Iveta Fabešová s knihou vše sváteční sladce provoní (nejen) letošní Vánoce

Iveta Fabešová s knihou vše sváteční sladce provoní (nejen) letošní Vánoce

Tisk

vse svatecni200Respektovaná cukrářka Iveta Fabešová, jejíž dokonalé zákusky útočí na většinu našich smyslů, vydává novou kuchařku plnou receptů na tradiční české cukroví v neodolatelném moderním provedení. S její knihou Vše sváteční (XYZ) se vám bude péct jedna radost a vánoční cukroví se i u vás stane stejně návykové, jako jsou její vlastní výtvory.

 

Sladkosti Ivety Fabešové patří mezi nejzářivější hvězdy na českém cukrářském nebi. A když se tato skvělá cukrářka nechá inspirovat tradičními recepty od Marie Sandtnerové, vzniknou přímo pohádkové výtvory. Čekají na vás desítky ověřených receptů na oblíbené české sváteční cukroví – a všechny v lákavém moderním podání. Oslavte Vánoce ve velkém stylu, doplňte svou sbírku rodinných receptů o další sladké poklady a inspirujte se praktickými profi tipy!

Kniha je velmi elegantní, s čistou grafikou. Bude pro čtenáře zdrojem skvělých receptů na výborné sváteční cukroví. Iveta čtenářům však nenabízí jen soupis surovin a výrobní postup. Dělí se i o své know-how, které je k nezaplacení. Její rady a tipy tak usnadní pečení nejen publikovaných receptů. Každý z receptů vybraných z původní předlohy byl speciálně odborně přepracován, zredigován, připraven a nafocen za asistence food stylistky právě pro tuto publikaci – vznikla tak obsáhlá sbírka základních receptů na klasické cukroví, těsta a náplně doplněná detailními postupovými fotografiemi, řadou tipů a také menšími recepty. Publikaci je možné vnímat jako stylovou, a přesto tradiční kuchařku, která ovšem splňuje veškeré nároky na moderní kulinární knihy. Právě spojení české tradiční kulinární školy s moderními postupy a ikonou české cukrařiny dělá z této publikace naprosto originální projekt, který zaručeně rozvíří vody cukrářských knih.

Publikaci doprovázejí krásné ilustrace inspirované původními ilustracemi v kuchařce paní Sandtnerové. Jejich autorem je Vladimír Staněk. Touto knihou vzdává Iveta Marii Sandtnerové hold.

Součástí kuchařky je také kapitola věnovaná Ivetině kavárně ve Werichově vile a příběhu o tom, jak se jí podařilo kavárnu IF Café v tomto historickém místě vybudovat.

vse svatecni

Iveta Fabešová (1984)

Iveta Fabešová si potrpí na kvalitu, Elvise a retro kousky. Snad proto se už v dospívání rozhodla, že naučí Česko jíst luxusní francouzské dezerty. A nejen dezerty, ale také pečivo. Za svým snem se vydala účastí v kuchařské reality show kuchaře Zdeňka Pohlreicha „Na nože!“, dosud vydala pět kuchařek, stala se tváří pořadu Šéfem za pár minut a vybudovala oblíbenou a ceněnou značku IF. Jedna z nejlepších cukrářek v Česku v roce 2021 otevřela stylovou kavárnu v pražské Werichově vile.

Více informací: www.albatrosmedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pro zvídavé děti jsou tu Naše zvířata

nasezvirata perexNakladatelství Fragment přináší všem dětem, které milují zvířátka a rády si lepí samolepky, velký barevný sešit s fotografiemi zvířat a 80 samolepkami jednoduše nazvaný Naše zvířata. Na dvanácti stránk...

Divadlo

Festival Setkání Stretnutie odtajnil program

setkani stretnutie200Ve Zlíně se od 14. do 19. května bude konat 28. ročník česko-slovenského divadelního festivalu Setkání Stretnutie. Na co se můžete těšit?

 

...

Film

Jak spolu prchali princezna a budoucí písař

princ 200Z trojice nových pohádek, které přichystala Česká televize, spatříme jako první Princeznu a písaře, a to ve stědrovečerním čase. O den později následuje Kdyby byly ryby a na druhý svátek vánoční se můžeme těšit na slovenský příspěvek Láska na vlásk...