Skvělá a vtipná kniha o svatbách

Skvělá a vtipná kniha o svatbách

Tisk

svatebni historky200Po Historkách z Tinderu se Lucie Macháčková vrací v jiném nakladatelství a tentokrát se Svatebními historkami. Úsměv na tváři při čtení je zaručen!

 

 

Už zmíněné Historky z Tinderu se mi moc líbily, zaujal mě jejich humor, a proto jsem si autorku zapamatovala a věděla, že její další počiny si nenechám ujít. Radost jsem měla také z toho, že se tato novinka věnuje svatbám, které jsou vděčným tématem, a to hlavně tehdy, když tu svou má člověk za sebou.

Kniha má podtitul Jak jsem se nevdala a první kapitola má název Jak jsem se skoro vdala (dvakrát). Musím přiznat, že jsem se rozesmála hned u prvního odstavce, kde Lucie tvrdí, že muži stárnou jako víno a ženy jako sýr eidam s tím, že mezi dvacítkou a třicítkou není velký rozdíl, ale třicítka je tučnější. Takových různých přirovnání a narážek je v knize celá řada a já osobně na ně nedám dopustit!

Lucie Macháčková v krátkých kapitolách popisuje jak své vlastní zkušenosti, tak zážitky z nejrůznějších cizích svateb. Přečtete si tak o nevěstě v černých šatech, o tom, jak se nevyplácí před svatbou hubnout, jak mohou dopadnout žertovné dary, nebo podrobnosti o holčičích rozlučkách se svobodou.

Co mě moc bavilo byly trefné vsuvky mezi kapitolami v podobě růžových stránek. Na nich byly například Tipy, jak naznačit muži, že se chcete vdávat, návod pro muže, jak nežádat o ruku, 13 věcí, které zjistíte, když plánujete svatbu nebo třeba svatební bingo.

Já jsem knihu četla, když jsem zrovna ležela pod dekou s nachlazením a musím říct, že to byla skvělá terapie! Smála jsem se opravdu hodně, vzpomínala jak na naši svatbu, tak na ostatní, na kterých jsem byla a občas si při čtení některých řádků představovala konkrétní přátele a známé. Byla to skvělá oddechovka, opravdu taková knížka do nepohody. Lucie Macháčková je podle mě zkrátka skvělá vypravěčka a doufám, že bude v psaní pokračovat!

Lucie Macháčková je česká stand-up komička, scenáristka, marketérka a moderátorka. Je známá především díky stand-up comedy, které se věnuje od roku 2014 v češtině a angličtině. Se svou anglickou show vystupovala na pódiích v Německu, Maďarku, Rakousku, Polsku i Velké Británii. Pravidelně se objevuje na televizních obrazovkách v pořadu Comedy Club. Je autorkou komediálního bestselleru Historky z Tinderu a knihy o rodičovství a mateřství Protivný sprostý matky. Pro český rozhlas vytvořila komediálně-historický podcast Vykopávky. Lucie má dcerku Charlotte.

svatebni historky

Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala
Autor: Lucie Macháčková
Žánr: beletrie, humor
Nakladatelství: Ikar (Euromedia Group)
Rok vydání: 2023
Počet stran: 248
Hodnocení: 90 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/651131-svatebni-historky-aneb-jak-jsem-se-nevdala.html

https://www.ikar.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jiří Macoun: „Když kluka nebaví číst vymyšlené příběhy, třeba si rád přečte něco o kulometech.“

jiri macounNecelou hodinku po otevření bran veletrhu Svět knihy 2012  jsem náhodou nahlédla, z čiré zvědavosti, do kupodivu už zaplněného sálu ve stánku společnosti Albatros Media. Na první pohled a s velkým potěšením js...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Vařit bez lepku a chutně je hračka

BezLepku perexJeště před pár lety se o citlivosti na lepek hovořilo jen sporadicky a tato diagnóza se stávala noční můrou všech, kdo byli náhle postaveni před skutečnost, že se s potravinami obsahujícími lepek musejí navždy ...


Literatura

Román Na viděnou v Havaně mě nadchnul a zasáhnul

Na videnou v Havane200Chanel Cleetonová je autorkou knihy Na viděnou v Havaně, která vyšla v nakladatelství JOTA. Její jméno si podle mě rozhodně musíte zapamatovat!

 

...

Divadlo

Lekce angličtiny od Shakespeara pouze 29. a 30. července v Královské zahradě Pražského hradu

shakespeare200Ani letos nebude na Letních shakespearovských slavnostech chybět hra v angličtině. Prague Shakespeare Company připravila hravé a v mnohém až neskutečně současné představení A Midsummer Night’s Dream (Sen noci svatojánské).

...

Film

Autor*vize*meze*televize

tele200Jaká je podoba televize? Jakým jazykem se vyjadřuje? Co svými pořady sděluje? V čem se liší poslání veřejnoprávních a soukromých televizí? Jak se vytváří iluze reality, potažmo "jediné" pravdy? O tom všem pojednávaly příspěvky na konferenci, která zaštítě...