Poslední květnové novinky z Euromedia Group

Poslední květnové novinky z Euromedia Group

Tisk

kk tajemství 200Podívejte se, co vychází na konci května v nakladatelství Euromedia Group a najděte si něco na čtení.

 

 


Nejnovější příběh kanadské mistryně psychothrilleru

Brecken Hill je drahá adresa. Musíte mít hodně peněz, abyste tu mohli bydlet. Tak jako Fred a Sheila Mertonovi. Žádné bohatství vás však neochrání, když vám u dveří zazvoní vrah.

Manželé Mertonovi byli brutálně zabiti pár hodin poté, co přivítali na velikonoční nedělní večeři své tři dospělé děti. Ty jejich smrt pochopitelně těžce nesou. Nebo ne...?

Na každého z nich čeká pohádkové dědictví. Svého náladového otce nesnášeli a netečná matka se jich nikdy nezastala. Na jednoho z nich to bylo možná už příliš. Ale na koho? Je-li váš sourozenec vrah, chtěli byste to nejspíš vědět...

Nejnovější příběh mistryně psychothrilleru – opět dokonale drásavý a neodložitelný.

Vychází také jako audiokniha (pod nakladatelskou značkou Témbr)
Čtou: Martina Hudečková a Libor Hruška
Režie: Jan Drbohlav
Délka záznamu: 9 hod 33 min

Shari LAPENA (* 1960) je bývalá právnička a učitelka angličtiny s láskou k literatuře, v současné době je ale úspěšnou spisovatelkou na plný úvazek. S rodinou žije v Torontu. Prózy publikuje od roku 2008, celosvětově se prosadila svým prvním psychothrillerem Manželé odvedle (2016), který zaujal dramatickou rodinnou zápletkou a především nečekanými zvraty, a to až do poslední stránky. Svůj talent pro tento žánr stvrzuje Shari od té doby rok co rok, a to tituly: Někdo cizí v domě (2017), Nevítaný host, (2018), Jeden z nás (2019), Její konec (2020) a nyní i novinkou Nepříliš šťastná rodina. Romány Shari Lapeny vycházejí ve 37 zemích, celosvětově bylo prodáno již více než sedm milionů výtisků jejích knih.

Shari Lapena: Nepříliš šťastná rodina, přeložila Naďa Špetláková, vydal Kalibr, 296 stran

kk neprilis

Rozšířené 2. vydání knihy z pera břitkého kritika Kremlu

Ruská satira má hluboké kořeny. Již sám název této knihy je ironickým odkazem na podobnou sovětskou tradici malých, povětšinou oslavných próz.

Autor však píše o zcela jiné vlasti, než byla ta sovětská, a jeho povídky mají leckdy podobu politických thrillerů.

Z různých úhlů rentgenuje ruskou „demokracii“ z počátku 90. let minulého století, odkrývá panoptikum lidských typů, počínaje společenskou smetánkou přes realitu zbohatlického života „nových Rusů“, vztahy uvnitř vědecké komunity nebo myšlenkově deviantně účelové prostředí reklamní agentury. Svůj sociální ostrovtip a sžíravý sarkasmus ale nemilosrdně cílí i do prostředí „obyčejných“ lidí, řadového kriminalisty nečekaně konfrontovaného s korupcí vyššího policejního vedení, dvojice násosků, zastupujících nezanedbatelnou část ruské populace promořené vodkou, či dělnice ze zapadlého městečka, personifikace bezútěšné marnosti ruského života mimo centra dění.

Dmitry Glukhovsky se ve svých povídkách chopil nové literární role, z inspirovaného fantasty se proměnil v břitkého realistu a analytika – a zazářil.

Jak sám říká: „Neposkytuji jednoznačné odpovědi, spíše nepříjemné otázky, a nutím čtenáře zamyslet se nad tím, jaká je ve skutečnosti naše vlast, co to vlastně je ruský patriotismus a kdo opravdu naši zemi řídí...“

Oproti prvnímu vydání (2010, č. 2017) je kniha doplněna dvěma novými povídkami Síra a Oppenheimer.

Dmitry Glukhovsky (Dmitrij Gluchovskij, *1979) je světoznámý ruský prozaik, který se proslavil sérií postapokalyptických románů Metro 2033, Metro 2034 a Metro 2035, sci-fi románem Budoucnost, historickým thrillerem Soumrak a akčním thrillerem TEXT. Všechny knihy česky vydala Euromedia Group. Základní vzdělání získal v moskevské škole V. D. Polenova s rozšířenou výukou francouzského jazyka. Čtyři a půl roku žil v Jeruzalémě, kde vystudoval mezinárodní vztahy. Pracoval jako televizní a rozhlasový reportér v Německu a ve Francii. Působil coby válečný zpravodaj v Izraeli a Abcházii, pracoval v Rádio Rusko a stanici Deutsche Welle, na kanálech Euronews a Russia Today, byl činný jako korespondent kremelské skupiny, která osvětluje činnost prezidenta Ruské federace. Několik let působil jako ředitel stanice Maják. Hovoří pěti jazyky.

Dmitry Glukovski: Povídky o vlasti, přeložili Pavla Bošková a Rudolf Řežábek, vydalo nakladatelství Kalibr, 240 stran

kk povidky

Vychází nová básnická sbírka významné české autorky

Marie Šťastná v nové, zatím nejvíce osobní sbírce otevírá dveře do šatníku, v němž visí prověřené kusy, které nestárnou, úplně nové divoké šaty a rozevláté sukně, svetříky z jemných pichlavých vláken, zamotané punčochy, lehké blůzy s poloprůsvity i těžknoucí podvazkový pás. Vlasy, které ulpěly na ramínkách, mění délku i barvu, stará skříň vydává v novém bytě svou původní vůni...

