Vallgren pokračuje v tématu Stiega Larssona

Vallgren pokračuje v tématu Stiega Larssona

Tisk


svine 200S Dannym Katzem jsme se poprvé setkali před rokem touto dobou. Bývalý feťák, který je počítačový a jazykový génius, prošel si prací v armádě a teď už se věnuje projektům ve své firmě. Mezitím zachraňuje životy. Vábení drogy je pro něj ale stále silné a hlasité. Možná tak jako jeho touha po spravedlnosti.

 

V pokračování se totiž nejdříve setkáváme s jeho povedeným kamarádem z dětství Jormou. Zlodějem par excellence, který si sice dává nějaký čas pohov, ale naskytne se kšeft, který nelze odmítnout.
Danny se sotva vzpamatuje ze svého dobrodružství z předchozí knihy a už se řídí do dalšího, aniž by o tom věděl. Zmítá se nad chutí si dát trochu heroinu. Navštíví svého dealera Ramóna, který žije s Jenny. Žijí si trochu na vysoké noze, ale není úplně jasné, kde se dostali k prostředkům. Když se Danny rozhodne psaníčka s drogou nevyužít, vrací se k Ramónovi, jenže ten už nežije.
Kam se poděla Jenny? Co znamená její kresba ženy v kleci, kterou Danny nachází v bytě? Jorma se schovává, nemůže mu pomoct. Obrací se aspoň na Evu Westinovou, která Dannymu pomáhá, a mimo to řeší jejich vztah. Je do něj zamilovaná, nebo je ho jenom stará láska, která nerezaví?
Nový příběh s sebou přináší spoustu napětí, odboček, překvapivých situací a velké téma – násilí na ženách. Už Stieg Larsson se mu věnuje ve své první knize Muži, kteří nenávidí ženy a Vallgren se mu věnuje po svém. Dále se také o hlavní postavě dozvídáme díky jeho vlastnímu průzkumu do historie jeho rodiny.
Od minulého dílu autor ve svém příběhu rozpracoval méně linií a to bylo ku prospěchu věci. Knihu doporučuji milovníkům napětí a bleskového tempa. Autor na světlo vytahuje opravdovou špínu, ale je dobře, že poukazuje na problémy vyspělé společnosti. Ne, není to kouzelné čtení k vánoční pohodě. Ale jak už jednou knihu vezmete do ruky, nepřestanete, dokud nedočtete.
Předchozí kniha: http://kultura21.cz/literatura/13828-moba-carl-johan-vallgren-chlapec-ve-stinu

svine

Svině/SvinenAutor: Carl-Johan Vallgren
Žánr: krimi-thriller
Nakladatelství: MOBA
Rok vydání: 2016
Počet stran: 368
Hodnocení: 95 %            
Zdroj foto: www.kosmas.cz http://shop.mobaknihy.cz/knihy/svine


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ostravská babská kapela Kapriola vydala CD Rebellion, houslistka Dona Michelle i sólovou desku

Kapriola CD (2)

Na Moravě jsou hezké a muzikální holky. Známá ženská rocková kapela Kapriola v průběhu doby kovidové změnila své osazenstvo, natočila nové album Rebellion a hlavní protagonistka kapely Dona Michelle má ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

„Taxikaření je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš“

Priznani taxikaru 200V nakladatelství Jota vyšla kniha Přiznání taxikářů vycházející ze stejnojmenné facebookové stránky. Ta má nyní tisíce sledujících a věřím, že po tomto počinu čísla ještě porostou.

 

...

Literatura

Lest: Brownovka jak vyšitá

lest 200V lednu pod taktovkou nakladatelství Ikar v Edici Světový bestseller vyšla další kniha světoznámé a zejména u čtenářek tak oblíbené autorky Sandry Brownové. Detektivní román Lest přináší, napětí, kriminální zápletku a hlavně milostný příběh.

Divadlo

Kouzelný rodinný muzikál podle knihy Roalda Dahla

Matilda200V roce 1988 vydal hvězdný anglický romanopisec Roald Dahl knihu, která se vedle jeho dalších dětských knížek jmenuje vlastně obyčejně. Posuďte sami: Jakub a obří broskev, Karlík a továrna na čokoládu, Fantastický pan Lišák – a Matilda. Příběh malé hol...

Film

Tohtoročné Vianoce sú iné. ČT pripravila štyri nové rozprávky

ine vianoce perexTohtoročné Vianoce sú aj napriek tým ostatným  Vianociam iné. nechýba im len sneh, ale sú poznačené rôznymi  udalosťami. Pandémia Covid 19 nám znemožnila viaceré stretnutia,  návštevy blízkych, cesty do zahraničia. Obmedzili nás ...