StarDance odstartovalo rumbou a quickstepem

StarDance odstartovalo rumbou a quickstepem

Tisk

200spolV sobotu Česká televize opět spustila jeden z divácky žádaných projektů, 6. ročník show StarDance se po roce vrací na obrazovky. Z osmi startujících párů se každou sobotu nyní budeme s jedním z nich loučit, dokud si porota a diváci opět nevyberou svůj královský pár tanečního parketu. Na koho letos čeká vítězství?

 

 

Celou soutěží i letos provází ostřílená moderátorská dvojka Marek Eben a Tereza Kostková. V porotě usednou čtyři odborníci přes taneční řemeslo. Obávaný mazák soutěže, Zdeněk Chlopčík, je tím nejpřísnějším hodnotitelem už od první řady vysílané na podzim v roce 2006. Vedle něho budeme příštích osm týdnů vídat herce a tanečníka Jana Révaie a uznávanou tanečnici Tatianu Drexler. Nově v porotě figuruje Radek Balaš, divadelní režisér a choreograf. Tančit se opět bude na hudbu Moondance Orchestra pod vedením Martina Kumžáka.

spol

„První večer ve znamení tance, noblesy a elegance“ se zahájil quickstepem ze standartu a rumbou za latinsko americké tance. Po odtančení všech párů a následném hodnocení poroty v tento startovací večer zvítězila top modelkaTaťána Kuchařová s tanečníkem Janem Onderem a počtem osmadvaceti bodů. Hned za nimi skončil hudebník Ondřej Brzobohatý s Evou Krejčířovou. Pomyslný bronz drží zpěvák Matěj Ruppert a Alice Stodůlková. Naopak se zdařilo nejméně sportovcům Šárce Kašpárkové s Janem Tománkem a Imrichu Bugárovi s Jitkou Šofrovou. Svůj standard či latinu si odtančili ještě herec Pavel Řezníček po boku Lucie Hunčárové, performerka Anna Polívková pod vedením Michala Kurtiše a muzikantka Jitka Soprová vedle Lukáše Bartůňka. Technickou (ne) dokonalost a vypilovanost nechme ale k posouzení právě porotě, která hned první večer byla dle slov vyparáděné Kostkové ‚vážně husťoučká‘. Diváci přece jen tíhnou k posuzování celku, charismatu dua a krásy. U televizních obrazovek se hodnotí povedené outfity (pochvala Aničce Polívkové) či módní přešlapy (velký omyl Šárky Kašpárkové) a zda tanečnímu páru funguje trocha té chemie (a to i jakkoliv nevinné). Zatím ale fungovala chemie jediná, a to jen před obrazovkami. Letošní StarDance lapila do svých spárů totiž jeden z nejsledovanějších čerstvě zamilovaných párů současnosti. A vzhledem k tomu, že dívky většinou bývají mocnější hlasovací základnou, Ondřej Brzobohatý by v soutěži mohl vydržet déle než Taťána Kuchařová. Ovšem, pro porotu je prozatím s partnerem Janem Onderem jedničkou. Kdo z dvojic vypadne, bude ale jasno za týden. Tak dlouho totiž mají diváci na zasílání hlasů v podobě sms zpráv. Nechme se tedy překvapit, který pár už příště nezatančí waltz či cha-chu, v jejichž znamení se ponese následující sobota.

spol1

StarDance aneb když hvězdy tančí

ČT1, 20.00, 2. 11. 2013
Pohled redakce:
Nejlepší taneček: Ondřej Brzobohatý s Evou Krejčířovou a jejich quickstep
Nejrozpačitější taneček: Šárka Kašpárková s Janem Tománkem a jejich quickstep
Tip kdo si už příště nezatančí: Imrich Bugár s Jitkou Šofrovou

Zdroj foto: www.star-dance.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zdeněk Rohlíček: Divadelní prostředí se mi vždy líbilo

Rohlicek perexPochází z umělecké rodiny a divadlo zná od dětství. Dvanáct let byl v angažmá plzeňského Divadla J. K. Tyla a již nějakou dobu jezdí Zdeněk Rohlíček se svoji maminkou Evou Hruškovou s jejich rodinným divadlem po celé republice. Jejich předst...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Dětský pěvecký soubor v Lidicích: Až si mocní začnou vážit bezmocných…


vondra200„Zpíváme o naději, že si mocní začnou vážit bezmocných,“ zpívaly v Lidicích děti z dětského pěveckého souboru Broučci z Valašského Meziříčí. Dětské soubory ze všech krajů České republiky vystoupily v rámci desátého ročníku přehlídky Světlo za L...


Literatura

Kniha, ktorá chytí za nejedno srdce

basnirka 200Charakteristické pro velikány je, že na druhé kladou mnohem menší požadavky než na sebe.  Tak znie jeden z aforizmov, ktorý sa dočítame v novej publikácii vydavateľstva Barrister&Principal.

...

Divadlo

Umělkyně světových parametrů mají kromě talentu vždy něco navíc

perex hvezdyMám rád umělce, ale nejvíc asi ty, kteří něco umějí, a přitom si na nic nehrají. Vypadá to jako protimluv, ale možná mi rozumíte. A pak mám rád umělkyně, které – ačkoliv jsou talentované, inteligentní a krásné – ma...

Film

Rostou jako z vody a čekají na Ostrov

ostrov prebal perex

Ostrov (2005) je akční sci-fi velmi akčního režiséra Michaela Baye. Jeho filmy jsou pověstné tím, že při nich je nejen na co koukat, ale taky nad čím přemýšlet. Hlavní hrd...