S láskou Pamela

S láskou Pamela

Tisk

S láskou PamelaMožná jste v 90. letech byli mladí, sledovali Pobřežní hlídku a dobře věděli, kdo je to Pamela Anderson. Sex symbol, obdobně jako byly Marilyn Monroe či Madonna. Pamela, tato prsatá blondýnka se sexy rty, ale není jen sexuální symbol a žena proslulá aférkami a pikantnostmi. Je to bytost se silnými emocemi, bohatým intelektem, určitým nadáním a sny. O svém životě sama napsala knihu nazvanou S láskou Pamela a u nás ji vydalo nakladatelství Grada.

Asi by mě nikdy nenapadlo, že zrovna já budu někdy číst o Pamele Anderson, jejíž plakáty jsem si nad postel nikdy nelepila. Ano, je hezká. A co dál? Tato herečka měla a možná ještě stále má velmi bouřlivý vztahový život, přitom možná vlastně chtěla „jen" jediné, a to lásku. Ale láska není „jen". Proslavila se velmi rychle. Byla krásná a sexy, což bylo dost patrné už i v jejím dětství. Přišly fotografie pro Playboy a pak řada různých rolí. Kontakty se slavnými lidmi, muzikanty, do nichž se zamilovávala. Opravdu mnohokrát se unáhleně v životě vdala, pak stejně rychle rozvedla. S muzikantem Tommym Lee, který byl pro svou agresivitu odsouzen, má dva syny, Brandona a Dylana. Ve své knize ale Pamela píše, že na něho nikdy nezapomněla a všechny její další vztahy už byly jen slabý odvar. Dnes je jí 56 let a je stále krásná. Je i moudrá?

Vše zjistíte, když si přečtete její knihu o životě od dětství až do současnosti. Sděluje v ní to, co sdělit světu chtěla. Odhaluje závoje svého soukromí a přemýšlí sama nad sebou a nad tím, co je v životě opravdu důležité. Je to skvělá introspekce, autoterapie. Kniha je plná dojmů a emocí, dobře napsaná a čtivá. Bude vás zajímat, jak se cítila v klíčových okamžicích svého života a nad čím přemýšlela. Žena, která už od dětství milovala zvířata a toužila po tom poznat smysl života a využít svůj potenciál.

Oceňuji to, že kniha není povrchní. Nepůsobí lacině a není plná Pameliných sexy fotek. Těch bylo už všude dost. Je plná textu a také jejích básniček, myšlenek. To se mi líbí…pochopila jsem tuto ženu o něco více a skrze ní si mohla obdobně zavzpomínat na vlastní minulost, vášeň, vztahy a další…

Pamela dnes pracuje na zahradě, bosýma nohama se brodí v trávě…a sklízí to, co zasela…

Pamela Anderson

Anotace:

Blond sexy image Pamely Anderson je jedním ze symbolů devadesátých let. Objevili ji na tribuně kanadského stadionu během fotbalového zápasu a do showbyznysu vletěla jako kometa. Její hvězda rychle stoupala a brzy se ocitla na vrcholu, kde se musela poprat s tlakem médií a všudypřítomných paparazzi.

Pamela Anderson ztratila kontrolu nad vlastním příběhem, média ji nepředstavitelně šikanovala a ona měla strach z toho, jak ji veřejnost vnímá, kým je, a kým naopak není. Snášela to všechno s grácií, útočiště našla ve své lásce k umění a literatuře a stala se z ní oddaná matka a aktivistka. Pamela se poprvé dělí o svůj skutečný životní příběh: příběh děvčátka z malého města, které se zamotá do vlastních snů.

Název: S láskou Pamela
Autor: Pamela Anderson
Překlad: Ivana Skenderija
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2023
Počet stran: 256
Hodnocení: 90 %

https://www.grada.cz/s-laskou-pamela-(1)-13773/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hana Hindráková: „Africká mentalita se od české velmi liší. Lidé žijí pro dnešní den a nepřemýšlejí nad tím, co bude v budoucnosti.“

200rozVyzpovídali jsme pro vás mladou spisovatelku Hanu Hindrákovou, která strávila nějaký čas v Keni a dokázala své zkušenosti zúročit ve dvou úspěšných knihách. V tomto rozhovoru nebude řeč jen o nich – zaměříme se i na její organizaci FAIR.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Richard Sacher: Vzpomínka na zesnulého mima Jaroslava Čejku

Cejka perexV pondělí 10. října 2022 zemřel v pražském domově pro seniory český mim Jaroslav Čejka (†86). Proslavil se zejména imitací slepice, publikum bavil i jako Charlie Chaplin či Tina Turner. Hrál v Národním divadle, byl držitelem Thálie za celoživotní ...


Literatura

Britské letectví potřebuje pomoc. Na výzvu odpovídá i řada žen. Mohou se vyrovnat mužům?


Holky od spitfiru perexDruhá světová válka zuří naplno po celém světě a britské letectvo začíná pociťovat nedostatek pilotů. Ti nejlepší umírají při bojích s Luftwaffe a není nikdo, kdo by je mohl nahradit. Na výzvu velitelství se ale k...

Divadlo

Tygr v tísni uvádí imerzivní inscenaci Mistr a Markétka

mistr a marketka 200Počátkem června ožije historický palác Hrzánů z Harasova v centru Prahy imerzivní inscenací legendárního románu Michaila Bulgakova Mistr a Markétka. Inscenace nechá diváka volně procházet mnohovrstevnatým dějem a hledat si cestu v...

Film

DONT STOP

altKontroverzní snímek DONT STOP, mající sotva čtrnáct dní po premiéře, rozdělil filmové kritiky i veřejnost na dva tábory. Jedni ho považují za kouzlem dobovosti ověnčené retro, druzí za hořkou plytkost. Neznámá jména, oblak poloamatérského díla...