Americká kytarovka Soil vysílá do světa album Whole

Americká kytarovka Soil vysílá do světa album Whole

Tisk

soil obalka 200Americká kapela Soil se po několika letech vrací na scénu se šestým studiovým albem a po dlouhé době se zdá být opět kompletní – představuje album Whole.

 

 

Soil se zformovali v roce 1997, ale slávu si vydobyli až druhým albem Scars v roce 2001. Štěstí jim ale moc nepřálo, prošli si personálními změnami – a zásadním byl odchod zpěváka Ryana McCombse v roce 2004. Ten se však přede dvěma lety vrátil a spolu s ním se Soil navrátili ke kořenům a 16. srpna nás oblaží novým albem.

Whole je první zcela nezávislé album kapely, které nahráli pod taktovkou Ulricha Wilda (Pantera, Breaking Benjamin). Jedenáct písniček, kterými se toto album pyšní, je správně rockově našláplé, textům nechybí správná razance, ani potřebné naštvání a poznávacím znamením je opět nezaměnitelný vokál McCombse. Na to, že tihle třicátníci z Chicaga sestavili pevné jádro kapely kolem tří lidí (Adam Zadel - kytara, Tim King - basa, Ryan McCombs – zpěv) a na turné si muzikanty najímají, jim to šlape zatraceně dobře.

soil obalka

Soil nezaháleli a už v červnu uvolnili singl Shine On, ke kterému stihli natočit i videoklip. Určitě nebudete zklamaní, vybrali si opravdu reprezentativní písničku! Z avizovaných jedenácti písní bych zmínila ještě tu první, Loaded Gun, která je přímočará a pracuje s refrénem, který prostě nejde vytlouct z hlavy. Mou nejoblíbenější písní je My Time, která mi vlívá do žil dobrou náladu i sílu. Posluchači zde naleznou samozřejmě i rádiovější písničky, jemnější a předvídatelnější, jako Way Gone nebo Wake Up. Co na kapele taky oceňuju, jsou určitě texty – třeba zrovna u Amalgamation nebo Ugly.

Pokud máte rádi pohodový rock s příměsí metalu, pak jsou pro vás znovuzrození Soil jasnou volbou! Podívat a poslechnout si je můžete třeba tady:

Název nosiče: Whole
Interpret: Soil
Žánr: rock/metal/post-grunge
Skladby: 01. Loaded Gun, 02. The Hate Song, 03. Ugly, 04. Way Gone, 05. Psychopath, 06. Shine On, 07. Wake Up, 08. Amalgamation, 09. My Time, 10. Little Liar, 11. One Love
Stopáž: 37:36
Vydavatelství: Pavement Music
Hodnocení: 85 %

Zdroj foto/obálka: www.soiltheband.com

 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Daniela Choděrová: Divadlo a kreativní práce jsou mojí bytostnou součástí

Daniela Choderova perexJe dvojnásobnou mistryní ČR v pole dance, což je tanec na tyči. Na scéně vystupuje ve vtipné komedii Cavewoman a je to podle ní jedna z nejlepších hereckých zkušeností. Vyzkoušela si také psaní scénářů a kromě divadla milu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Dívka, která musí zemřít

divka-ktera-musi-zemrit200Před několika týdny se v Praze objevil švédský spisovatel David Lagercrantz, aby představil svou novou knihu. Dívka, která musí zemřít je podle jeho slov posledním dílem série známé pod názvem Milénium. Co pro čtená...

Divadlo

Lucie Trmíková: „Přijďte si poslechnout krásná slova plná barvy, života, touhy, lásky i bolesti.“

Dvoji domov 200V Experimentálním prostoru NoD se dnes odehraje premiéra inscenace Nebeský-Trmíková-Prachař: Dvojí domov / z Čepa, a proto jsme oslovili paní Lucii Trmíkovou, která je zde herečkou i scenáristkou. Co má předat toto dílo Jana Čepa a proč bys...

Film

Jaký význam mají mýty v našem životě?

Uvahy 200Přemítáním o mýtech si tříbily mysl leckteré osobnosti tuzemské i světové kultury. Nyní se mezi ně zařadil David Jan Novotný, když vydal sborník studií Úvahy o mýtu. V osmnácti kapitolách se hravě přehoupl od biblických témat k souča...