Biologie víry - a genetické nebe se kácí!

Biologie víry - a genetické nebe se kácí!

Tisk

BiologieViry perexTaké žijete v přesvědčení, že vaše genetická výbava je prostě pevně dána, dispozice k různým nemocem jsou již od narození zapsány ve vaší DNA a že to, co vás v životě potkává nemůžete ovlivnit? V tom případě vás myšlenky a fakta uvedená v knize Biologie víry od Bruce Liptona dost možná šokují.  

 

 

Kniha vyšla u nakladatelství Anag již v roce 2011 a jejím autorem je Bruce Lipton, buněčný biolog zabývající se mnohaletým výzkumem buněčného jádra a kvantovou fyzikou. Odhaluje v ní tajemství, ke kterému vědci dospěli teprve nedávno, a sice že můžeme změnit svou biologii – tedy naše tělo i mysl – díky svému uvědomělému chování a myšlenkám.  

"Měli bychom se vzdát přesvědčení, že tělo a jeho součásti jsou v zásadě hloupé a že k tomu, abychom si uchovali zdraví, potřebujeme nutně intervenci zvenčí."  

Autor srozumiteně vysvětluje, jak dochází k přepsání DNA, jak životní zkušenosti rodičů utvářejí genetické vlastnosti jejich dětí a předkládá množství názorných příkladů a důkazů. Patří mezi ně i ty z lékařských ordinací, ketré dokládají účinky placebo efektu, ale pozor - stejně tak nocebo efektu, kdy negativní myšlení, negativní doměnky mohou zdraví poškodit. Kolikrát jen stačí, když pracuje naše podvědomí.

Ačkoliv jsou stránky knihy plné lékařské terminologie, je vše vysvětleno a zaznamenáno způsobem velmi čtivým a jazykem srozumitelným. Nechybí jmenný a věcný rejstřík.  

Jsme dokonalejší než hlodavci nebo červi?
Jednou z mnoha zde uvedených překvapivých informací je například ta, že lidské tělo, složené z více než 50 bilionů buněk, má jen o 1500 genů víc, než mikroskopický červ Caenorhabditis, jenž obsahuje okolo tisíce buněk... a nebo další, zmiňující se o výsledcích paralelně probíhajících projektů genomů, jenž ukazují, že člověk a hlodavci mají zhruba stejný počet genů.  

Díky knize Biologie víry má čtenář šanci zamyslet se nad tím, že v něm samotném se ukrývá obrovský potenciál. Jen se naučit uvolnit sílu vědomí, hmoty a z toho plynoucích zázraků.  

Bruce Lipton (nar. 21. října 1944 v Mt. Kisco, New York, USA) je respektovaný americký vývojový biolog, který je znám prosazováním názoru, že geny a DNA lze ovlivňovat vlastním přesvědčením. Světový bestselller Biologie víry získal v roce 2006 americké ocenění Best Science Book.  
Více na
http://www.brucelipton.com/curriculum-vitae  

Biologie víry (The Biology of Belief)

Biologie viry

Překlad: Bronislava Grygová
Autor: Bruce H. Lipton, Ph.D.
Nakladatelství ANAG, 2011
Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Hodnocení: 100%

www.anag.cz
www.anag.cz/biologie-viry-jak-uvolnit-silu-vedomi-hmoty-a-zazraku/d-75144/
www.facebook.com/pages/Bruce-Lipton-CZ/208081562694800

( 9 hlasů )



 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

3. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

BMC perex3Březen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům p...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Krysáci jsou zase spolu a zase je s nimi fajn

Krysaci-jsou-zase-spolu200Daleko na Moravě, uprostřed valašského království, na malém smetišti poblíž Vizovic žili dva krysáci – Hubert a Hodan. Bydleli v útulných zásuvkách starého šicího stroje s výhledem na vysavač. V šicím stroji s nim...


Literatura

Táňa Keleová-Vasilková nikdy nezklame

coto200Knihy slovenské spisovatelky Táni Keleové-Vasilkové se v naší republice stávají stále oblíbenějšími. Svědčí o tom i fakt, že tato novinka s názvem Co to bude? byla vybrána do velké knižní akce KNIHOMÁNIE 2015, v rámci které se prezentovalo 22 nejzajíma...

Divadlo

Libor Vaculík režíruje českou verzi slavného francouzského muzikálu Romeo a Julie

romeo julie 200Česká verze francouzského muzikálu Romeo a Julie z pera Gérarda Presgurvice bude v prvním muzikálem, který bude koncem září uveden v multifunkčním sále Forum Karlín v Praze.  Muzikál režíruje Libor Vaculík, který je v tomto případě součas...

Film

Tibetští mniši a televize

altFilm, který se může pyšnit nálepkou “první skutečně tibetský film”, Tiché svaté kameny, odpovídá kritériím profesionálního filmu délkou i technickým zpracováním. Herecké obsazení je sice poskládané z neherců, ale i ti pod režijním vedením ...