Její život se zvlhl ve volný pád: Komu může věřit?

Její život se zvlhl ve volný pád: Komu může věřit?

Tisk

 

volny padZ trosek letadla vylézá zraněná mladá žena, loučí se pohledem na pilota bez obličeje, který byl ještě donedávna jejím milencem, a vydává se vstříc cestě za vlastním přežitím v džungli tohoto světa i problémů, do nichž vplula svou vlastní neopatrností. Nastává napínavé dobrodružství, které pro vás připravilo nakladatelství Domino. Hodí se třeba na letní dovolenou a odreagování od běžných starostí.

Hlavní hrdinka Allison má totiž více problémů než vy. V knize se střídá pohled její matky, která nevěří, že je její dcera mrtvá, s napínavým bojem Allison o vlastní přežití po pádu letadla. Protože ženy už spolu pár let nemluvily a zoufalá matka neví vůbec nic o tom, jaký život její dcera vlastně vedla, dává se do pátrání na vlastní pěst. Věří, že je Allison naživu.

Allison se v hlavě odehrávají vzpomínky, které vedou až k situaci, ve které se octila po svém volném pádu a setkání s nebezpečím. Ve hře jsou praktiky farmaceutického průmyslu, nevyřešený vztah s matkou, vztahy a spousta nebezpečí. Děj ani pointu prozrazovat nebudu, věřím, že si napínavý román patřičně užijete, třeba na dovolené u moře.

O autorce:

Jessica Barry vystudovala univerzitu v Bostonu - angličtinu a historii umění, dále pak studovala v Londýně, kde se usídlila se svou rodinou. Věnuje se psaní románů.

Ukázka z knihy:

Posadím se na horní schod a nastavím obličej slunci. Sním trochu nakládané zeleniny a dávám pozor, abych nepolykala sousta příliš rychle. Můj žaludek je teď velký jako hrášek nebo jako perla. Zvednu ruku k náhrdelníku, a vzápětí si uvědomím, že je pryč. Dotknu se ostře vystouplých klíčních kostí. Před měsícem bych za takové dala, nevím co. Teď mi připomínají, jak jsem křehká, zranitelná.

Název: Volný pád
Autor: Jessica Barry
Překlad: Květa Palowská
Žánr: román
Vydáno: 2019
Stran: 384
Vydalo nakladatelství: Domino
Hodnocení: 85 %

volny pad


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lou Fanánek Hagen: „Kostým Ringo Starra ve mně nevyvolává žádný nadšení, protože nemám rád Beatles“

altSkupina Tři sestry má nové kostýmy, své vlastní pivo a léto plné koncertů před sebou. Jak se ke všemu staví jejich zpěvák Lou Fanánek Hagen si můžete přečíst v tomto rozhovoru.  

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Lobo a nejen storka jménem Incident na pánských záchodcích

lobo coverKaždý rok se pravidelně setkáváme s novou komiksovou knížkou a o trampotách velkýho šéfa, lovce lidí, věhlasného Loba. V září vydalo nakladatelství Crew Lobo – Incident na pánských záchodcích a další příběhy. Kdo by se netěšil na pořádnou řežbu, klas...


Literatura

Moderní romance o sestřičkách z předválečného Londýna

Sestricky na prijmu perexNa jaře roku 1937 mají Dora a Millie, studentky ošetřovatelství v nemocnici Nightingale, plné ruce práce. Čekají je závěrečné zkoušky, a tak kromě praxe na odděleních věnují spoustu času i studiu. Hned po zkouškách...

Divadlo

Vražedkyně nebo oběť?

lady macbeth z ujezdu perexMladá Kateřina vede na první pohled záviděníhodný život. Výhodný sňatek jí zabezpečil dobré společenské postavení, bohatství a pohodlí. Okradl ji však o její svobodu a vášnivou touhu žít naplno. Manžela víc ...

Film

Do kin se řítí dobrodružný film pro celou rodinu Bella a Sebastián: Nová generace

BELLE-ET-SEBASTIEN200Hlavní hrdinové 10letý chlapec a velký bílý pes prožijí nezapomenutelné prázdniny, které oběma změní život. Vysoké hory, divoká zvířata, tajné jeskyně, temné lesy, ale i silná auta řítící se horskými průsmyky, paragliding a lanovk...