Ovládáte umění vyjednat cokoliv? Kniha Radima Paříka vás to naučí

Ovládáte umění vyjednat cokoliv? Kniha Radima Paříka vás to naučí

Tisk

umeni vyjednat cokolivKaždý z nás používá svůj vlastní způsob komunikace a snaží se dennodenně komunikovat s lidmi a řešit nejrůznější situace. Ať už potřebujete něco někomu sdělit, o něčem jednat, na něčem se domluvit, někoho o něčem přesvědčit či někoho získat na svou stranu. Komunikujeme ve vztahu, v práci, v interakci s mnoha známými i cizími lidmi. A což teprve když už jde o něco vážného, třeba týkající se smluv, závazků, vyhrocených situací či obvinění. Umíte opravdu hovořit tak, abyste pro sebe dokázali vyjednat cokoliv?

Kniha Radima Paříka, který patří mezi uznávané strategické vyjednavače v Evropě, vám předvede základní a obecné principy lidské komunikace a vyjednávání. V prvé řadě je knížka nabitá informacemi, v druhé řadě velmi čtivá. Možná v ní jen chybí více praktických příkladů, protože obsahuje hodně teorie, vyjednávání je však přece jen hodně o praxi. V tom případě ale můžete navštívit některý z Paříkových kurzů, nic totiž nenahradí přímou komunikaci a konfrontaci. Můžete mít v hlavě tisíc pouček, ale na místě, kdy potřebujete cokoliv důležitého vyjednat, se nezmůžete ani na slovo. A je dobré vědět, že pro účelnou komunikaci a vyjednávání musíte mít:

  1. inteligenci
  2. sebevědomí
  3. komunikační schopnosti a dobrou výmluvnost
  4. dobrý psychologický základ a schopnost dokonale odhadnout protější stranu
  5. schopnost dokonale ovládat své emoce
  6. schopnost umět manipulovat s lidmi

V kapitolách knihy se pak dozvíte třeba rady, jak na to, abyste se zbavili ega, ale zároveň si věřili, abyste neútočili a nechovali se jako protivník, ale stali se partnerem protivníka, abyste se nepřeceňovali, ale také nepodceňovali, abyste uměli pokládat ty správné otázky, za žádnou cenu nikdy nehodnotili druhé, abyste uměli pracovat s informacemi a rychle vyselektovali ty, které se vám hodí a ty, které nejsou podstatné, abyste maximálně zaujali protější stranu během prvních tří minut, protože jinak se vaše šance na úspěšné vyjednávání jednoznačně snižují.

Autor knihy vás naučí strategie, kterými můžete dosáhnout svého. Naučí vás také pracovat s emocemi a zvládat stres. Poukauzuje i na to, že manipulace není nic špatného a používáme ji všichni, je třeba spíše myslet na to, abychom ji nezneužívali k něčemu nečestnému či nemorálnímu. V knize se dozvíte například i to, jak si požádat o zvýšení platu. Inu v podstatě jak dosáhnout všeho, čeho si jen zamanete.

O autorovi:

  • Radim Pařík (*1979) patří mezi nejlepší strategické vyjednavače v Evropě, je jako jediný vyjednavač z České a Slovenské republiky členem nejprestižnější organizace vyjednavačů na světě Negotiation Club.
  • Za svůj život vyjednal více než 2 000 smluv za desítky miliard korun.
  • Od roku 2003 se pohybuje na top manažerských pozicích a od roku 2005 se věnuje strategickému řízení.
  • V roce 2007 vyjednal „mír“ s odboráři z oblasti maloobchodu. V roce 2008 vyjednával dohodu o prodeji 157 prodejen Plus Discount v České republice.
  • Radim absolvoval výcvik vyjednávání americké FBI, programy vyjednávání na Harvardu a na Univerzitě St. Gallen, vyjednávání podle principů Mossadu. Absolvoval vyjednávání na Schrannerově mezinárodním vyjednávacím institutu a pod vedením George Kohlriesera program Leadershipu na mezinárodním institutu pro rozvoj managementu na univerzitě IMD v Lausanne.
  • V roce 2022 se stal iniciátorem a hlavním zakladatelem první nezávislé profesní organizace oboru – Asociace vyjednavačů. Zároveň byl jmenován do jejího čela jako prezident asociace.
  • Radim Pařík přednáší vyjednávání na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně a spolupracuje s dalšími českými i zahraničními univerzitami. Učí také vyjednávat děti z dětských domovů na Letním podnikatelském kempu nadace ZET profesora Milana Zeleného. Unikátním programem tréninku podporuje ženy ve vyjednávání a jako překladatel do znakové řeči je prvním v České republice, kdo trénuje ve vyjednávání neslyšící.
  • Radim se věnuje strategickému vyjednávání, tedy posledním 5 procentům, kdy neexistuje alternativa k dohodě. Říká, že kompromis je ve vyjednávání zlo, #ArgumentyNefungují a win-win v podstatě neexistuje. Učí manažery mluvit, ovlivňovat, vyjednávat a vést zaměstnance k lepším výsledkům a poskytuje podporu ve vyjednávání nejúspěšnějším firmám i politikům.
  • Pravidelně v médiích komentuje politická a byznysová vyjednávání. Byl vyhlášen Osobností československého LinkedInu 2020.
big umeni-vyjednat-cokoliv-vyjednavejte-MBb-515936

Název: Umění vyjednat cokoliv
Autor: Radim Pařík
Počet stran: 224
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2023
Hodnocení: 85%

https://www.grada.cz/umeni-vyjednat-cokoliv-13728/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Český Travolta brzdí emoce

HoreckaKrizPerexVíte, kde s největší pravděpodobností momentálně zastihnete herce, zpěváka a jednu z největších muzikálových hvězd Jana Kříže? Na jakékoli běžecké stezce na okraji Prahy! Mladý talent, kt...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Kniha o Matce Evropy

MITSUKO 200Že nevíte, kdo je Matkou Evropy? Toto pojmenování získala Mitsuko Coudenhove-Kalergi, jejíž syn Richard založil podle otcovy inspirace Panevropu, jakousi „matku Evropské unie“. Její další syn Gerolf byl u zakládání Orientálního ústavu v Praze.

...

Literatura

Bohatě ilustrovaná kniha nejen pro čínofily

cina200V lednu vyšla pod hlavičkou nakladatelství Universum publikace Čína s podtitulem Ilustrované mýty a legendy, která se čtenářům snaží přiblížit bohatou historii, příběhy a legendy nejlidnatější země světa.

...

Divadlo

Městské divadlo Mladá Boleslav uvede premiéru komedie Splašené nůžky

splasene nuzky200První inscenací roku 2024 Městského divadla Mladá Boleslav bude v pátek 16. února divácky osvědčený titul Splašené nůžky. Stovky repríz po celém světě dokazují, že tento kus má své kouzlo tak jako žádný jiný – už proto, že nikdy není st...

Film

Autor*vize*meze*televize

tele200Jaká je podoba televize? Jakým jazykem se vyjadřuje? Co svými pořady sděluje? V čem se liší poslání veřejnoprávních a soukromých televizí? Jak se vytváří iluze reality, potažmo "jediné" pravdy? O tom všem pojednávaly příspěvky na konferenci, která zaštítě...