Marie Šťastná (1981) vystudovala střední pedagogickou školu v Přerově a dějiny umění a kulturní dějiny na Filozofické fakultě Ostravské univerzity. Za svou druhou sbírku Krajina s Ofélií (2003) získala Cenu Jiřího Ortena. Dále publikovala sbírky Akty (2006), Interiéry (2010) a Štěstí jistě přijde (2019). Roku 2010 obdržela Drážďanskou cenu lyriky.

Marie Šťastná: Vtáčení, obálka Nikola Janíčková (Take Take Take), vydalo nakladatelství Odeon – Edice poezie (Svazek 9), 80 stran

kk vtaceni

Krvavý hon za milionovým dědictvím začíná...

V ústavu pro duševně postižené v zapadlém koutě severních Čech žije již půl století František Stenio. Netuší, kdo jsou jeho rodiče. Nikdo za ním nikdy nejezdil. Až teď: dívka jménem Zuzana a mladík Antonín. A hned druhý den je tu další návštěva, úžasná blondýna, která šokovaného Stenia odveze z ústavu. Zmizí i Zuzana s Antonínem a na mobilu Zuzanina otce Viléma Drozda se objeví zpráva s voláním o pomoc...

Vilém začne pátrat v minulosti i přítomnosti. Zjistí, že Stenio je bratr Eduarda Rotta, miliardáře neblaze proslulého svými metodami, podvody a spojením s mafiány. A v nemocnici umírá jejich matka, držitelka ohromného jmění a ampulí s nebezpečným obsahem. Krvavý boj o dědictví začíná...

David Glockner (*1971) vystudoval chemii, ale po několika letech práce ve farmaceutické firmě se rozhodl věnovat literatuře a hudbě. Nějaký čas žil na Krétě. Odtud musel uprchnout, protože hrozilo, že se stane obětí krevní msty. Po návratu do Čech pracoval jako editor a grafik v časopisech a novinách. Poslední léta se soustředí především na psaní knih. Čtenáři jej znají jako autora bestselleru Císařův prezident, historického románu Císařův levoboček nebo mysteriózních thrillerů Satanovo vejce, Dvě, Pohřební komora a Prokletí rodu Auerspergů. S dcerou a labradorem Arnoštem žije na severu Čech.

David Glockner: Tajemství rod Rottových, vydává nakladatelství Brána, 464 stran

kk tajemstvíi

Soubor detektivních příběhů ze středověku

Soubor detektivních případů ze středověku, které řeší bystrý a zkušený mistr Petr, se odehrává ve 14. století, je románově propojený a jeho hlavními ingrediencemi jsou tajemství, napětí a láska.

Sympatický mrzout, temperamentní židovský mladík a zamlklý sluha vyšetřují s nasazením vlastního života případy ohavných vražd ve staré Praze a jejím okolí. Čtenář děj sleduje přímo očima těchto tří nesourodých detektivů a účastní se tak nejen rozkrývání temných zločinů, ale také nelehkého zápolení těchto mužů s jejich vlastními slabostmi, společenskými předsudky i zapovězenou láskou.

Díky autorčině znalosti dobových reálií 14. století kniha mistrně poodkrývá každodenní život na rušných náměstích středověkého města i v přítmí staročeských domácností a odhaluje jak fascinující nádheru středověkého světa, tak i lidskou bídu a ubohost. Postava mistra Petra je navíc inspirována skutečnou historickou předlohou.
V poutavém vyprávění, které potěší všechny milovníka historie i záhad, barvitě ožívá stará Praha a každodenní život dávných obyvatel Českého království za vlády Václava II.

Emma Riedová (*1989) vystudovala práva a dějiny umění. Pracuje jako advokátka, stará se o dvě děti a ráda píše napínavé příběhy, v nichž se snoubí historie, tajemství, promyšlené zločiny i vášnivé city. Zaujetí pro dějiny a napínavé zápletky ji provází už od střední školy, kdy začala psát historické a detektivní povídky. Tuto svou vášeň zúročila i při psaní svého prvního historického románu ze 14. století Královské intriky (2014). Její druhá kniha Pařížské rekviem (2016) vznikala převážně v době autorčina několikaměsíčního studijního pobytu v Paříži. Suďte spravedlivě – Případy mistra Petra jsou autorčinou třetí knihou. Více se o autorce můžete dozvědět na webu www.riedova.cz

Emma Riedová: Suďte spravedlivě – Případy mistra Petra, vydala Brána, 368 stran

kk sudte

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Potřebujete zpomalit? Inspirujte se u Julie

zivot podle julie 200V nakladatelství Grada vyšla pod značkou Metafora inspirativní kniha zaměřená na osobní rozvoj s názvem Život podle Julie.

 

...

Divadlo

Holešovská Regata 2014 nabídne i divadelní zážitky

regata 200Čtvrtý ročník rodinného festivalu Holešovská Regata se koná 20. – 21. června v areálu holešovského zámku. Právě u zámku úspěšně proběhla rekonstrukce nádvoří, což nalákalo organizátory festivalu k uspořádání několika divadelních ak...

Film

3Kino ve virtuálním prostoru září jako Supernova

3kINO-FEST perexLeckteré přehlídky, když se nemohly konat v kinech, buď byly zrušeny (např. karlovarský festival) nebo naopak byly přesunuty do virtuálního prostoru. To se týká rovněž festivalu 3KINO, pořádaného letos již po sedmé. Stejně jako v m...