Pro komedii Hádkovi nazpíval Ondřej Ruml píseň „I started a joke“ od Bee Gees

Pro komedii Hádkovi nazpíval Ondřej Ruml píseň „I started a joke“ od Bee Gees

Tisk

AktuálněKomedie Hádkovi režiséra Vojtěcha Moravce vstupuje do kin s písní a videoklipem „I started a joke“. Původní skladbu slavné skupiny Bee Gee z roku 1968 nazpíval pro závěrečné emotivní sekvence filmu zpěvák Ondřej Ruml.



„Pro tuhle písničku jsme si vybrali Ondru Rumla, především proto, že je to skvělý zpěvák a hlavně dobrej kamarád. Nazpíval to tak procítěně a citlivě, že se mi to zdá snad lepší než originál,“ říká k písní režisér Vojtěch Moravec.

„Zazpívat si a vlastně přezpívat Bee Gees je samozřejmě „vohubu“. Člověk to může vnímat různě. Já byl ale hlavně rád za tak hezkou písničku a taky že jsem věděl, v jakým momentu bude v tom filmu použita. Líbilo se mi, jakým způsobem se chce, aby to vyznělo,“ říká Ondřej Ruml. „Výjimečné to bylo v tom, že jsem tu písničku před tím neznal. Tak mě asi i proto tak zaujala. A tak pak asi bylo zvláštní a hezký, že jsme ve studiu vlastně vzali první jetí.“

Píseň doprovází i videoklip, který vznikal na stejných místech jako samotný snímek a vedle záběrů z filmu ho s ním propojuje i růžový kabriolet. Ten hraje ve filmu jednu z důležitých úloh a režisér ho jako motiv využil i pro doprovodný klip.

Jezdit chvíli v růžovém autě si sám Ondřej Ruml vyzkoušel a je nad míru spokojený. „Já ten růžovej kabriolet měl od Hádků půjčenej na víkend a díky němu jsem v očích své dcery neskutečně stoupnul,“ směje se Ruml.

Volba na skladbu od Bee Gees vznikla už během psaní scénáře a příprav na natáčení. „Když připravuju, jak bude film vypadat, rovnou si vše představuju i s hudbou. Bylo pak pro mě příliš těžké se s touhle písničkou rozloučit jen proto, že je to zahraniční hit. Nejsnazší pak pro nás bylo přezpívat si ji českým interpretem,“ prozrazuje Moravec. „Eliáš Jeřábek tu písničku upravil tak, aby hudebně zapadala ke zbytku filmové hudby a pokaždé, když ji slyším, tak jsem rád, že s námi chtěli spolupracovat zrovna tito umělci.“

Hádkovi jsou komedie o rodině, která se pořád hádá. Dva bratři a jejich ženy se nikdy na ničem neshodnou a teď se ale musí shodnout na dědictví po dědovi a také, jak naložit s jeho posledním přáním jet k moři. Do rolí bratrů Hádkových obsadil režisér Hynka Čermáka a Jakuba Prachaře, Ondřej Pavelka je jejich táta, manželky hrají Jitka Čvančarová a Sandra Nováková, a sestru, jež oběma manželkám leží v žaludku, ztvární Lucie Polišenská.

Hadkovi  PLAKAT


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Český krtek v CIA aneb Spletitá cesta jednoho podivína do nitra nejdůležitějších tajných služeb světa


krtek200V poslední době jsou knihy o skutečných agentech a tajných službách dost populární a na trhu jich najdete celou řadu. K těm nejprodávanějším patřil loni titul Český krtek v CIA, který vyšel v nakladatelství Prostor.

...

Divadlo

Veselé paničky windsorské: sólo pro Bolkovu pantomimu

vesele panicky windsorskeŘíká se, že hru Veselé paničky windsorské si u Shakespeara objednala přímo královna Alžběta. V představení Jindřich IV. se jí totiž zalíbila postava rytíře Jana Falstaffa a chtěla h...

Film

Scandi 2022 nabídne průřez současnou i dávnou skandinávskou tvorbou

Scandi perexSCANDI, první tuzemská filmová přehlídka, uspořádaná v letošním roce nejen v sedmi pražských kinech (a jednom virtuálním), ale také v dalších dvaceti českých, moravských i slezských městech, přibližuje skandinávské kinematografie. Odehraje se mezi...