Karol Komenda se v klipu Back in Time musel naučit hrát a zpívat pozpátku

Karol Komenda se v klipu Back in Time musel naučit hrát a zpívat pozpátku

Tisk

komenda 200Kytarista a zpěvák Karol Komenda vydává se svým projektem Karol Komenda Group píseň Back in Time i s videoklipem. Téma skladby je založené na milenecké nostalgii. Kvůli ní je po rozchodu těžké nechat toho druhého jít.

 

 

Název Back in Time dal vzniknout i nápadu natočit některé scény pozpátku a v postprodukci je pak otočit zpět. Karol se tak musel naučit opačný pohyb úst u zpěvu a kapela zase pohyby při hře na nástroje. Ústředním motivem klipu je kapela, scéna s ní je prokládaná záběry Karola a tajemné dívky v Praze.

Autorem hudby i textu je Karol, o mix se postaral Rony Janeček (Pidgeon Records) a o master pak v Londýně Nick Watson z Fluid Mastering. „Zvukově jsem se chtěli přiblížit osmdesátkám a devadesátkám, kdy jsem vyrůstal a po hudební stránce je mám nejradši,“ komentuje Karol. Klip natočil Jan Lichtenberg.

Premiéra proběhla ve čtvrtek 2. 6. ve Výčepu Kabelovna, kde kapela i živě zahrála.

Projekt Karol Komenda Group tvoří tři zkušení hudebníci. Karol Komenda vystupuje s Benem Cristovao, Jakub Nývlt za bicími hraje s kapelou Sto Zvířat a Samuel Barcík zase s Terezou Maškovou nebo Hard to Frame. Kapela aktuálně připravuje druhé EP.

komenda1

Více informací:
https://www.instagram.com/karol_komenda/
https://www.youtube.com/c/KarolKomenda


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Nové Velké knížky pro malé vypravěče tentokrát potěší hlavně kluky

velka-knizka-muj-den-pro-male-vypravece 200Nakladatelství Presco Group přidalo v poslední době další tituly do série Velkých knih pro malé vypravěče. Po Praze, Farmě, Stavbě nebo Zvířatech jsou tady nyní Hasiči, Porsche a Mů...

Divadlo

Olomoucká Liška B. je inscenace půvabná a svébytná i díky silné hudební složce

liska b 200Kdysi jsem viděl v hukvaldském amfiteátru operu Příhody lišky Bystroušky, což na mě natolik zapůsobilo, že jsem se stal milovníkem hudby Leoše Janáčka. Jenomže očekávaná premiéra inscenace nazvaná Liška B., která proběhla v pátek 19. ledna v Morav...

Film

Brzobohatý, Ruml a Tobrman jako tuláci ve swingové pohádce Adély Zejfartové a jejího orchestru Sunny Swing

swingova pohadka 200Během letošního adventu spatří světlo světa nová česká pohádka. Nebude to však klasická tele-vizní pohádka, ale swingová pohádka. V hlavních rolích krátkého hudebního filmu k písni Jen se s písničkou smát uvidíte zpěvačku a h...