Sobotní podvečer nabídne jedinečnou atmosféru BLÍZKO NEBE

Sobotní podvečer nabídne jedinečnou atmosféru BLÍZKO NEBE

Tisk

Blizko nebe200V sobotu 11. června od 18 do 21 hodin je pro všechny milovníky hudby a zlínské architektury připraven letní podvečer na střešní terase 14|15 BAŤOVA INSTITUTU. Komorně pojatý Koncert na střeše BLÍZKO NEBE nabídne hudební vystoupení zlínské pop-rockové kapely Jasno, které bude doplněno komentovaným výhledem na zlínskou architekturu.


„Jak už název akce napovídá, koncert se bude konat na netradičním místě, na střešní terase budovy 14, kam veřejnost nemá běžně přístup. Kromě koncertu kapely Jasno, která má široký repertoár, se návštěvníci mohou těšit na jedinečné výhledy na zlínskou architekturu,“ pozvala na akci ředitelka příspěvkové organizace 14|15 Baťův institut Petra Kubíková.

Příjemný hudební zážitek je doplněný výkladem odborného kurátora, návštěvníci se dozví o historii staveb a budov, které jsou v dohledu ze střechy 14. budovy továrního areálu.

Vstupné na akci je 199 Kč a vstupenky jsou již v předprodeji na recepcích 14|15 BAŤOVA INSTITUTU či online na webových stránkách www.14-15.cz. Zájemci by neměli váhat vzhledem k omezené kapacitě terasy.

V případě nepřízně počasí se koncert uskuteční v kavárně budovy 15.

Blizko nebe

Více informací na www.14-15.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Batman versus Černá rukavice

batman rip 200Do města Gothamu dorazilo nové zlo. Joker motá Batmanovi hlavu, protože to tajemství zná, ale nehodlá mu ho prozradit. Za vším má stát Černá rukavice. Batman ale ani zdaleka netuší, kdo neb...

Divadlo

Jak moc se může lišit subjektivní zkušenost a to, co považuje za skutečnost justice?

Na-prvni-pohled perexTessa Ensler (Marie Štípková) je elitní obhájkyní. V soudní síni se cítí jako doma a její práce ji nesmírně baví. Aby vyhrála, je ochotná udělat cokoliv. Promyslet dokonalou taktiku, pokládat správné otázky, po kterých mohou nás...

Film

DVD Zvonilka: Tajemství křídel

zvonilka magicbox 200Distribuční společnost Magic Box přináší na DVD další díl volné série Zvonilka s názvem Tajemství křídel. Studio Disney se opět zaměřilo na dívčí publikum a připravilo pro ně ...