Děti pozor, je tady Pigy!

Děti pozor, je tady Pigy!

Tisk

pigy 200Pigy není jen obyčejné růžové prasátko, je to skvělý kamarád, který nesnáší nudu a rád si s dětmi zacvičí nebo je něco naučí. Za jeho vznikem stojí mediální společnost Lagardère Active ČR, která provozuje také portál Pigy.cz. Na něm najdou děti spoustu zajímavých aktivit. S prasátkem a jeho kamarády se mohou děti potkat také v knížkách nebo na Pigyádách.


Prasátko Pigy má také svou partu dobrých zvířecích kamarádů. Například kocoura Vojtu, malou myšku Bibi, moudrou sovu Hedu Okatou nebo veverku Laskonku. Každý něco umí a tyto znalosti nebo dovednosti  předává dětem. Například kachna Justýna je skvělá zahradnice nebo pes Egon je rádiový moderátor a je tak výborným reportérem. Stačí chvilka a brzy se poznáte se všemi zvířátky.

Najdete je například v knihách, které v edici Pigy a kamarádi vychází v Nakladatelství Fragment. Kromě poutavého příběhu o mapě, kde jsou představeni všichni aktéři z Pigyho světa, jde například o názorné kuchařky nebo knihy o zahradničení a chemických pokusech.

pigy justyna

Web www.pigy.cz je ráj pro zahánění nudy. Rodiče na něm mohou najít kalendář akcí spolu s tipy kam vyrazit za poznáním a zábavou nebo s dětmi uvařit nějakou zdravou dobrotu. Například špenátovou polévku nebo okurkové jednohubky, veverka Laskonka jistě ráda poradí jak na to. Děti si zde mohou vybarvovat omalovánky, hrát různé hry nebo se například naučit počítat nebo nějaká anglická slovíčka.

Také je zde hodně videí, třeba se cvičením s Hankou Kynychovou. Když to zvládne Pigy, tak děti úplně hravě. Nebo si můžete doma poskládat prasátko z papíru nebo se naučit nějaká kouzla od Pavla Kožíška. Možností je spousta.

pigy pigyada

Na začátku června je pro všechny malé i větší dobrodruhy připravena Pigyáda aneb Honba za pokladem. Ta se bude konat 6. a 7. června v zábavním Parku Mirákulum. Návštěvníky čeká pět tematických ostrovů, kde budou získávat indicie, které je dovedou k pirátskému pokladu. Připraveny budou různé detektivní zápletky, potřeba bude ostrovtip i hbité tělo. Cesta za pokladem nebývá jednoduchá, ale rozhodně bude zábavná!

V sobotu se můžete těšit například na Cirkus Prdítko nebo koncert skupiny Pískomil se vrací a 5Angels. V neděli si pak můžete zacvičit s Pigym a Hankou Kynychovou nebo se podívat na nový Veselý kabaret prasátka Pigy s Jirkou Hadašem.

Více informací: www.pigy.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor se spisovatelem MUDr. Antonínem Poláchem

polach antonin perexMUDr. Antonín Polách se narodil 21. 7. 1959 v Novém Jičíně. Po maturitě na tamějším gymnáziu vystudoval lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Po promoci v roce 1984 a...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Jaká je Kriminálka v knižní podobě?

kriminalka200Kriminálka je název knihy, kterou vydalo nakladatelství Radioservis a vychází ze stejnojmenného rozhlasového pořadu a podcastu Miroslava Vaňury.

 

...

Z archivu...


Literatura

Bear Grylls uvádí Extrémy naší planety

extremy nasi planety 200V březnu vydalo nakladatelství Pikola poučnou knihu britského dobrodruha Beara Gryllse Extrémy naší planety. Podíváme se pod pokličku těch nej- věcí, zvířat, přírodních úkazů a dalších podivuhodností po celém širém světě...

Divadlo

Shakespeare v Mahenově divadle NdB
necozaneco perJe to skutečně záhada. Velký dramatik Shakespeare napsal spoustu nejlepší divadelních her, jaké kdy se objevily a taky několik velmi špatných her. Jako by v Shakespearovi byli dva autoři. Nebo že by Shakespeare, onen herec co utekl ke k...

Film

Celý život. Kronika 20. století a alpského údolí z pohledu jednoho muže

A Whole Life04Andreas vyrůstá na začátku 20. století s násilnickým strýcem na farmě v alpském údolí. Prožije dětství plné brutality a tvrdé práce, v osmnácti letech ale najde odvahu opustit svého utlačovatele. I když jej strýc částečně zmrz...