Kamarády z Medového lesa čekají hned dva problémy

Kamarády z Medového lesa čekají hned dva problémy

Tisk

kamaradi z medoveho lesa 200Člověk se ani nenadál a v nakladatelství Kazda vyšla další kniha s Kamarády z Medového lesa. Má název To zvládneš, Lukáši a je stejně dobrá jako předchozí díly.

 

 

 

Kamarádi z Medového lesa jsou lišák Míša se zvědavým čumáčkem objevující dobrodružství, moudrá a opatrná laňka Daňka, mazané a rychlé divoké prasátko Chrochtík a mývalka Makovička. Ta se o všechny stará a potrpí si na čistotu. Dohromady jsou skvělá čtyřka a nedají dopustit ani na děti z nedaleké lesní školky.

Počáteční příběhy jsou určené na rozehřátí, zvířecí hrdinové jsou zase zpátky a řeší uvíznutého Chrochtíka nebo zamilovaného hajného, který všude vidí jen srdíčka. Až ve třetí kapitolce potkávají Lukáše držícího se dál od ostatních dětí. Důvodem je, že koktá a zřejmě se bojí, že se mu děti budou smát.

„Daňka se rozchichotá. „Já bych řekl, že je Lukáš tak chytrý, že se mu v hlavě slova hromadí. A protože jich je na jednu jedinou hlavičku prostě moc, vycházejí mu z úst zašmodrchaná a zpřetrhaná,“ přemítá. „Nebo nevyjdou vůbec, protože se zaseknou.“

Zvířátka se rozhodnou Lukášovi pomoci stejně jako Davídkovi nebo Elence v minulých dílech a společně vymyslí plán. Díky němu je pak Lukáš za opravdového hrdinu, protože zabrání jedné velké katastrofě. Ta je pak v závěru ještě vysvětlena formou novinové zprávy, což přidává knize další rozměr v podobě důležité osvěty.

Další Kamarádi z Medového lesa opět utekli jako voda, příběh byl rychle u konce a nezbývá než se těšit na další díly. Nebo si můžete čekání zkrátit díky audio verzím všech příběhů o Kamarádech z Medového lesa v podání Jitky Molavcové. Tak pokud vaše děti dávají přednost poslechu před čtením, určitě si je nenechte ujít! Akorát tak přijde o krásné ilustrace Caroly Sieverding.


Andrea Schütze si v dětství vyzkoušela téměř všechny koníčky, které si člověk umí představit. Nakonec zakotvila u čtení, a proto knížky také ráda píše. Má výuční list dámské krejčové a diplom ze studia psychologie. Žije s rodinou v nejjižnějším výběžku Německa.

Carola Sieverding maluje a kreslí od té doby, co dokázala udržet tužku. Vystudovala design a dnes se živí jako ilustrátorka dětských knih. Žije a pracuje se svým přítelem a psem v Hamburku.

kamaradi z medoveho lesa

Kamarádi z Medového lesa – Ty to zvládneš, Lukáši!
Autor: Andrea Schütze, ilustrace Carola Sieverding
Překlad: Dagmar Heeg
Žánr: pro děti a mládež
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2021
Počet stran: 96
Hodnocení: 95 %

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Přečtěte si další příběhy kamarádů z Medového lesa

https://www.knihykazda.cz/ty-to-zvladnes-lukasi/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jak přežít, když mě všechno štve

jakPrezit perexMám ráda publikace tohoto charakteru. Psychologie mě zajímala vždycky a od chvíle, kdy jsem se stala matkou, což bylo před jedenácti lety, hojně vyhledávám i materiály týkající se dětské psychologie. Prošli jsme různými obdobími a samozřej...

Divadlo

Kočár plný neřesti i ctnosti

valmont 200Láska k jedné osobě na celý život a věrnost k tomu? Pro vyznavače volnomyšlenkářství je tato životní filozofie naprosto nepřípustná. Libertinové se právě naopak velmi rádi pouští nejen do neřízených sexuálních dobrodružstvích, ale také do milostný...

Film

Čtyřicátá první ochutnávka filmových lahůdek

LFS 200Letní filmová škola pořádá už nějaký ten pátek ochutnávku toho nejlepšího, co filmoví tvůrci vytvořili. Letošní degustační ročník byl už čtyřicátý první a od 24. července do 1. srpna nabídl filmovým fanouškům 237 filmů na 8 promítacích místech.