Potřebujete zpomalit? Inspirujte se u Julie

Potřebujete zpomalit? Inspirujte se u Julie

Tisk

zivot podle julie 200V nakladatelství Grada vyšla pod značkou Metafora inspirativní kniha zaměřená na osobní rozvoj s názvem Život podle Julie.

 

 

 

Kniha je tenká a má především moc pěkný přebal v jemné světle modré barvě. Dále pracuje s červenou, tmavě modrou a bílou a nachází se na ní decentní maják. Vepsaný podtitul V každé chvíli si můžeme vybrat svou cestu nasvědčuje o zaměření knihy.

Život podle Julie je rozdělený na beletristickou a praktickou část. V té se nachází návod jak trávit více času tím, na čem záleží a méně tím, na čem nezáleží nazvaný Síla priorit a otázky pro skupinovou diskuzi.

Příběh nás seznamuje s ambiciózní a pracovitou konzultantkou Riley Jenkinsovou, která by udělala vše pro své klienty. Náhle je však kritizována, nepřečtené e-maily přibývají a navíc se s ní rozešel přítel a rozhádala nejlepší kamarádka. V této náladě vyráží na povinný relaxační víkend se svými kolegyněmi do střediska zvaného Juliina škola: Vyber si svůj život.

Julie je pro Riley jako anděl – ihned ji odhadne, ukazuje jí, jak funguje středisko a takzvaně si ji vezme do parády. Při povídání jí otevře oči a celkově tak přispěje k radikálním změnám v životě Rileye. Ta pochopí, že si může vybrat a do práce se vrhá s úplně jiným přístupem.

Krédo Julie je totiž:

„Očekávání jsou nekonečná.
Čas je konečný.
Vždycky si vybíráš.
Vybírej dobře.“

Život podle Julie je krátkým a čtivým vyprávěním s důležitým poselstvím. Ukazuje, jak je potřeba si poskládat priority a uvědomit si, na čem opravdu záleží. Zarytým workoholikům možná otevře oči a ostatní na nějakou tu hodinku zabaví.

Laura Vanderkamová je spisovatelka a řečnice, která pomáhá lidem trávit více času tím, na čem záleží. Je autorkou několika knih o řízení času a produktivitě, například Off the Clock: Feel Less Busy While Getting More Done nebo I Know How She Does It: How Successful Women Make the Most of Their Time. Její práce se objevily v několika periodikách a sama se objevila v mnoha televizních pořadech. Velmi oblíbená je také její TED přednáška o tom, jak získat kontrolu nad volným časem. Věnuje se také podcastům, bloguje na webu LauraVanderkam.com a žije se svým manželem a čtyřmi dětmi v okolí Philadelphie.

zivot-podle julie

Život podle Julie
Autor: Laura Vanderkamová
Překlad: Drahomíra Michnová
Žánr: osobní rozvoj, time management
Nakladatelství: Grada pod značkou Metafora
Rok vydání: 2019
Počet stran: 136
Hodnocení: 80 %

https://www.grada.cz/zivot-podle-julie-11040/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mistryně ČR v Pole Dance Lucie Šimková: „Šplh na tyči jsem ve škole nenáviděla.“

simkova5 200Pole dance, neboli tanec u tyče, je moderní taneční disciplína, která spojuje dohromady hned několik prvků jako jsou např. balet, akrobacie nebo gymnastika. Tento netradiční sport si na svou stranu získává stále více nadšenců. Svědčí o tom i ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Jednu dceru ztratil. O druhou se rozhodl bojovat až do konce

Devcatko a nacista perexNěmecko, rok 1943. Hans je důstojníkem posádky SS v malém městečku Osnabrück. S válečnou politikou Říše nesouhlasí, ale protože žije spokojený život, který nezměnily ani boje, nechává si své názory pro sebe.

...

Literatura

Deadpool 4: Deadpool versus S.H.I.E.L.D.

deadpool4 perŘíjen patřil v komiksovém nakladatelství Crew mimo jiné taky personě vtipné, šílené, ujeté, bezstarostné a hlavně krvežíznivé – prostě Deadpoolovi. Dočkali jsme se již čtvrtého pokračování, Deadpool 4: Deadpool versus S.H.I.E.L.D.

Divadlo

Přímý přenos derniéry představení Dejvického divadla Ucpanej systém uvidí fanoušci v kinech po celé ČR

ucpanej system200Nedosažitelné Dejvické divadlo mohou 19. dubna navštívit všichni, komu unikl boj o vstupenky na inscenaci tohoto legendárního a hereckými hvězdami protkaného souboru. Derniéra Ucpanýho systému, kde hlavní roli Boha ztvárňuje oblíbený Iv...

Film

Jarní smršť České televize: Hraná tvorba

jarni smrst200Zatímco se programová jarní nabídka letošního roku nesla na populární vlně kriminálních a detektivních příběhů, v roce 2017 budou tyto oblíbené žánry doznívat a na jaře se do popředí dostane retrospektiva. Diváci se tak skrze své televizní o...