Manželova žena, aneb když se lži nabalují na sebe

Manželova žena, aneb když se lži nabalují na sebe

Tisk

manzelova-zena 200Audiotéka ve spolupráci s vydavatelstvím Mladá fronta vydala audioknižní verzi knihy Manželova žena od spisovatelky Jane Corryové. Vychutnejte si tento psychologický román i vy.

 

 

Autorkou Manželovy ženy je Jane Corryová, spisovatelka a novinářka přispívající do deníků jako je The Daily Telegraph, The Mail on Sunday a Woman. Inspiraci k napsání knihy získala v rezidenci pro vězně s vysokým stupněm ostrahy. Řídí pravidelné spisovatelské workshopy, přednáší na festivalech po celém světě a letos jí u nás vyšla další kniha – Pokrevní sestra (Mladá fronta).

Knihu si pamatuji jako novinku, protože měla výrazný obal s prstýnky a také nápisem láska, manželství, vražda. Tehdy mě nenalákala k přečtení, ale u audioknihy už jsem příliš neotálela a radostně se do těch 15 hodin pustila. Děj je rozdělený na dvě části – na tu hlavní a druhou o 12 let později a prolíná se v něm hned několik rovin. V prvé řadě jde o mladou právničku Lily se svým manželem Edem. Lily si nese nějaké tajemství z minulosti a také ví, že ji Ed ve skutečnosti nemiluje, ale snaží se za jejich manželství bojovat. K tomu začne pracovat na svém prvním případu, na obhájení Joa souzeného za vraždu své přítelkyně. Už od počátku mezi nimi funguje zvláštní chemie a Lily se ním snadno nechává oklamat. Pod bytem Lily a Eda bydlí se svou dcerou italská sousedka, a právě dcera Carla zasáhne do jejich života více než si zpočátku myslí.

Všechny postavy v tomto příběhu jsou velmi dobře vykresleny a každá má to svoje. Ve většině případů se s nimi moc nedá sympatizovat, ale chcete vědět, jak to s nimi dopadne, jak se to vše vyvine. Příběh je možná lehce přitažený za vlasy, ale mě vtáhnul a připadal mi velmi zajímavý. Často jsem nad tím také přemýšlela a převypravovala jej svému manželovi. Zkrátka pro mě toto dílo bylo napínavé až do úplného konce a moc mě bavilo.

Ocenila jsem, že audiokniha je namluvena jen jedinou interpretkou Ivanou Milbachovou, i když by se tady rozdělení minimálně na Carlu a Lily nabízelo. Někdy je to totiž spíše na škodu a hlasy pak působí nepřirozeně. Tady je tedy interpretkou výborná česká dabérka, která propůjčila svůj hlas například doktorce Quinnové. Občas jsem sice slyšela rušivé nádechy, ale jinak pro mě představovala skvělou vypravěčku, která dokázala na posluchače přenést i mnoho emocí. Nejlepší se mi zdála, když se jako hrdinové zamýšlela, byla nejistá nebo naopak vypočítavá (v této audioknize velmi často).

Manželova žena mě mile překvapila, šlo o inteligentní dílo plné zvratů a zajímavých situací. Pokud hledáte nějaký nenáročný psychologický thriller, tak s chutí do toho.

manzelova-zena obalka

Manželova žena
Autor: Jane Corryová
Interpret: Ivana Milbachová
Vydavatelství: Bookmedia, Audiotéka
Délka: 15 hodin 39 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 93 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/manzelova-zena


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Igor Bareš: Snažím se posluchačům předat ty správné emoce

Bares 200Uznávaný herec Igor Bareš se věnuje čtení rozhlasových pořadů a audioknih už dlouhá léta. S nakladatelstvím OneHotBook spolupracoval na příbězích Žena v kleci, Chatrč, Poslední Laponec a dalších titulech. O tom, co práce na audioknihách obnáší a co h...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Šikmý kostel boduje i v audioverzi

Sikmý kostel 200Debut Karin Lednické s názvem Šikmý kostel se stal natolik opěvovanou knihou, že jej musela velice brzy následovat i audiokniha. Namluvila jí oblíbená herečka Vilma Cibulková a vydalo nakladatelství OneHotBook.

...

Literatura

Sex, morálka a rodinné vztahy v katolické rodině: Ukradené dětství Kamily

ukradene-detstvi-kamily perex
Nechtěné otěhotnění. Tahle situace zaskočí každou ženu, natož dceru katolíků. Milující rodiče Zdenu vychovali v lásce, a tak by se dalo předpokládat, že také s pokorou přijmou dar v podobě nového života....

Divadlo

Divadelní hra „Spoutaný trávou“ zve děti i dospělé na originální loutky i stínohru

Spoutany travou 200Vyprávění nahého mnicha, císaře, generála a slona o životě, smrti i drobném hmyzu. Divadelní odpočinutí od světového chaosu s křehkými kovovými loutkami, zvuky a stíny. Již toto úvodní motto nastiňuje charakter divadelní hry „Spout...

Film

Pro někoho životní styl, pro druhého experiment. Česká televize natáčí druhou sérii Osady

osada perexNatáčení komediálního seriálu Osada osvědčeného tandemu scenáristy Petra Kolečka a režiséra Radka Bajgara je opět v plném proudu. Poslední klapka druhé řady, čítající deset nových dílů, padne v říjnu. S na první pohled nesourodou komunitou chatařů, ...