Vařit bez lepku a chutně je hračka

Vařit bez lepku a chutně je hračka

Tisk

BezLepku perexJeště před pár lety se o citlivosti na lepek hovořilo jen sporadicky a tato diagnóza se stávala noční můrou všech, kdo byli náhle postaveni před skutečnost, že se s potravinami obsahujícími lepek musejí navždy rozloučit. Co teď budeme jíst? Sbohem křupavé rohlíčky, voňavý chlebe a nadýchané buchtičky a dortíky! Díky novým poznatkům, kuchařským experimentům a snadnému přístupu k informacím již můžeme spát klidně. Pokud však ještě tápete, co můžete a nesmíte, v bezlepkové kuchařce s názvem Bez lepku a chutně najdete spoustu rad, jak dodržovat tuto dietu.

 

 

V první části se dozvíte více o bezlepkové dietě, jak stanovit diagnózu, jak nakupovat bezlepkové potraviny i jednoduché zásady pro stravování v restauracích. Také zde najdete užitečný seznam přirozeně bezlepkových potravin, které většinou znáte a které se dají koupit v každém větším supermarketu.  Druhá část obsahuje 100 výtečných receptů na jednoduchá a přesto nesmírně chutná jídla.

Celkové rozvržení knihy na dvě hlavní části je praktické zejména z toho důvodu, že ti, kdo nemusí řešit bezlepkovou problematiku, mohou se věnovat jen sekci s recepty a nejsou nuceni listovat sem a tam. Celiaci ocení širokou škálu informací, které jim pomohou přirozeně přejít na bezlepkovou stravu a zbaví je nejistoty, zda všechny kroky, které podnikají k zachování zdraví, jsou správné. Velkou pomůckou jsou tabulky příznaků umožňující diagnostiku, dále seznamy nebezpečných a naopak přirozeně bezlepkových potravin.

Sekce s recepty má šest kapitol, lehkými jídly pro začátek dne počínaje a božskými dezety konče. Nechybí slané a sladké předkrmy, saláty a polévky, hlavní jídla a přílohy. Našinec bude spokojen, že si vystačí s domácími, běžně dostupnými potravinami.

Nafocené finální kuchařské výtvory vypadají velmi lákavě, recepty jsou doplněny o drobné rady, kulinářské fígle a tipy na obměny. Vaření podle této knihy by němělo dělat problém ani úplným začátečníkům a vlastní fantazii se, samozřejmě, meze nekladou. Dobrou chuť!

Autorka Olivia Dupin je osobní kuchařka, autorka receptů a výživová konzultantka. V roce 2009 zjistila, že trpí celiakií, a od té doby se věnuje tvorbě jednoduchých a chutných bezlepkových receptů, aby se i lidé, kteří se musí lepku vyhýbat, mohli těšit z dobrého jídla. Vystudovala Culinary Institute of America, mezi její osobní klienty patřili například profesionální hráč baseballu Mark Teixeira (New York Yankees) nebo televizní herec a komik Jerry Seinfeld. V současné době Olivia působí jako konzultantka a autorka receptů pro řetězec zdravých restaurací Energy Kitchen Restaurants, vede blog o vaření na www.energykitchen.com a jednoduché, domácí bezlepkové recepty sdílí také na svém blogu na www.livglutenfree.com. Žije, vaří apíše v Jersey City v americkém státě New Jersey.

Bez lepku a chutně!

 BezLepku

Nakladatel: Synergie
Originál: The Complete Guide to Naturally Gluten-Free Foods
Překlad: Strnadová, Lenka
Popis: 1× kniha, brožovaná, 224 stran, 19 × 23,5 cm, česky
Rozměry: 19 × 23,5 cm
Rok vydání: 2014 (1. vydání)
Hodnocení: 90%

http://www.kultura21.cz/aktualne/9543-synergiepublishing-bez-lepku-a-chutne-tz

www.synergiepublishing.com
www.synergiepublishing.com/cs/search/?search_inall=bez+lepku

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Snažíme se pomáhat a udělat svět trochu lepším místem pro život

givt200Před nedávnem jsem se úplně náhodou seznámila se společností GIVT.cz. Ostatně, s přibývajícím věkem se mi potvrzuje, že nic se nestane náhodou a že různé skutečnosti mi zkříží cestu právě v tom okamžiku, kdy je jich zapotřebí.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Lobo versus Maska aneb šílené intergalaktické kydlení

lobo 200Komiksové nakladatelství Crew oprášilo archivy „modré Crwe“ a po deseti letech vypustilo do světa dnes už kultovní šupu Lobo versus Maska a dočkáme se i nádavku – jednohubky Lobo spoutaný. Dokáže tahle masakrální šílenost po letech oslovit zmlsané komiks...


Literatura

Petra Neomillnerová rozvádí příběhy zaklínačky Loty

zakl 200Nakladatelství Motto vydává reedici tajemného světa královny české fantastiky, Petry Neomillnerové, povídkové knihy Zaklínačka Lota.  Co vše se skrývá v tajemném vybájeném světě, kde najdete nejen z...

Divadlo

Letní divadelní program pod petropavelskou katedrálou

biskupsky dvur 200Malebný kout Zelného trhu ožívá neochvějně každé léto už čtrnáct let poutavými příběhy z dílny Městského divadla Brno. I tentokrát je pro vás již připravena vskutku rozmanitá programová nabídka plná hvězd, které můžete obdivovat na letn...

Film

S Pepikem Hnátkem je Okresní přebor konečně úplný

alt„Na žádnej ťukes nemáte, jste dřeváci, a proto taky hrajete vokres.“ Tahle věta stačí, aby si divák udělal dojem nejen o celém filmu (i seriálu), ale také o hlavním hrdinovi Pepikovi Hnátkovi a jeho fotbalovém m...