Čekání na lásku aneb jak se žije modelce s fotbalistou

Čekání na lásku aneb jak se žije modelce s fotbalistou

Tisk

cekani-na-lasku kniha 200Nakladatelství BB/art pokračuje v plánu vydávat své úspěšné tituly v nové brožované podobě. Tentokrát se na řadu dostal román pro ženy Čekání na lásku (Angel Uncovered, 2008, česky 2009), který napsala britská fotomodelka a účastnice mnoha reality show Katie Price, vystupující též pod pseudonymem Jordan.

 

Čekání na lásku je druhý díl zatím třídílné série Angel Summer, jež popisuje vzestupy a pády ambiciózní dívenky Angel, která chce prorazit ve světě showbussinessu. Znalost děje prvního dílu však není pro přečtení tohoto románu nutná, neboť předchozí hrdinčin život je zrekapitulován v úvodní kapitole.

Jak už bylo tedy řečeno, hlavní hrdinkou Čekání na lásku je nejslavnější britská fotomodelka Angel, která začínala jako dívka Playboye a prorazila díky odvážným fotkám. Příběh začíná měsíc po její svatbě se sexy fotbalistou Calem, do kterého je bezhlavě zamilovaná a s nímž má půlroční dcerku Honey. Bydlí v nádherném sídle u Brightonu a všichni ji závidí její pohádkový život. Ale všechno není takové, jak to na první pohled vypadá. Angel totiž trpí poporodní depresí, s níž se nikomu nechce svěřit, neboť má trauma z toho, že ji jako dvouletou opustila její matka feťačka a byla adoptovaná. Má strach, že by přišla o svou dceru Honey, které chce být tou nejlepší matkou a nechce ji zklamat.

Manželství čeká zatěžkávací zkouška, neboť Cal přestupuje do AC Milán a odstěhuje se na tři roky do Itálie. Angel se má přestěhovat za ním, ale kvůli depresi to nezvládá. V cizině si připadá opuštěná a životní styl manželek a přítelkyň fotbalistů plný nakupování značkového oblečení a hýčkání sebe sama ji příliš neoslovuje. K tomu všemu je Cal ještě nervózní a protivný kvůli mistrovství světa ve fotbale v USA, protože nemá jistou nominaci do reprezentačního týmu Velké Británie a má problémy se zraněným kolenem.

Dají se Angel a Cal znovu dohromady, nebo začnou útěchu hledat jinde? Dá Cal přednost italské milence a Angel americkému baseballistovi? Zachrání své pohádkové manželství?

Čekání na lásku je určeno všem ženám, které hltají červenou knihovnu a bulvární články o celebritách a představují si, jaké to je být slavná a bohatá. V románu nechybí téměř žádná klišé spojena se světem modelek a hvězd a hvězdiček showbussinessu: kadeřník homosexuál, plastické operace a silikony, neodbytní paparazzi, výhrůžné anonymní dopisy a pronásledování neznámým útočníkem, luxusní restaurace, značkové oblečení a boty, zákulisní ženské intriky, krásní a bohatí lidé a hlavně sex.

Pokud chcete oddechovku na dlouhé zimní večery s „pohádkovou“ tématikou, Čekání na lásku vám vaše přání může splnit, i když já bych raději dala přednost Pyšné princezně, která je navíc i vtipná.

cekani-na-lasku kniha

O autorce:

Katie Price, známá též jako Jordan, je britská mediální hvězda, fotomodelka, příležitostná zpěvačka a podnikatelka v oblasti módy. Narodila se v roce 1978 v Brightonu. Od 13 let se věnovala fotomodelingu, v 16 letech odešla ze školy. Známou se stala díky odvážným fotografiím v bulvárním deníku The Sun a svému velkému poprsí, upravenému plastickými chirurgy. Fotila pro pánské lifestylové časopisy a stala se hvězdou několika reality show a televizní moderátorkou. Měla vztah s fotbalistou Dwightem Yorkem a byla třikrát vdaná. Má tři děti. Prorazila i jako spisovatelka. V češtině zatím vyšly tyto knihy: série Angel Summer - Angel (2008), Čekání na lásku (2009), Sladký život (2012), dále Crystal (2008) a Na lásku nevěří (2011). Knihy ovšem nenapsala sama, ale tzv. ghostwriter Rebecca Farnworthová, které Katie Price pravděpodobně namluvila do diktafonu pár historek z večírků a svého života a Farnworthová je zpracovala do několika románů.

Čekání na lásku
Autor: Katie Price
Překlad: Jana Kordíková
Žánr: román pro ženy
Vydáno: 2012
Stran: 262
Vydalo nakladatelství: BB/art s.r.o
Hodnocení: 50 %

Zdroj foto: bbart.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Jiřím Danielom, bývalým vedúcim redaktorom Dikobrazu o legendárnom karikaturistovi Jiří Winterovi Nepraktovi (1924-2011)

Neprakta perexV tomto roku si kultúrna verejnosť v Čechách pripomína nedožité deväťdesiate narodeniny výtvarníka, ilustrátora a karikaturistu Jiřího Wintera Nepraktu. Známy karikaturista bol vedúcou výtvarn...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Zločin mezi dinosaury

mezi dinasoaury200Spisovatelská a manželská dvojice Jiří W. Procházka a Klára Smolíková se před časem rozhodli tvořit společně. Jejich prvním společným literárním dítkem se stala Mrtvá šelma, která si získala pozornost mnoha fanoušků moderní české ...


Literatura

Holky musí držet spolu

Posli fotky perexNa první pohled se zdá, že se na ospalém předměstí Jonesvillu ve státě Massachusetts nic neděje. Studenti Jonesvillské střední se nemohou dočkat, až uniknou ze spárů maloměsta.

 

...

Divadlo

„Herec by měl mít intuici a potřebu něco sdělit“ říká Klára Cibulková

švandovo divadlo cibulkova (3)Krysy jsou všude! Tak by se dalo ve zkratce shrnout ústřední téma hry Krysař, v jehož ukázce, v rámci dne otevřených dveří ve Švandově divadle, ztvárnila roli krysího vymí...

Film

DVD Pohádkář

Pohadkar 200Český film Pohádkář, který vznikl podle stejnojmenné knižní předlohy spisovatelky Barbary Nesvadbové, měl loni na podzim v kině svoji premiéru. Český lev ho ocenil za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli (Matěj Hádek), nejlepší kameru, zvuk i...