DVD Pohádkář

DVD Pohádkář

Tisk

Pohadkar 200Český film Pohádkář, který vznikl podle stejnojmenné knižní předlohy spisovatelky Barbary Nesvadbové, měl loni na podzim v kině svoji premiéru. Český lev ho ocenil za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli (Matěj Hádek), nejlepší kameru, zvuk i hudbu. DVD vyšlo 11. 3. 2015 ve společnosti Bontonfilm.

Příběh začíná záběrem na mrtvolu ve značném stupni rozkladu, kterou policejní potápěči právě vytáhli z vodní přehrady. Podle bližšího ohledání, kdy je mrtvola v celkem pěstěném stavu, si detektiv Rott vyprofiluje několik pohřešovaných, z nichž ho nejvíce zaujme Marek Freubert. Protřelý čtyřicátník, bývalý hudební producent, kterému z minulosti zbyly velké dluhy. S těmi mu pomáhá advokátka Dana, se kterou ho pojí letité přátelství a vzájemná přitažlivost. Zároveň se vypočítavý Marek seznamuje s rozvedenou Karlou, ke které se nastěhuje hned poté, co okouzlí její dcerku hrou na ukulele. Detektiv Rott, který po Markovi pátrá, se s životem Marka filmem prolíná, protože také řeší partnerský problém…

Film je moderní lovestory o složitých partnerských vztazích, manipulaci, ale i cestě za štěstím, jež má své oběti. Má plynulý děj, který mě napínal až do konce. Ten pro mě sice byl tak trochu záhadný, ale přesto to byla velmi pěkná podívaná s osobitým humorem Jiřího Macháčka a skvělé Ani Geislerové, která nepatrně zastínila světovou topmodelku Evu Herzigovou. Za mě palec nahoru, protože to není prvoplánový film, u kterého víte už od začátku, jak skončí.

Pohadkar


DVD obsahuje filmové bonusy, rozhovory s herci, videoklip a fotogalerii
Žánr: Romantické drama
Stopáž: 90 minut
Režie: Vladimír Michálek
Hrají: Jiří Macháček, Aňa Geislerová, Eva Herzigová, Anna Linhartová, Matěj Hádek a další.

Hodnocení: 75 %

Zdroj foto: filmgame.cz

www.bontonfilm.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Každý festivalový den trošku jako dobrodružná jízda na horské dráze“

luhovany vincent 200Prozradila nám paní Magdaléna Petráková, ředitelka a dramaturgyně divadelní sekce festivalu LUHOvaný Vincent. V tomto rozhovoru nám sdělila, na co se mohou návštěvníci těšit a v...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Před osmdesáti lety vyhrál anketu českých žen Rolf Wanka, "nejušlechtilejší z českých filmových milovníků"

wanka 200Pokud by se v polovině třicátých let minulého století vyhlašovala anketa o nejkrásnějšího filmového herce či milovníka, zvítězil by Rolf Wanka. Patřil k filmovým idolům, kterého milovaly služky, úřednice stejně jako dámy z vyšší společnosti. Potvrdil...


Literatura

Purpurové doteky

marketa harasimova2Děsivá souhra náhod spojí minulost se současností a dokonale zamíchá lidskými osudy… Detektivní příběh plný erotického jiskření, napínavých zvratů a překvapení. To jsou Purpurové doteky mladé nadějné spisovatelky Markéty Harasim...

Divadlo

Etiketa je životní styl

dobre mravy 200Už v předminulé sezóně, v červnu roku 2016 mělo premiéru představení Dobré mravy, které se inspirovalo a vycházelo z nikoho jiného z etikety Ladislava Špačka, guru českého společenského chování. Co toto ztřeštěné představení přineslo?

Film

Popelka se vrací v lepším

pop200Film Popelka (2015) je možná nejpropracovanější a nejlepší zpracování známé pohádky o umouněné popelce a princi. Nic zde nechybí, nic nepřebývá a kromě toho, že je pohádka i vtipná, nechává si svůj drsný a tvrdý charakter.

...