Dáte si někdo Smoothie?

Dáte si někdo Smoothie?

Tisk

Smoothie 200Smoothies jedině v létě? Tak tenhle trend už je dávno minulostí! Nyní mají sezónu po celý rok! Hřejivá ovocná smoothies, která jsou doplněná o bylinkové čaje a ochucená různým kořením, Vám dodají tolik potřebné vitamíny, minerály a vlákninu. Nastartují Vás, doplní energii na každý den, ale také Vám osladí dlouhé a chladné večery.

Známá švédská spisovatelka a odbornice na smoothies Eliq Maranik opět vydává novou knihu, ve které se s Vámi podělí (kromě výborných receptů) o užitečné tipy a nápady na udržení přirozeného a vyváženého jídelníčku. V knize autorka popisuje a vysvětluje spoustu zajímavostí o zdravotní prospěšnosti různých druhů bylin, ovoce a zeleniny (a to jak těch běžných, na které přísahaly už naše babičky, tak těch mnohem exotičtějších, které teprve objevujeme, ale jsou již k dostání i v našich obchodech).

V úvodu nám autorka radí, jak nakupovat ovoce a zeleninu nebo jak vybrat mixér a jeho využití. Také nás seznamuje s bylinkami a bylinnými nálevy. Od sbírání a sušení, přes přípravu na nálevy až po konečné využití všech bylin. Dále se v knize věnuje popisu různých ořechových, semínkových a ovesných mlék. Popisuje jejich výrobu vhodnou právě pro přípravu smoothies.
V další části knihy už se dostáváme k samotným receptům, kterých je v knize opravdu mnoho. Smoothies jsou zde rozděleny do 3 kategorií, a sice Horká smoothies, Studená, ovocná, kořeněná a lehká smoothies, a v neposlední řadě také Vydatná, krémová a sytá smoothies.

Horká smoothies
Horké smoothie je výborné jak k snídani, nebo jako svačina během dne, či jako večeře při chladných večerech. Je možné si ho vzít také v termosce ven na zahřátí jdete-li sportovat, nebo pouze na procházku do přírody. Nejenže Vás horké smoothie zahřeje, ale také Vám dodá spoustu vitaminů a dalších užitečných živin, díky nimž se Vám nachlazení vyhne širokým obloukem a Vás imunitní systém zesílí.

Studená, ovocná, kořeněná a lehká smoothies
Vhodná jako snídaně, či svačina. Zkrátka ovocná pecka plná vitaminů a živin, které se Vám budouv těle uvolňovat po celý den.

Vydatná, krémová a sytá smoothies
Krémová smoothies jsou skvělá ke snídani, nebo ke svačině. Základní složkou těchto smoothies bývá ořechové mléko nebo jogurt. Autorka zde myslí i na vegany – jogurt se může nahradit i některou z jeho veganských alternativ, které jsou běžně k dostání na trhu. Krémová smoothies jsou bývají hustější, ale stále se dají pít.

Knih o smoothies mám ve své knihovně více než dost a přes velkou spoustu již vydaných receptů je každý v této knize originální a určitě stojí za vyzkoušení, resp. ochutnání.

Smoothie


Název: Smoothies na zahřátí
Autor: Eliq Maranik
Žánr: Kuchařky, naučná, hobby
Nakladatelství: Grada Publishing, a.s.
Rok vydání: 2018
Počet stran: 144
Hodnocení: 95 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Umělecké dílo by mělo svého tvůrce přesahovat, říká Martin Němec

martin nemec200I když jsem věděl, že je Martin Němec scenárista, spisovatel a malíř, jehož obrazy jsou obdivuhodné, na začátku mě upoutal svou hudbou a texty, které vytvořil pro skupinu Precedens. V té době tam zpívala i začínající Bára Basiková, která v ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Jak číst romány jako profesor

Jak cist romany 200Mírně nadsazený název knihy a jasně oranžový obal mě okamžitě zaujal. Dělá si z nás autor legraci? Myslí to vážně? Brnká na struny našeho ega, abychom nahlédli a byli vtaženi do jeho úvah? Jsme vyzýváni k polemice? Nebo o co vla...


Literatura

Daliborovy lednové tipy na knihy i audioknihy

Dalibor tipy 200

Nenašli jste pod stromečkem (nebo v punčoše) vytouženou knihu? Nebo dokonce žádnou? Je tu Daliborův povánoční lednový knižní tip…

...

Divadlo

Drama O myších a lidech se zažere hluboko pod kůži

o mysich a lidech200V sobotu 20. dubna 2013 opanovala zlínské Městské divadlo atmosféra o trochu svátečnější než v jiné soboty. V ten den se konala již čtvrtá letošní premiéra. Poprvé tak diváci měli možnost zhlédnou psychologické drama z pera

Film

Vánoční romance z obchoďáku v režii strážných andělů

200filmV polovině listopadu vtrhne na filmová plátna novinka z pera scenáristky a zároveň režisérky filmu Karin Babinské Křídla Vánoc. Po drsné realistické sondě do hlubin duší a světa teenagerů provedené v jejím celovečerním filmovém debutu Pusinky, se tent...