Kanaďané Finger Eleven přinášejí pohodu s Five Crooked Lines

Kanaďané Finger Eleven přinášejí pohodu s Five Crooked Lines

Tisk

finger eleven 200Nepříliš známá kanadská alternativní kapela Finger Eleven se po pěti letech vrací s novým, v pořadí již sedmým, albem Five Crooked Lines. Jak dopadla a jak se u ní budete cítit, se dozvíte v následující recenzi.


Finger Eleven je pětičlenná kanadská kapela z Burlingtonu v Ontariu, která hraje něco na pomezí alternativního rocku a metalu s jemnými prvky elektroniky. Do mainstreamu vnikli deskou The Greyest Blue Skies a od té doby se snaží svou hudbu různě měnit a důkazem toho je i novinka.


Sestava je téměř neměnná, střídali se pouze bubeníci. Takže: Scott Anderson – zpěv, James Black – kytara, Rick Jackett – kytara, Sean Anderson – basa a Steve Molella – bicí. Diskografie: Letters From Chutney (1995 jako kapela Rainbow Butt Monkeys), Tip (1997), The Greyest of Blue Skies (2000), Finger Eleven (2003), Them vs. You vs. Me (2007), Life Turns Electric (2010) a Five Crooked Lines (31. 7. 2015).


Celkem dobře znám již zmiňované album The Greyest of Blue Skies a Finger Eleven a proto musím konstatovat velkou odchylku od původní tvorby. Kapela se asi snaží dostat do rádií a do širšího povědomí nejrůznějších posluchačů. Five Crooked Lines se dá popsat jako pohodová kytarová hudba s mnohdy nápaditými melodiemi a klidnými tempy s příjemným, až uhlazeným vokálem. Jen mi občas přijde, že hudba samotná je až moc pohodová a splývá.


Pokud si chcete udělat obrázek o tom, jakou hudbu kapela produkuje, můžete se podívat na vydařený videoklip k až funky písničce Wolves and Doors.



 Ještě mi z alba utkvěla v paměti ospalá a houpavá Not Going to Be Afraid, jež disponuje optimistickým příslibem do budoucna.  Příjemně povzbudila i Sensory Eraser, kde cítím nepatrný vliv Queens Of The Stone Age. Ostatní skladby mi bohužel i po několika posleších splývají dohromady a proto mé hodnocení není nijak vysoké. Přesto věřím, že své posluchače si rozhodně najde!
Pokud si chcete dáchnout, moc nepřemýšlet a moc neřešit, co zrovna posloucháte, je pro vás Five Crooked Lines to pravé. Ať už se jedná o optimisticky laděné pohodové písničky, nebo i ty, co jsou hozené spíše do melancholického hávu. Jen musíte dát pozor, aby vás to časem neuspalo!

finger eleven

 

Název nosiče: Five Crooked Lines
Interpret: Finger Eleven
Žánr: moderní alternativní rock
Skladby: 01.Gods Of Speed, 02. Criminal, 03. Save Your Breathe, 04. Wolves and Doors, 05. Come On, Oblivio, 06. Not Going To Be Afraid, 07. Five Crooked Lines, 08. Blackout Songs, 09. Absolute Truth, 10. Lost for Words, 11. Sensory Eraser, 12. A New Forever
Stopáž: 49:43
Vydavatelství: The Bicycle Music Company
Hodnocení:   60 %


Zdroj foto: internet

www.fingereleven.com


 

Zobrazit další články autora >>>

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ráda bych ještě jednou řekla: „Tak Karle, dobrý světlo!“

malek200Chtěla bych dnes krátce zavzpomínat na pana Karla Málka, moudrého a skromného člověka, který mi vstoupil do života a zanechal tam otisk už napořád. Poznala jsem ho jako pamětníka, vypravěče, fotografa a spisovatele. Na svou knihu Letecké legendy byl práv...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vallgren pokračuje v tématu Stiega Larssona


svine 200S Dannym Katzem jsme se poprvé setkali před rokem touto dobou. Bývalý feťák, který je počítačový a jazykový génius, prošel si prací v armádě a teď už se věnuje projektům ve své firmě. Mezitím zachraňuje životy. Vábení drogy je pro něj ale stá...

Divadlo

Novinky Švandova divadla v sezóně 2022/2023: Den otevřených dveří, šest premiér, nová talk-show i otevření komunitního centra

svandovo divadlo200Den otevřených dveří pojatý jako sousedská slavnost, šest nových inscenací i dva noví mladí členové hereckého souboru – Anežka Šťastná a Jan Mansfeld. To jsou ve stručnosti hlavní novinky sezóny 2022/2023 Švandova divadla v Praze. Pat...

Film

Hobit – neočekávaná cesta aneb Kdy už s ním konečně skončíme?

hobit neocekavaa cesta jackson tolkienDo našich kin přichází americký film, „Hobit: Neočekávaná cesta“. Je prvním dílem trilogie režiséra Petera Jacksona, natočené podle fantasy románu britského spisovatel...