Zlatý sarkofág - napínavé pátrání po hrobce Alexandra Velikého

Zlatý sarkofág - napínavé pátrání po hrobce Alexandra Velikého

Tisk

zlaty sarkofagNakladatelství BB/art přináší čtenářům dobrodružný román britského spisovatele Willa Adamse Zlatý sarkofág (The Alexander Cipher 2007, česky 2009), tentokrát v brožované podobě. Hlavním hrdinou příběhu, který se odehrává v roce 2007 v Egyptě, je potápěč a archeolog Daniel Knox, jehož vášní je pátrání po ztracené hrobce největšího vojevůdce starověku, Alexandra Makedonského.

Daniel se však nepohodne se svým zaměstnavatelem Hasanem, bohatým majitelem dopravního impéria, a musí se skrývat před členy jeho ochranky, kteří mají za úkol přivést ho zpět. Azyl nalezne v Alexandrii u svého přítele, podmořského archeologa Augustina, který je přizván Elenou Koloktronisovou, šéfkou makedonských archeologických vykopávek, k výzkumu právě nalezené nekropole s hrobkou z makedonského období. Část nekropole je zatopena spodní vodou, tudíž výzkum vyžaduje přítomnost potápěčů. Augustin vydává Daniela pod falešným jménem za svého pomocníka. Členkou archeologického týmu je i odbornice na starověké jazyky Gaille Bonnardová, s níž se Daniel sblíží. Celý výzkum sponzoruje makedonský magnát Dragoumis, který touží po sjednocení Makedonie a vyhlášení její nezávislosti, k čemuž podle dávného proroctví potřebuje nalézt hrobku Alexandra Makedonského a jeho ostatky.

Daniel má ale s Dragoumisem nevyřízené účty z minulosti. Začíná závod o to, kdo nalezne hrobku dříve. Danielovi v patách jsou však Hasanovi zabijáci, kteří se neštítí ničeho. Vyvázne Daniel se zdravou kůží? Kdo nalezne Alexandrův hrob jako první? Podaří se zachránit poklady nevyčíslitelné hodnoty před rukama nenechavců?

zlaty sarkofag will adams bbart

Zlatý sarkofág je klasický dobrodružný román ve stylu Indiana Jonese, v němž neohrožený hrdina pátrá po ztraceném pokladu a snaží se rozluštit dávná tajemství. Akční scény (automobilové honičky, přestřelky, boj muže proti muži) střídají pasáže, v nichž ožívají výjevy ze života Alexandra Makedonského a posmrtných osudů jeho ostatků.

Pokud si s sebou na dovolenou chcete přibalit oddychové letní čtivo a zajímá vás historie a starověká tajemství, Adamsův Zlatý sarkofág pro vás bude ideální volbou.

O autorovi:

Will Adams vystřídal různá zaměstnání a nakonec několik let pracoval pro washingtonskou konzultantskou společnost zabývající se historií obchodu. Je autorem řady prací týkajících se dějin jednotlivých firem i mnoha životopisů. Kromě práce se věnoval cestování a navštívil mnoho míst, na nichž hledal exotické kulisy pro své příběhy. Po čase se rozhodl prodat dům v Londýně, usadit se v Essexu a věnovat se naplno své celoživotní vášni: psaní knih. Zajímá se zejména o dávná tajemství, znovunalezené poklady a nevšední souvislosti v dějinách Egypta a zemí ve Středomoří. Nakladatelství BB/art vydalo též další díl jeho série Daniel Knox, Achnatonův poklad (2011).

Zlatý sarkofág
Autor: Will Adams
Překlad: Eva Poskočilová
Žánr: thriller
Vydáno: 2012
Stran: 338
Vydalo nakladatelství: BB/art s.r.o
Hodnocení: 70 %

Zdroj foto: bbart.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

MICHAEL KOCÁB: JE TOHO HODNĚ. A BUDE TOHO JEŠTĚ VÍC!

kocab 200Povídali, že mu hráli – tak se jmenuje nová supraphonská kompilace složená z pecek Michaela Kocába – originálního skladatele, textaře, zpěváka, instrumentalisty a šoumena. A když se řekne Kocáb, všichni víme, že je...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Tři hodiny v ZOO

 

Tři hodiny v ZOO, perexNapínavý thriller z prostředí zoologické zahrady zní velmi lákavě. Matka s malým dítětem prchající před šílenými střelci, všude okolo dravá zvěř a pomoc v nedohlednu. Tak tuhle knihu mám chuť číst ihned, jak se dozvídám o jejím vydán...


Literatura

Jak si najít a udržet partnera na celý život

spriznena duse perexKnížku, která se mi dostala do rukou, jsem zvědavě otevřela. Na zadní stránce obálky byla totiž napsaná samá superlativa, tři od mužů, jedno od ženy. Všechna tvrdila, že knížka opravdu stojí za přečtení, že se čte jako švédská d...

Divadlo

Studio Marta zažije ROZPAD

rozpadani200Sezonu brněnského Studia Marta uzavře projekt ROZPADÁNÍ. V jeden večer se představí dvě inscenace autorských her, které spojuje téma rozpadu. Aktovky Bublifuk a Je potřeba změna! tak uvidí diváci na jevišti poprvé, a to v podání budoucích absolve...

Film

ČT nachystala nový kanál pro děti a na něm Děsivé dějiny

Desive dejiny CTD 200Česká televize už láká zájemce jak na kanál speciálně sportovní, tak speciálně zpravodajský. Na konci srpna zprovoznila další, určený především dětem: ČT :D (a ponechme stra...