Pomocnice s tajemnou minulostí. Protivná manželka. Přitažlivý manžel. Kdo z nich je skutečná oběť?

Pomocnice s tajemnou minulostí. Protivná manželka. Přitažlivý manžel. Kdo z nich je skutečná oběť?

Tisk

Pomocnice perexMillie to v životě nemá snadná. Po deseti letech strávených ve vězení se snaží začlenit zpátky do normálního života, avšak je to pro ni náročné. Když získá práci v nádherném domě Niny a Andrewa Winchesterových, je nadšená.

Brzy se ukáže, že Nina je nervově labilní a popudlivá žena, která má pořád nějaký problém. Její dcera Cecelie zas za andělskou tvářičkou ukrývá ďábelskou povahu. Millie se toto chování nezamlouvá. Nemá ale na výběr a musí jej snášet, protože nutně potřebuje peníze. Andrew je ze dne na den ztrápenější a Millie, kterou manžel její zaměstnavatelky přímo živočišně přitahuje, si představuje, jaké by bylo, kdyby jeho partnerkou byla ona. Kdyby měla vlastní šatnu, luxusní auto a dokonalý život. Jedinou překážku k vysněnému cíli představují její temná tajemství. A není jediná, kdo něco ukrývá. Proč se dveře do její podkrovní ložnice dají zamknout jen zvenčí?

Oceněný thriller bestsellerové autorky

Psychologický thriller Pomocnice, který v českém překladu vydalo Nakladatelství Kalibr, napsala britská bestsellerová autorka Freida McFadden. Pracuje jako lékařka se zaměřením na poranění mozku a napsala řadu úspěšných thrillerů i humoristických příběhů z lékařského prostředí. Za Pomocnici získala v roce 2023 ocenění od International Thriller Writers za nejlepší paperback. Její knihy se překládají do více než 30 jazyků.

Předvídatelný, ale skvěle napsaný příběh

Téma, o kterém kniha Pomocnice vypráví, je čtenářsky atraktivní. Bohatý manželský pár, jejich zaměstnankyně z bídných poměrů a nějaká ta tajemství, která mají ambici šokovat. Jedná se ale o mnohokrát zpracovaný námět, takže pokud patříte k milovníkům psychologických thrillerů, snadno odhadnete, k jakému závěru dějová linka směruje. Ano, na konci se najdou i nečekaná drobná odhalení, ale celkové rozuzlení nepřekvapí. I tak ale kniha stojí za přečtení, protože styl psaní je čtivý a kapitoly jsou ukončeny tak, že budete mít nutkání číst dál, a na konci do sebe všechno hezky zapadne. No a pokud jste ještě moc thrillerů nepřečetli a nemáte s čím porovnávat, čeká vás napínavé dobrodružství, které vás uvede do tajů tohoto žánru.

Kniha je psaná v ich-formě. Vypravěčkou první části je Millie, ve druhé odhalí svá tajemství Nina a ve třetí se kapitoly obou žen střídají. Ani jedna z nich není vysloveně kladnou hrdinkou, takže vaše sympatie si pravděpodobně nezískají. Jejich pečlivě vystavěné životní příběhy však vzbudí váš zájem. Navzdory některým nelogickým pasážím totiž jde o návykové a zábavné oddechové čtení, které vypráví o tom, že ne všechno je takové, jaké se zdá být, a také o tom, že některé touhy mohou být doslova smrtící.

Pomocnice
POMOCNICE
Autorka: Freida McFadden
Původní název: The Housemaid
Překlad: Naděžda Funioková
Žánr: psychologický thriller
Vydáno: Kalibr (Euromedia Group), 2023
Počet stran: 304

Hodnocení: 75 %

www.knizniklub.cz/knihy/638829-pomocnice.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nepodceňujte důležitost vyšetření sluchu. V roce 2050 bude jeho ztrátou postiženo až 900 milionů lidí

REJA Rozhovor Ing. Strnada perexU příležitosti Světového dne sluchu vám dnes přinášíme rozhovor s panem inženýrem Strnadem o sluchu, sluchových ztrátách a možnostech jejich kompenzace, o tom, jak si vybrat vhodné sluchadlo, a proč ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

David Michie: Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda

cokolada 200Věru provokativní název, zejména pro milovníka čokolády! Až v průběhu knihy se dočtete o tom, že původně měla být čokoláda nahrazena slovíčkem „sex“, nicméně na radu manželky, že „s čokoládou oslovíš víc lidí a je to nakonec více trefné“ David ...


Literatura

Gay Hendricks: Rok vědomého života

vek vedomeho zivota200A to je důvod těšit se na prvního ledna!!! S knihou, kterou vlastně tento kultovní autor, psycholog, odborník v oblasti mezilidských vztahů, napsal na přání jedné své čtenářky a která je sepsána jako den po dni jdoucí učebnic...

Divadlo

Komédia Sladký domov na odozvu slovenského diváka ešte len čaká

Sladky domov 200V priestoroch Mestského divadla P. O. Hviezdoslava v Bratislave sa 5. mája uskutoční premiéra hry v slovenskom preklade Sladký domov od  maďarského autora Györgya Spiróa.

 

...

Film

9. ročník středoevropského festivalu 3KinoFest již za necelý měsíc

3Kinofest perexCentrum Prahy láká na světové filmové premiéry, filmy nominované na Oscara a výjimečné debuty středoevropské kinematografie. Slavnostní odhalení nově objeveného obrazu Tamary Lempické se také odehraje ve světové premiéře. Secesní pasáž ve Vo...