Anatomie skandálu nabídne právničinu

Anatomie skandálu nabídne právničinu

Tisk

anatomie-skandalu 200Audiotéka vydala audioknihu britské spisovatelky Sarah Vaughanová s názvem Anatomie skandálu. Ta zaujme především milovníky románů z právnického prostředí.


Sarah Vaughanová se po studiu angličtiny začala věnovat žurnalistice na škole v Oxfordu. Po stáži u Press Association celých jedenáct let pracovala jako reportérka pro deník The Guardian, odkud odešla na volnou nohu. Spisovatelkou se stala ve stejném týdnu, kdy oslavila své čtyřicáté narozeniny a beletrii se věnuje dodnes. Nyní má na kontě již tři romány, které píše ze svého domu v Cambridgi, kde žije se svým manželem a dvěma dětmi. U nás jí kromě Anatomie lži vyšla kniha Láska s chutí makronky (Mladá fronta, 2015).

Hlavními hrdinkami Anatomie skandálu jsou Kate a Sophie. Kate je právnička zabývající se sexuálními zločiny. Ve své práci se vždy snaží pátrat po pravdě a jejím aktuálním případem je ten, který se týká Jamese. Toho jeho kolegyně obviní z dávného zločinu v podobě znásilnění. Tato situace rázem ovlivňuje také jeho ženu Sophii a jejich syna. Sophie o svém milém sice trochu pochybuje, ale svému manželovi věří a snaží se je ochránit. Vše se ještě komplikuje tím, že je James veřejně známou osobností. Vyhrají peníze nebo pravda a spravedlnost?

Audioknihu mělo na starosti celkem pět interpretů, kdy výkony všech stály rozhodně za to. Jejich projev byl uvěřitelný a i vyhrocené situace bohaté na emoce zvládli bez přehrávání a pitvoření. Navíc díky jejich střídání příběh rychleji utíkal. Osobně mi trochu splývaly hlasy Kate a Sophiey, v audioknize jsou kapitoly a jednotlivé promluvy výrazně odlišeny, tak to zase tolik nevadilo. A hlas Josefa Kaluži, jediného muže? Ten zněl opravdu sebevědomě a nadřazeně a skvěle korespondoval s postavou vlivného Jamese.

Anatomie skandálu je románem z právnického prostředí na velmi aktuální téma. O znásilnění se začalo více mluvit v rámci kauzy #metoo a není divu, že se stalo také lákavým tématem v literárním světě. Jde tak o moderní dílo, které se musí hodně líbit všem čtenářům tohoto žánru. Mě tak moc nezaujalo, ale je fakt, že podobné knihy nevyhledávám. Nicméně sledování postupů a postupné odhalování pravdy bylo zajímavé, i když na můj vkus trochu zdlouhavé. Rozhodně jsem však ráda, že jsem si Anatomii skandálu poslechla a vám doporučuji totéž.

anatomie skandalu

Anatomie skandálu
Autor: Sarah Vaughanová
Interpreti: Josef Kaluža, Alžběta Mahdalová, Pavla Gajdošíková, Magdalena Tkačíková, Sylvie Krupanská
Vydavatelství: Audiotéka, Bookmedia
Délka: 12 hodin 44 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 75 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/anatomie-skandalu


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Na paletě „Paleta“.

lakoma barka 200V pátek 8.11. si mohli milovníci českokrumlovské kapely Lakomá Barka v sále pivovaru Eggenberg vychutnat koncert, který byl věnován křtu nového CD Paleta. Kapelnice folkové kapely Lakomá Barka...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Medvědi z Medvědína jsou zpátky

My proti vam 200Zároveň s knihou v nakladatelství HOST vyšla audiokniha My proti vám, tedy pokračování Medvědína od Fredrika Backmana, které byste si neměli nechat uniknout.

 

...

Literatura

Encyklopedie mapuje historii českých klášterů

Klaster200Nakladatelství Libri, které se specializuje na původní českou encyklopedickou literaturu, připravilo titul Encyklopedie českých klášterů. Kniha trojice autorů Dušana Foltýna, Petra Sommera a Pavla Vlčka představuje ucelený pokus o souhrnný přehled č...

Divadlo

Horská dráha, přehlídku šarmu a osobního kouzla

Horska draha perexPrvní premiérou roku 2019 v Divadle Bolka Polívky v Brně byla 11. ledna francouzská konverzační komedie Erica Assouse, která si hraje s prvky absurdního humoru. Je určena pro dva herce a v režii Petra Halberstadta se v ní představ...

Film

Malé zamyšlení nad Jedním světem 2012
ImageKaždoročně pořádaná přehlídka filmů Jeden svět (letos ve dnech 6.-15. března) dokládá urputný, mnohotvárný boj o prosazení i dodržování základních lidských práv kdekoli na světě. Pro českého diváka má hlavně ten význam...