Komediomat začal novou sezónu zostra!

Komediomat začal novou sezónu zostra!

Tisk

komediomat atomPrázdniny se přehouply a nejen ve Zlíně začala nová divadelní sezóna. Právě v rámci ní se v Baťově městě opět ukázala improvizační show Komediomat, která sice bojovala s hranicí morálnosti, ale o to byla vtipnější.

 

 

V sychravý pondělní večer se na čtveřici herců Romana Blumaiera, Sašu Stankova, Pavla Vacka a novou členku zlínského ansáblu Markétu Kalužíkovou přišla podívat spousta lidí. Volná sedadla v jevišti by se dala spočítat na prstech jedné ruky. K překvapení moderátora večera Ládi Cmírala i stálých návštěvníků tvořili dobrou půlku sálu lidé, kteří na Komediomat zavítali poprvé.

komediomat vacek stankov kaluzikova blumaier

Stejně jako oni a ne-li hůře se musela cítit Markéta Kalužíková, která doplňovala stálé členy a určitě ji ani nenapadlo přemýšlet nad tím, co ji čeká a čeho jsou schopní. Zpočátku bylo vidět, že je nervózní a v improvizaci ne tak pohotová jako kluci, ale brzy se do toho dostala a do scének dala velký kus sebe. Dokonce se ani nenechala příliš rozhodit Romanovou oblíbenou hrou 2 na 5, kdy je cílem hry ve dvou lidech sehrát minimálně pět postav. Roman zde s nefalšovanou škodolibou radostí diriguje a vymýšlí protivníkovi postavy, zatímco on si zahraje jednu či dvě.

Co se Komediomatu nedá upřít, je aktuálnost – moderátor a tvůrce zadání her Láďa Cmíral se vždy snaží vymyslet témata tak, aby se hodila k událostem posledních dnů. Proto jsme při scénce o Dabingu byli svědky okradení Dalíka maďarskými mafiány a v další hře s názvem Kdo přijde na scénu se čtyři zajímavé osobnosti potkaly v litoměřické věznici. Kdo by tam čekal Santa Klause i s jeho sobem, Červenáčka či housenku? No inu, všichni kradou.

komediomat vacek stankov

Dále jsme sledovali příběh krtka, který se prokopal do věznice, kde ho postihl smutný osud, či přihlíželi vzpouře v akváriu, která se měla konat s pomocí cibule, kopačáku a lopaty. Jelikož se však jednalo o hru s názvem Změna, zůstaly nakonec rybky v podání Saši a Pavla na svém místě. První půlku tradičně zakončoval Živý videoklip, kde významnou roli hraje host z publika, který dostane sluchátka a hluše přihlíží tomu, jak herec pantomimou ztvárňuje známou píseň, která hraje v sále. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že uhádnout píseň není vůbec tak jednoduché, jak se zdá. I starší pán se pěkně zapotil, a to se jednalo o hit božského Káji Dám dělovou ránu.  

Po přestávce se na pódium přinesly rekvizity, aby se mohla uskutečnit hra, která možná vznikla i díky rozhovoru tady na Kultuře 21, Žertovný psík Atom. Jeho páníček Saša se schová za pultík, obleče si černé rukávy svetru a do otvoru na hlavu dá právě Atoma, a diváci tak vidí jen hlavu psa s lidskýma rukama. Roman poté dělá dabéra na základě gest a mimiky psa. Téma tohoto večera se týkalo přímé volby prezidenta – Atom nám popsal, jaký by měl být prezidentský kandidát. Publikum se bavilo opravdu hlasitě – o smích nebyla nouze. Už už se zdálo, že Atom bude vrcholem celého večera, a pak to přišlo…

komediomat stankov atom

Hra Jak řekl, tak udělal, ve které si herci navzájem určují, co mají dělat. Zde jsme se octli na zabijačce, kde Saša s Romanem zprvu prase oplakávali, ale poté s ním i souložili. Zlom to byl opravdu nečekaný a poněkud za hranicí morálnosti, ale většinu publika rozesmál až k slzám. Čtveřice herců a především aktéři hry měli také co dělat, aby přes smích zvládali vůbec dýchat. Pouhý pohled na jejich upřímný smích vyvolal vždy další salvy smíchu, až se zdálo, že se celé představení může považovat za ukončené. To by však byla škoda.

Prase se už zákonitě muselo vyskytovat i v dalších hrách, například od Siamských dvojčat jsme se dozvěděli plno zajímavých věcí o životě v JZD, třeba že prasata souloží, zatímco drůbež ani moc ne. Při Posunutém dabingu zase hořelo prase v reaktoru elektrárny a o humor nebyla nouze. Jednou z posledních her byla i vynikající Seznamka, ve které se s Markétou toužila poznat láhev metylalkoholu („Jaký je váš humor?“ „Jedovatý a černý.“), sbíječka („Jestli se ráda třepeš, tak si se mnou užiješ.“) a také gentleman Sherlock Holmes.

komediomat komediomat vacekblumaier stankov kaluzikova

Komediomat se stále snaží a zlepšuje a jak bylo vidět ve Zlíně, přináší to ovoce!

komediomat roman blumaier marketa kaluzikova

Komediomat
Kde: 8. 10. 2012
Kdy: Studio Z, Zlín
Hrají: Roman Blumaier, Saša Stankov, Pavel Vacek, Markéta Kalužíková
Moderátor: Láďa Cmíral
Hodnocení: 100 %

Zdroj foto: Komediomat


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Inspiraci nacházím všude kolem mě, říká zpěvák a textař Vlady Gryc

Gryc foto perexLoni mu vyšlo nejen debutové album Já svý sny mám, ale povedla se mu i letní hitovka Te Quiero, která zaznamenala sérii úspěchů v rozhlasové hitparádě Česká dvanáctka. To jsou poměrně nedávné umělecké úspěchy zpívajícího textaře Vladyh...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

NoD: Valentýn zasáhl a bolel!

altVe dnech 29. a 30. května se v experimentálních prostorech NoD uskutečnilo na jevišti pro jednoho herce představení další inscenace v oblasti alternativního divadla. Valentýn, název hry i hlavního hrdiny strhnul emoce, zasáhl a...


Literatura

Detektivka z nedávných let

taxikar200Nakladatelství Grada vydalo další knihu Petra Čepka, tentokrát s názvem Taxikář.

 

...

Divadlo

Escorial: Soumrak padá na královský hrad!
Image29. únor je magické datum. Je jednou za čtyři roky a přímo vybízí k výjimečným událostem. Jednou z nich rozhodně byla premiéra inscenace Escorial: Soumrak padá na královský hrad!, debutové představení divadla J...

Film

Extrémní biker Michal Maroši se v životopisném filmu svléká do naha - obrazně i doopravdy

ten co slavi kazdy den 200Do kin míří nový dokumentární snímek Ten, co slaví každý den. Celovečerní film režiséra a kameramana Martina Vrbického shrnuje život bikera Michala Marošiho, který díky horským kolům unikl volání temných sil a dotáhl to...