Léčení včelími produkty

Léčení včelími produkty

Tisk

vceli produkty (2)Nakladatelství Esence si pro nás v dubnu připravilo zajímavou příručku, částečně odbornou, částečně řadící se do kolonky zdravého životního stylu. Jedná se o Léčení včelími produkty od slovenského autora Štefana Demetera. A nabízí nám přírodní léčbu mnoha neduhů, ale i prevenci.

 


Ing. Štefan Demeter, CSc. je včelař a odborný poradce s dlouholetými zkušenostmi. Věnuje se včelaření a zaměřuje se na potenciál včelích produktů při léčení nejrůznějších zdravotních problémů. Je spoluautorem tří knih o využití medu, autorem tematických článků a přednášek. V této publikaci systematicky shrnuje dostupné zkušenosti a poznatky z apiterapie – tedy léčby člověka pomocí včel a jejich produktů.

Kniha je velmi přehledně zpracována do osmi hlavních kapitol: Apiterapie, Léčení medem, Léčení pylem, Léčení propolisem, Mateřská kašička, Léčení včelím jedem, Včelí vosk a Včelí stimulanty (afrodiziaka). Samozřejmostí jsou názorné barevné fotografie.

Dozvíte se nejen popis jednotlivých látek a výrobků, ale i to, jak vznikají, jaké mají vlastnosti a jak je můžeme nejlépe využít při konkrétním onemocnění. Najdeme zde návody na využití medu, pylu, propolisu, kašičky i včelího jedu při prevenci zdraví, posilování imunity i jako podpůrné léčby mnohých onemocnění. Nechybí ani tipy na využití včelích produktů v kosmetice (zaujal mě například propolisový šampon).

Léčení včelími produkty nás seznamuje s blahodárnými produkty včel. Byť snad každý z nás zná med a jeho účinky při ochraně zdraví, je zajímavé podívat se podrobně na ostatní – mnohdy opomíjené – produkty. Doporučuji všem, kteří se snaží žít v souladu s přírodou a chtějí pro své zdraví jen to nejlepší.

vceli produkty

Léčení včelími produkty
Autor: Štefan Demeter
Žánr: odborná literatura
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2017
Počet stran: 176
Vazba: paperback
Hodnocení: 90 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Daniel Čech: „Já zcela nepatrioticky na české filmy vůbec nechodím. Přijde mi to všechno na jedno brdo a pořád s těmi stejnými herci.“

daniel-cech 200Daniel Čech je na českém uměleckém poli jako doma. Nejvíce vešel do podvědomí televizních diváků v zábavném pořadu Na stojáka. Jeho stand-upy jsou nezapomenutelnými zážitky každého návštěvníka. Kromě toho se věnuje i film...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Další wow efekt z pera Blakea Crouche

zhrouceny cas 200V říjnu vyšla u nakladatele Laser v Edici světový bestseller další kniha amerického autora Blakea Crouche. Věřte, že Zhroucený čas vás nenechá chladnými a donutí vás zapnout mozkové závity na maximum!


Literatura

Při čtení o lovci myšlenek vás bude mrazit

Mindhunter 200V nakladatelství Jota vyšla knižní předloha úspěšného seriálu Mindhunter, na kterém se podílel také režisér David Fincher. Kniha potěší jak milovníky tohoto seriálů, tak detektivek a kriminálek.

...

Divadlo

Mirotické setkání loutek a hudby

altDevátý ročník výjimečné události pro všechny milovníky malých hudebních a divadelních skupin se už blíží. Druhý srpnový víkend v Miroticích bude patřit loutkám, performerům, alternativní hudbě a především příjemné atmosféře. Na co všechno se návšt...

Film

Cinema City znovu otevírá své brány 10. června

Cinema City znovuotevreni 200Multiplexy Cinema City přivítají své diváky ve čtvrtek 10. června 2021. Na ná-vštěvníky tak opět čeká velmi pestrá filmová nabídka a intenzivní kino zážitek.

...