19.00 hodin

Více informací: www.socr.rozhlas.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Máte špatný den? A co teprvé Zlé pondělí?

pondeli 200Lidé se zdají být naprogramováni tak, aby nesnášeli pondělí. Počáteční den týdne mívá spoustu nelichotivých přízvisek – v případě autorů skrývajících se pod pseudonymem Nicci French je to pak Zlé pondělí.

...

Divadlo

Studentský Cyrano z JAMU: beatbox a slam namísto alexandrínu

cyrano 200Příběh jednoho z nejslavnějších milostných trojúhelníků v novém přebásnění Martina Crimpa nabídne brněnské Studio Marta. Inscenace Cyrano bude mít premiéru 27. října v 19 hodin. Režisér Peter Smyczek a dramaturgyně Eva Kolomazníková o volné adaptac...

Film

Smrt jí sluší: přehlídka hollywoodských hvězd

smrt ji slusiČerná komedie Smrt jí sluší (1992) je přehlídkou tří hvězd tehdejšího filmu. Bruce Willis, Meryl Streep a Goldie Hawn předvádějí excelentní taškařici o tom, jak může honba za krásou a kari...