Wombat sessions s Cold Cold Nights v rozšířené sestavě

Wombat sessions s Cold Cold Nights v rozšířené sestavě

Tisk

wombat 200Písně z novinky Ten Years Later, debutu (The) Last Summer i dosud nevydanou skladbu, představují Cold Cold Nights v rámci hudební série živáků Wombat sessions.



„Cold Cold Nights jsme chtěli do sessions už dlouho - je to jedna z oblíbených kapel našeho kolektivu. A s releasem jejich skvělé nové desky to nešlo neudělat,” říká za Mr. Wombat Barbora Luczy.

Skupina přizvala do studia Mr. Wombat, sídlícím v pražském Kampusu Hybernská, trombonistku Terezu Drvotovou, součástí záznamu je také rozhovor o aktuální desce, jejím vzniku i dalších plánech Cold Cold Nights.

Cold Cold Nights se zrodili ze sólo projektu J frontmana Jakuba Jiráska před sedmi lety. První deska (The) Last Summer získala nominaci na cenu české hudební kritiky Apollo a hudební ceny Anděl. Od svého vzniku vystupují pravidelně v České republice a zahraničí, zahráli v Německu, Belgii, Holandsku, Polsku, Slovensku, Maďarsku, Rumunsku, Bosně, Černé Hoře, Chorvatsku, Slovinsku, Rakousku a Francii.

Sestavu tvoří, kromě kytaristy a zpěváka Jakuba Jiráska, multiinstrumentalista Štěpán Oves, trumpetista Kryštof Knapp a bubeník Daniel Došek. S koncem roku se album Ten Years Later, jenž vznikalo mezi Čechami, Berlínem a Chicagem, začíná objevovat v žebříčcích nejlepších tuzemských nahrávek 2022, do svého výběru ji zařadil třeba Expres FM.

wombat1

Více informací:

Multilink Ten Years Later: songwhip.com/coldcoldnights/ten-years-later

Website: http://www.coldcoldnights.com/
Linktr.ee: http://linktr.ee/coldcoldnights/
Facebook: https://www.facebook.com/ColdColdNights/
Instagram: https://www.instagram.com/ColdColdNights
Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCey1QaerIO1GR-N_BQqgCjg
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4rYcYZcByt9P3QjgZqnxkO
Soundcloud: https://soundcloud.com/coldcoldnights
Bandcamp: http://coldcoldnights.bandcamp.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Pojďte se bát s květinářkou s temnou minulostí

ani mrtva ani ziva 200Ani mrtvá, ani živá – takový je název nového thrilleru z pera rakouské spisovatelky Ursuly Poznanski. Kniha vyšla v květnu u nakladatelství Kalibr a na více než tři sta stránkách rozehrává napínavý příběh o tom, jak člově...

Divadlo

Divadlo na Vinohradech uvede slavnou detektivku Past na myši

past200Nejslavnější divadelní detektivka Agathy Christie všech dob, to je Past na myši, jejíž premiéru uvede v sobotu 15. října Divadlo na Vinohradech. V překladu Pavla Dominika a režii Jana Buriana se na jevišti objeví Aneta Krejčíková, Ondřej Kraus, Regina Rázlo...

Film

Neutěšená situace ve společnosti Krátký film Praha

kratky film200Skupina umělců z Akademie výtvarných umění upozornila v uplynulých dnech prostřednictvím médií, petice i dokumentů na situaci v akciové společnosti Krátký film Praha, žádají ministerstvo kultury, aby konalo. V interpelaci na ministra kultury...