Jak (ne)být divný na netu aneb na rande s Feliciou Day

Jak (ne)být divný na netu aneb na rande s Feliciou Day

Tisk

jak nebyt divny na netu 200Felicia Day je velmi zajímavá postava – v prvé řadě profesionální herečka, ale také člověk žijící velmi aktivně na internetu. Například založila webový kanál Geek & Soundry a je autorkou nebo herečkou v mnoha internetových a televizních projektech. Na Twitteru ji sleduje přes 2 miliony lidí a více se o ní dozvíte v knize s názvem Jak (ne)být divný na netu, která nedávno vyšla v nakladatelství Jota.

 

Kniha láká jak zajímavým názvem, tak především osobností Felicie, se kterou se potkáte už na přebalu. Můžete si všimnout jak přívěsku s Darth Vaderem, tak koketného výrazu a hlavně ďáblíků v očích. Bez nich by to asi nebyla ona a nedávalo by to vše smysl…
Jak (ne)být divný na netu je vlastně takovým deníčkem -  jde o vzpomínky Felicie Day a poznáte ji takřka od dětství. Prožijete s ní jak různé okamžiky z dospívání, tak snahy o získání hereckých rolí. Do toho všeho prostupují první kroky s internetem a vše vrcholí povídáním o internetovém seriálu o počítačových hráčích s názvem The Guild, kterému Felicia vdechla život a hrála v něm hlavní roli. Kdo seriál viděl a zamiloval se do něj, zamiluje se jistě i do této knihy.



Forma knihy odpovídá trošku blogovým zápisům – vše je osobní, popisné, doplněné různými fotkami nebo gify či memy. To knize dodává na aktuálnosti a také na vtipnosti. I když i bez obrázků se pobavíte až až, protože Felicia je roztomile šílená a dějí se jí zajímavé věci. Celkově jde o odlehčené čtení, díky němuž poznáte tuto zajímavou osobu a budete mít pocit, jako byste ji znali odjakživa.

ja nebyt divny na netu

„Nakonec jsme přece jen našly úžasné herce, kterým to dohromady ladilo a kteří přicházeli včas, a sestavily jsme vyvážené, beznákladové obsazení. Byli fantastičtí. Mám j všechny hrozně ráda a nikdy bych o nich neřekla nic špatného. A rozhodně NIKDY nepřiznám, že jsem svému kamarádovi Sundeepovi svěřila roli Zabooa částečně i kvůli tomu, že vlastnil dvě kamery, které jsme k natáčení nutně potřebovaly. Nikdy.“ (str. 173)
Felicia Day se narodila 8. června 1979 v Alabamě. Účinkovala v řadě televizních pořadů, například v seriálech Buffy, přemožitelka upírů, Lovci duchů či Heuréka – město divů. Nejvíce se však proslavila svou prací v oblasti internetových videí. S Jossem Whedonem spoluúčinkovala v internetovém muzikálu Dr. Horrible's Sing-Along Blogoceněném cenou Emmy a je autorkou a hlavní postavou internetového seriálu The Guild. Felicia Day je také producentkou, autorkou a herečkou v mnoha internetových a televizních projektech. Další zajímavosti nejen o ní najdete na www.feliciaday.com nebo na Twitteru (@feliciaday).

Jak (ne)být divný na netu
Autor: Felicia Day
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2016
Hodnocení: 95 %

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Karel Sedlecký: „Můj běžný pracovní den je plný kávy, rozhovorů s lidmi, schůzek, telefonních hovorů a taky faktur a smluv.“

karel sedlecky 200Karel Sedlecký se narodil 17.3. 1985 v Sušici. Studoval na místním gymnáziu, poté pokračoval na pražskou ČVUT, kde získal titul inženýra. Po nedokončeném doktorandském studiu, se stal ředitelem kulturního centra v Sušici ( SIRKUS, p.o...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Ženská milostná poezie v almanachu Královny slz a ostružin

200litKdyž byla spisovatelka a básnířka Sylva Lauerová konfrontována s názorem, že poezie se dnes téměř neprodává, vyvolalo to u ní nejen otázku, zda je tomu skutečně tak, ale zároveň se zrodil i nápad vytvořit almanach ženské milostné poezie plný něhy, radosti a...


Literatura

Anonymity internetu se dá snadno zneužít

anonymita 200V nakladatelství Kalibr vyšel první díl ze série s vyšetřovateli Buchholzem a Salomonovou nazvaný Anonymita.

...

Divadlo

Životní příběh Jiřího Plannera, který začínal kdysi v Semaforu, je hlavně o něčem

planner perexKniha Planner Story přibližuje osobnost Jiřího Plannera, který sice už dávno není hvězdou, ale má neskutečný tah. Už jako provozní šéf známého pražského divadla prošel neskutečnou spoustu dobrodružství, zážitků a ...

Film

Velice účelná procházka Alexandra Hackenschmieda

Hackenschmied 200Alexander Hackenschmied nepatří k našim nejznámějším dokumentaristům - a není se čemu divit. Vždyť tu působil jen v době před druhou světovou válkou a poté se (s mírně pozměněným příjmením - jako Hammid) prosazoval ve Spojených státech. Jeho samost...