V pasáži proběhne výjimečná projekce filmu "Pasáž"

V pasáži proběhne výjimečná projekce filmu "Pasáž"

Tisk

pasaz 200Máme pro vás pozvánku na promítání unikátního filmu "Pasáž" režiséra Juraje Herze, a to 8. dubna od 19:00 v 3Kino ArtPasáži.

 

 

Děj filmu se odehrává v magickém prostředí pražské pasáže, kde se realita mísí s fantazií - a přímo v té samé pasáži bude film promítán.

Pasáž s četnými průchody, různými podniky a rozsáhlým podzemním labyrintem inspirovala spisovatele Karla Pecku k sepsání stejnojmenné novely (1974, exil), na jejímž základě v roce 1996 vznikl Herzův film. Právě pasáž domu U Nováků poskytla natáčení jedinečnou atmosféru a styl.

Kafkovsky laděný příběh uvádí k režisérově poctě - Juraj Herz zemřel 8. 4. 2018.

Pasáž (Passage)
Česko / Francie / Belgie, 1996, 102 min
Režie: Juraj Herz

Spořádaný bankovní úředník Michal Forman hledá před deštěm úkryt v pasáži. Nečekaně ho začne přitahovat zvláštní mikrosvět zalidněný množstvím figur, které tu tráví všechen svůj čas. Postupem času se muž stává jednou z nich.

Nenechte si ujít šanci prožít s námi tento výjimečný filmový zážitek v kouzelném prostředí pasáže secesního domu U Nováků.

Občerstvit se můžete v dnes již kultovní Kavárně Řehoře Samsy.

3Kino Art Pasáž je netradiční projekt, který vznikl v netradičních prostorách někdejší restaurace ve slavné pasáži domu U Nováků v centru Prahy. Cílem tohoto projektu je provokujícím a inovativním způsobem rozšířit povědomí o současné kultuře a umění střední Evropy. Pasáž domu U Nováků postupně oživí mladí talentovaní umělci z Čech, Slovenska a Polska. V kontrastu i pro srovnání divákům představíme díla význačných tvůrců z privátních sbírek, která nejsou běžně k vidění, filmové projekce a hudební vystoupení, která s vystavenými výtvarnými díly korespondují.

pasaz plakat

KDY: 8. 4. 2024
19:00
KDE: 3Kino ArtPasáž (Vodičkova 30, Praha 1)
VSTUPNÉ: 120,-

Více informací: https://www.3kino.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Štěpán Pácl: „Boj proti přesile má smysl.“

paclSvět plný krátkých cest za rychlým uspokojením je silnou inspirací pro odvážné tvůrce. Divadelní režisér Štěpán Pácl si troufl na dramatickou látku, která byla v českých podmínkách dlouhá léta nezpracována. Ostatně – jd...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Michelangelo Antonioni prozkoumal hlubiny lidských citů

michelangelo antonioniNení snadné vtěsnat do několika odstavců postřehy o životě a tvorbě jednoho z klasiků světové kinematografie, Michelangela ANTONIONIHO. Narodil se před rovným stoletím - 29. září 1912 - ve Ferraře, vystudov...


Literatura

Sakra čakra: Nebe nebo

nebe nebo 200V nakladatelství Pointa vyšla velmi zajímavá kniha Petra Neckáře s názvem Nebe nebo.

 

...

Divadlo

Městské divadlo Mladá Boleslav uvede premiéru komedie Splašené nůžky

splasene nuzky200První inscenací roku 2024 Městského divadla Mladá Boleslav bude v pátek 16. února divácky osvědčený titul Splašené nůžky. Stovky repríz po celém světě dokazují, že tento kus má své kouzlo tak jako žádný jiný – už proto, že nikdy není st...

Film

Kniha filmu: velké ideje jednoduše vysvětlené

kniha filmu200V dubnu vyšel u nakladatelství Universum další díl z encyklopedické řady Kniha…, tentokráte Kniha filmu. Takže. Filmoví nadšenci, pozor a připravit na značkách!

 

...