Procvičujte jazýček i s těmi nejmenšími

Procvičujte jazýček i s těmi nejmenšími

Tisk

logopedie 01I když vaše dítě začíná teprve mluvit, nikdy není brzy začít s tréninkem. Kniha Logopedie pro nejmenší vám v tom pomůže cestou, která je dětem nejbližší – hravě a zábavně.

 

 

 

Logopedie pro nejmenší od nakladatelství Fragment představuje ucelený soubor cvičení, která dítěti napomohou ke správnému osvojení jazyka. Možná vás překvapí, že k vyplňování budete potřebovat i tužku, ale trénink jemné a hrubé motoriky k řeči neodmyslitelně patří.

Kniha je určena pro děti už od 2 let, ale jsem si jistá, že více než polovina cvičení se skvěle hodí i pro starší. Ti nejmenší mohou zkoušet napodobovat zvuky nejenom zvířata, udělají si ze svého jazyku auto a naučí se skládat první věty. Předškoláci si zase potrénují předložky, naučí se hláskovat a vyprávět příběh. Každý si přijde na své.

logopedie 02

Proč vlastně logopedii trénovat, když dítě teprve začíná mluvit? Dost možná se všechno naučí sám, ale třeba také ne a vy se potom nevyhnete pravidelným návštěvám logopeda. Cvičení v knize ničemu neublíží, naopak postrčí vývoj správným směrem a navíc vás příjemně zabaví.

 

logopedie 01

Hodnocení: 90 %

Název: Logopedie pro nejmenší

Autor: Irena Šáchová

Rok vydání: 2019

Nakladatelství: Fragment

www.albatrosmedia.cz/tituly/46092185/logopedie-pro-nejmensi/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Daniela Krolupperová tráví léto v kraji Klíčníků…

200 danielaLetošní léto předvedlo různé podoby, kdy slunce pálilo o sto šest, na mnohé se nalepilo dovolenkové tempo (můj manžel ho nazývá „plážové“) a občas seslalo přílivy deště. Co dělají spisovatelé a ilustrátoři v létě? Jak se jim píše či kreslí pod sl...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Podpořte vydání knihy o Ženách z Bohnic

zeny z bohnic 200Pokud se vydaří kampaň na serveru Pointa, vyjde kniha Ženy z Bohnic inspirovaná skutečnými osudy duševně nemocných žen. Nabídne dvanáct hrdinek a jedno autentické svědectví o psychiatrické péči v Česku.

...

Literatura

Rebelové vln přinášejí netradiční pirátský young adult příběh

0043018324 reb v1

V téhle pirátské knize sice nepotkáte Jacka Sparrowa, ale Rebelové vln se mu svou bojovností a drzostí minimálně vyrovnají. První část nové série od Sary Raaschové rozhodně vplula do správných vln.

...

Divadlo

Rossiniho opera v Brně, odvážná Zkouška lásky ve 21. století

Zkouska lasky perexHudební fakulta Janáčkovy Akademie múzických umění v Brně má své malé, ale moderní divadlo v ulici Orlí. Zde se představují studenti a absolventi Komorní opery Hudební fakulty se svými zajímavými výsledky studia. Posledním ti...

Film

Zac Efron se představuje v traileru drsného australského thrilleru ZLATO

zlato 200Uprostřed rozlehlé, jedinečné a nelítostné australské pouště se odehrává drsný thriller o chamtivosti, která dokáže zatemnit lidskou mysl. Jak daleko dokáží lidé zajít při cestě za nesmírným bohatstvím?

...