Angličtina pro každého: Anglická frázová slovesa

Angličtina pro každého: Anglická frázová slovesa

Tisk

anglicka frazova slovesa 200V srpnu se dostala na trh nová kniha ze série učebnic English for everyone, tentokráte s podtitulem Anglická frázová slovesa. Pokud toužíte lépe porozumět angličtině, pak byste se právě v této odnoži gramatiky měli orientovat a k tomu vám poslouží tato super příručka!

 



Řada angličtina pro každého

Program angličtina pro každého obsahuje už celou řadu učebnic a cvičebnic s různými stupni znalostí a rozličnými tématy. Do obecných kurzů patří učebnice a cvičebnice (level beginner – level advanced), obchodní kurzy (course book, practise book, level 1-2), průvodce gramatikou (English grammar guide + practise book, English vocabulary builder, English idioms, teacher's guide) a nechybí ani dětské kurzy (Junior beginner's course, junior 5 words a day). Prostě je z čeho vybírat a knihy jdou skvěle a lehce skombinovat ke kvalitní výuce i samostudiu a prohloubení znalostí).

Autoři = experti

Autorů tu máme hned několik, mezi ty hlavní patří Thomas Booth, který se podílel na mnoha knih řady Angličtina pro každého a který se živí editací a tvorbnou jazykových materiálů. Dále Ben Francon Davies, spisovatel a překladatel na volné noze, který píše učebnice a příručky k řadě témat. Nechybí ani britský jazyková konzultant Peter Dainty a americká jazyková konzultantka emeritní profesorka Susan Barduhn. Prostě kvalita hraje prim!

Frázová slovesa v angličtině

Frázová slovesa jsou slovesa, které jsou složena z několika částí a my s nimi pracujeme jako se s jedním slovíčkem, nehledě na význam jednotlivých částí (například sloveso get znamená dostat, získat obdržet, up znamená nahoru; ale frázové sloveso get up znamená vstát z postele). Naučit se tyto slovesa vyžaduje dobrou paměť a hodně cvičení, což se nám v této učebnici dostává. Frázová slovesa totiž většinou mívají více významů (například break in znamená vloupat se, ale třeba i rozchodit boty), což může být taky problém, ale v této příručce to řeší rozdělením podle jednotlivých oblastí.

Kniha je rozdělena podle témat (popis lidí a věcí, každodenní život, práce a škola, domov a volný čas, komunikace, emoce a situace, běžná slovesa). Na začátku nechybí velmi praktická sekce Jak používat tuto knihu a Úvod do frázových sloves, na konci zase praktický Přehled (slovesa a částice, běžné částice, běžná oddělitelná frázová slovesa, běžná neoddělitelná frázová slovesa, běžná frázová podstatná jména, běžná frázová přídavná jména), Odpovědi, Rejstřík frázových sloves, Poděkování. V kapitolách nechybí poslechová cvičení, kde audio si stáhneme zdarma online, což též považuji za velmi praktické.

Kdo knihu užije?

Jednoznačně každý student angličtiny, který se snaží o lepší porozumění jazyku a chce zdokonalit svou slovní zásobu, v knize nalezne něco, díky čemu se zlepší. Grafika knihy, jakož i celé řady, působí jednoduše, přesto plní svůj účel a i díky ní si můžeme frázová slovesa lépe zapamatovat. Takže ať už studujete angličtinu, nebo vyučujete, jistě tuto přehlednou příručku ve výuce i samostudiu využijete a budete se k ní opakovaně vracet, protože nad opakování u cizího jazyka nic není.

anglicka frazova slovesa

Název: English for everyone – Anglická frázová slovesa
Autor: Thomas Booth, Tim Bowen, Susan Barduhn
Žánr: učebnice, příručka, studium, samostudium
Originální název: English for Everyone, Phrasal Verbs (DK)
Nakladatelství: Universum
Rok vydání: 2021, paperback
Počet stran: 256
Hodnocení: 90 %

https://www.euromedia.cz/anglictina-pro-kazdeho-frazova-slovesa/kniha/14061/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

O životě a práci Ivany Andrlové

andrlova 200Když jsem hledala informace o ní a o tom, co dneska dělá hvězda televizních inscenací a pohádek Ivana Andrlová, nebylo to vůbec jednoduché. Bulvární zprávy nevyhledávám a ostatní se ve velké míře opakují. Jako by krásnou princeznu opravdu někdo ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Dopisy od mrtvého

dopisy od mrtveho perexČtenářům Stevea ROBINSONA není nutné představovat amerického genealoga Jeffersona Tayta, který se vydává opět řešit záhadu v Anglii. Žije již trvale v Londýně, má malého synka, takže od rodiny se mu moc nechce. Ale ...


Literatura

Démonolog vás ovládne a pohltí

Demonolog perexPřiznám se, že nemám moc ráda příběhy o démonech. Necítím se při nich dobře, je mi při nich nepohodlně a bojím se. Tady ale byla zvědavost silnější než obava z nepříjemných pocitů, a sáhla jsem po silné knize se zajímavou obálkou. Koukaly ...

Divadlo

10. ročník festivalu KoresponDance láká na originální výběr ze současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu. Uvede projekty umělců z 11 zemí

Marije Nie CR Eva Stotz (2)Pohybový, energický, magický, poetický, čistý, citlivý… Takový bude 10. ročník mezinárodního festivalu současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu KoresponDance. Jeho j...

Film

V pasáži proběhne výjimečná projekce filmu "Pasáž"

pasaz 200Máme pro vás pozvánku na promítání unikátního filmu "Pasáž" režiséra Juraje Herze, a to 8. dubna od 19:00 v 3Kino ArtPasáži.

...