Správná napínavá oddechovka: Vlastní zákon

Správná napínavá oddechovka: Vlastní zákon

Tisk

vlastni zakon200Pod taktovkou nakladatelství Laser vyšla v dubnu dobrodružná kniha Dalibora Boubína Vlastní zákon. Pokud hledáte svižný napínavý a neotřelý příběh z českého prostředí, pak je román Vlastní zákon akorát pro vás!

 


Z českých luhů a hájů představujeme…

Dalibor Boubín (* 1965) žije s rodinou, psem a papouškem v Plzni. Má za sebou stovky knižních recenzí a pravidelnou účast jako porotce literárních soutěží. Nápady často čerpá z každodenního života a dotváří je během pobíhání po lesích. Je autorem titulní povídky antologie Pokřivenej svět. Jeho příběhy se objevily i ve sbírkách Krajina háďat, Bůh černého lesa. Živí se tvorbou programů pro virtuální realitu a výukou češtiny na lyceu.

Není zákon jako zákon

I na malých městech a v klidném sousedství dochází ke krutým zločinům. Ne vždy je vidíme a ne vždy je odhalí policie. Přesto je tu někdo, kdo může dát věci do pořádku. I když to bude bolet. Ideálně ty špatné, ale není to podmínkou.

Kdo by byť jen tušil, že zrovna tahle drobná blondýna s averzí k vulgaritám má tajný život? Je andělem pomsty, výkonným a nemilosrdným. Dokud nenastane čas zaplatit všechny dluhy a vyrovnat se s vlastní minulostí…

Česká akční jednohubka

Kam až je člověk ochoten zajít při ochraně vlastní rodiny? Drobounká blondýnka s modrýma očima je hlavně mámou od rodiny, zároveň učitelkou na základní škole a co dál? No, k tomu vlastně ještě melouchaří jako samozvaná ochránkyně spravedlnosti. Uvěřitelné? Těžko. Zábavné? Určitě.

Tipla bych, ale samozřejmě se můžu mýlit, že knihu spíše uvítají čtenářky, hlavně kvůli protagonistce a jejímu morálnímu kompasu a zároveň obyčejným trablům ze života. Rozhodně doporučuji přečíst a podpořit českého autora, a zase trochu jiný typ dobrodružné literatury z našich reálií.

vlastni zakon

Název: Vlastní zákon
Autor: Dalibor Boubín
Žánr: dobrodružný román
Nakladatelství: Laser
Rok vydání: 2023, brožovaná vazba
Počet stran: 256
Hodnocení: 65 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/vlastni-zakon/kniha/14664/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Zádveřice

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Biologie víry - a genetické nebe se kácí!

BiologieViry perexTaké žijete v přesvědčení, že vaše genetická výbava je prostě pevně dána, dispozice k různým nemocem jsou již od narození zapsány ve vaší DNA a že to, co vás v životě potkává nemůžete ovlivnit? V tom případě vás myšlenky a fakta uvede...


Literatura

Ozvěna Zory Berákové jako dobře namíchaný koktejl

kniha perexNamíchat koktejl tak, aby všechny ingredience byly v souladu a žádná nepřehlušovala svou chutí konečný výsledek, není jednoduché. Napsat dílo o životě známé osobnosti z minulosti, aby výsledkem byl čtivý román, je stejnou alchymií, která se ne ...

Divadlo

Komediomat začal novou sezónu zostra!

komediomat atomPrázdniny se přehouply a nejen ve Zlíně začala nová divadelní sezóna. Právě v rámci ní se v Baťově městě opět ukázala improvizační show Komediomat, která sice bojovala s hranicí morálnosti, ale o to byla vtipnější.

Film

Body zlomu, neviditelní architekti i pocta Aleně Šrámkové. Film a architektura míří pojedenácté do českých a slovenských kinosálů

fa 200Ve dnech 29. 9. – 4. 10. představí mezinárodní festival Film a architektura již pojedenácté ve více než dvou desítkách českých a slovenských měst krátké a celovečerní snímky s tématikou architektury a urbanismu. Festival se letos rozšiřuje o nové promítací p...