Metalové okénko červen

Metalové okénko červen

Tisk

mo 200Hudební svět má pořád co nabídnout, ale mám pocit, že v poslední době se roztrhl pytel s EPčkama. Na jednu stranu to chápu, jejich tvorba zabere míň času a taky období mezi jednotlivým materiálem kapel se zmenší, plus zde jistě hraje roli i doba kovidová; na druhou stranu je zvláštní, že se kapelám chce místo plnohodnotných alb dělat věci kratšího formátu. Proti gustu ale žádný dišputát!

 

Norští Mayhem vydlai přede dvěma lety své šesté album Daemon a měli tolik materiálu, že letos přihodili EP Atavistic Black Disorder / Kommando, které vyšlo 9. července. Na tomto disku najdete i píseň Voces Ab Alta, k níž nabízejí i videoklip:

A Norsko neopouštíme ani u druhé novinky, konkrétně od kapely Darkthrone. Ta vydává 25. června regulérní desku Eternal Hails… a jako ochutnávku se můžete ponořit do devítiminutové skladby Hate Cloak:

A od black metalu se přesuneme k radostnější hudbě. Americká banda (HED) P.E. vydala loni desku Class Of 2020 a 23. července nám přinesou EP s názvem Sandmine. Najdeme zde 5 skladeb a tu titulní si můžete poslechnout už teď:

Light The Torch vydá své druhé album s názvem You Will Be The Death Of Me 25. června. Pokud máte rádi hlas Howarda Jonese (ex Killswitch Engage), tak dejte téhle bandě šanci! Abyste si o jejich hudbě udělali obrázek, máme tu videoklip k písničce Let Me Fall Apart:

Rocková kapela Nonpoint vydala svou poslední desku X v roce 2018 a letos se hlásí o slovo s připravovaným EP. Zatím je k dispozici chytlavá písnička Ruthless:

Serj Tankian, opěvovaný zpěvák System Of A Down, vydal EP Elasticity a z něj prezentuje videoklip k písni How Many Times?

Z EP A Forest těží polští satanáši Behemoth a předvádí se s písničkou Shadows Ov Ea Cast Upon Golgotha a jako vždy barvitým klipem:

Max Cavalera je zárukou bezva muziky a jeho Go Ahead And Die, kde funguje je svým synem Igorem Amadeem a bubeníkem Zachem Colemanem, je fakt něco! Eponymní debutové album vyšlo 11. června, najdete na něm 11 písniček a za mě jde zatím o to nejlepší, co rok 2021 přinesl! Nechte se pohltit jejich hudbou a zkoukněte klip k G.A.A.D.:

Moderní metal z Ukrajiny nese jméno Jinjer! Tahle pracovitá partička vydá své čtvrté regulérní album už 27. srpna. Wallflowers představí 11 skladeb a hosty ze Suicide Silence a All Hail The Yetti

mo jinjer

Videoklipem se představuje písnička Vortex:

Britští mistři extrémního zvuku Carcass vydají své dlouho očekávané album Torn Arteries 17. září. Jako předzvěst nového materiálu nám předhodili píseň Kelly's Meat Emporium:

Industriální mágové Fear factory vydali 18. června desku Aggression Continuum a valí do nás klípky, teď třeba k písničce Recode:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lubomír Mülller: „Dětství žije ve mně.“

lubomir muller 200Obrázky času Lubomíra Müllera jsou královstvím vzpomínek. Ano, každý snad rád vzpomíná a vybavuje si příjemné chvíle, které prožil. Málokdo se drásá něčím smutným, ošklivým. I věci nepříjemné si přikrášlí, protože pak může jít dál. Do...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Hledání přítomného okamžiku – ovlivňuje čtenář příběh?

Okamzik 200Žít a nevzdávat se. To je zřejmě hlavním poselstvím nové knihy japonsko-kanadské spisovatelky Ruth Ozeki. Ve svém románu se zabývá velkým množstvím témat – přítomností, šikanou, druhou světovou válkou a především svě...

Divadlo

Zlínské divadlo čekají dvě kulturní neděle

 

divadlo zlin 200Městské divadlo Zlín má stále zavřeno, ale čekají je dvě neděle s divadlem, alespoň ve formě audio a online.

...

Film

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

sirotcinec 200Do českých kin vtáhl nový fantasy příspěvek: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Tentokrát se neodehrává v nějaké smyšlené zemi, ale v našem reálném světě, na velšském ostrůvku - a pak v jeho minulostních podobách. Slečna Peregri...