Kapela Chci Pnutí vydává debutovou desku „Ty ďáble“

Kapela Chci Pnutí vydává debutovou desku „Ty ďáble“

Tisk

chci pnuti 200Futuristický punk. Extrovertní bigbít. Trio Chci Pnutí, složené z all star romantiků pražské klubové scény vydala 28. října 2022 své debutové album Ty ďáble. Křest proběhne 10. prosince v prostorách dejvické Klubovny.

 

 

Eva Flídrová (Sour Bitch) – bicí, Daniel Šubrt (The Drain) – kytary, zpěv, Adam Ernest (MATKA, SEBE) – zpěv. To je složení nejnovější akvizice labelu Dayspeed Music, která se svou novou deskou vtrhla na všechny streamovací platformy 28. října tohoto roku. Stejně jako název se i deska nese ve znamení naléhavosti, přetlaku, ostrých kytar a silných textových obratů. O jeden z nich se postaral i Jáchym Topol, který ve skladbě Thien dal kapele laskavě k dispozici svůj překlad básně Na mých verších není nic krásného od vietnamského disidentského básníka Nguyen Chi Thiena.

Chci Pnutí svou tvorbou oscilují na pomezí mnoha hudebních žánrů, z nichž nejbližší je stále poctivý prachsprostý bigbít. Syrový návrat ke kořenům, facka posluchači i sobě samotným. Dlouhý mejdan se všemi jeho vzestupy i pády. Zdvižený prostředník stále častější hudební vyumělkovanosti. Songy vznikající z nutné potřeby, nikoli rozmaru. To vše jsou úrovně, které lze na desce Ty ďáble rozpoznat.

Debutová deska vznikala v Megahit Lair Studiu Daniela Šubrta, který se postaral i o produkci a o mix, mastering si vzal na starost Risto Sokolovski.

chci pnuti 1

Více informací:

Link na desku: https://bfan.link/ty-dable
https://www.facebook.com/chcipnuti
https://www.instagram.com/chcipnuti/
FB event – 10.12.2022 – křest desky – Klubovna Dejvice
https://www.facebook.com/events/1968877509985402


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tvorba Karla Gotta mě přivedla k hudbě jako takové, říká zpěvák Josef Bouda

Gott revival 200Už devět let vystupuje v Česku i na Slovensku hudební formace Karel Gott revival Morava, jejímž frontmanem je Josef Bouda, jemuž nechybí znělý hlas, šarm a charizma. Po řadě koncertů v tuzemsku a na Slovensku čeká kapelu, která má základn...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

VHRSTI poprvé neilustroval vlastní text

O Vendulce a drakovi perexVHRSTI překvapil letos na jaře čtenáře svou novou knihou. Čím? Tentokrát ji totiž neilustroval sám, svěřil svůj text kamarádu výtvarníkovi Lukáši Fibrichovi. Mnohé z nás to asi udivilo...

Divadlo

Umělecký šéf zlínského divadla Patrik Lančarič získal cenu Trilobit 2023

Trilobit200Umělecký šéf Městského divadla Zlín Patrik Lančarič dostal cenu Trilobit za režii svého dokumentárního filmu DEŽO HOFFMANN - FOTOGRAF BEATLES.

...

Film

Vesmírná filmová poezie

gravity plakat 200Mexickému režisérovi Alfonsu Cuarónovi (Harry Potter a vězeň z Azkabanu) se ve filmové branži podařilo vše, na co sáhl. Ani jeho nejnovější film Gravitace není výjimkou. Filmovým...