Skřítci Houbáci opět zasahují

Skřítci Houbáci opět zasahují

Tisk

Houbaci a jine lesni bytosti perexDěti, co mají pod kloboukem, už jistě znají skřítky Houbáky. Ti se nyní vracejí na scénu a s nimi spousta dalších lesních bytostí, bez nichž by to v lese nebylo tak úplně ono. Na světě je druhý díl Houbáčků, knížky, která by měla ležet na čestném místě všech knihkupectví. Čím je tak výjimečná? Je prostě jedinečná!


V čem její jedinečnost spočívá?

1. Vystupují v ní skřítci Houbáci, kteří se starají o les a pomáhají lidem
2. Představuje nám další kouzelné lesní bytosti
3. Obsahuje houbáččí moudra
4. Najdeme v ní nejoblíbenější houbáččí hru Houbeso
5. Připojen je také návod na Kloboučkový taneček
6. Vyprávění je poetické a obsahuje ponaučení
7. Krásné obrázky nás hravě přenesou do říše fantazie
8. Lesní skřítci a další bytosti se přátelí i s lidmi
9. Objeví se v ní Duch lesa, ochránce a strážce lesů
10. Všechno dobře dopadne

No uznejte sami, že tohle je deset dobrých důvodů, proč si knížky o Houbácích rozhodně musíte pořídit.

Nová kniha s názvem Houbáci a jiné lesní bytosti navazuje na první díl Houbáci – pro děti, co mají pod kloboukem. Jejich autorkou je Zuzana Froňková a nádhernými ilustracemi text opět doprovodila Lucie Charvátová. Vydání obou titulů podpořili čtenáři díky platformě nakladatelské online služby a komunity Pointa.

Houbáky do každé domácí knihovničky, do školek i škol!

Na knížkách o Houbácích nejvíc oceňuji, že se v nich pohodově a nenásilnou formou snoubí příběh s ponaučením, vyprávění je laskavé a nechybí ani humor. Věřím, že děti i jejich rodiče si sympatické postavičky oblíbí a že si skřítci Houbáci a jejich přátelé najdou cestu nejen do domácích knihovniček, ale i do mateřských škol a třeba také na první stupeň škol základních. Svým zpracováním jsou pro tento účel oba tituly jako stvořené.

Houbaci a jine lesni bytosti

Houbáci a jiné lesní bytosti
Autor: Zuzana Froňková
Ilustrace/foto: Lucie Charvátová
Žánr: příběhy pro děti a mládež, pohádky
Vydáno: 2023, Pointa
Počet stran: 96

Hodnocení: 100 %

https://pointa.cz/project/02d83254-7168-11ed-8a3c-0242ac1c0006


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Zajímavé čtení z dvacátých let

cesta k jednoduchosti200Nakladatelství Rosier vydalo Cestu k jednoduchosti, což je soubor příspěvků Mileny Jesenské do ženských rubrik v roce 1926, jak jej sestavila sama autorka.

 

...

Divadlo

Herec Jan Mazák oslaví životní jubileum

Jan Mazak200Nezaměnitelný hlas a soustředěné herectví – to jsou typické znaky Jana Mazáka, který ve čtvrtek 30. června 2022 oslaví své šedesáté páté narozeniny.

...

Film

Ivan Trojan se Ve stínu rozhodně neschová

ve stinu plakatBoj dobra proti zlu nebo, chcete-li, silného proti slabšímu tady byl vždy. Jsou to příběhy, které přitáhnou pozornost. Na druhou stranu jsou už ale více či méně předvídatelné. Stejné je to i s novým filmem Davida Ondříčka Ve stí...