J.K.Rowlingová: Harry Petter a Kámen mudrců

J.K.Rowlingová: Harry Petter a Kámen mudrců

Tisk

HP1 perexHarry Potter není žádnou novinkou, přesto však dokáže i po více než dvaceti letech stále získávat nové čtenáře a nepřestává fascinovat stálé fanoušky. Právě k příležitosti dvacetiletého výročí od vydání první knihy ve Velké Británii, vydává nakladatelství Albatros celou knižní sérii J. K. Rowlingové.

 

 

Na první pohled precizně zpracovaná obálka s ilustracemi Jonnyho Duddleho, které budou sérii provázet až do posledního dílu, ukrývá magický příběh o chlapci, který zůstal naživu. Harry je jedenáctiletý chlapec, který žije u strýčka, tety a stejně starého bratrance Dudleyho – jediných příbuzných, kteří ovšem o jeho společnost zdaleka nestojí a dávají mu to každodenně najevo. Později toho léta, kdy Harry oslaví narozeniny, se má všechno změnit. Dostane totiž dopis informující ho o přijetí na Školu čar a kouzel v Bradavicích, kam, jak se později dozvídá, chodili i jeho rodiče. Zjišťuje, že je nejznámější osobou ve světě kouzel a nalézá i své vůbec první skutečné přátele. Ale více o Bradavicích, oblíbeném famfrpálu, nenáviděném profesoru Snapeovi i Voldemortovi už prozrazovat nebudu, to nechám na každém čtenáři.

Knihy o Harrym Potterovi jsou mojí srdeční záležitostí, proto jsem si nemohla nechat ujít ani novou sérii. Věřím, že tímto krokem nakladatelství Albatros pomohlo získat další čtenáře a zaryté fanoušky. V příběhu je ukryta celá řada motivů ze života samotné autorky J. K. Rowlingové, které pozorný čtenář alespoň částečně může odhalit a nebo si nechat trochu napovědět, a potom si knihu vychutnat z trochu jiného úhlu.

HP1

Název: Harry Potter a Kámen mudrců
Autor: J. K. Rowlingová
Rok vydání: 2017 (anglický originál v roce 2017)
Počet stran: 334
Nakladatelství: Albatros Media a. s.
Překlad: Vladimír Medek
Odpovědný redaktor: Petr Eliáš
Technická redaktorka: Petra Mejstříková


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Klemeš: „Program nám letos narostl o několik set procent.“

chillibrani 200Festival milovníků pálivého Chillibraní se bude konat 5. září 2015 na brněnském koupališti Riviéra. Připraven je celodenní program pro děti a dospělé, kterému dominuje soutěž Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého - Chilližrout 2015. O to...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Zlatý poklad – pohádková kniha za všechny prachy!

zlaty poklad perex1Příběhy plné čertů s veselýma očima, vodníků, čarodějů, králů, princezen, hloupých Honzů a zvířátek, jejichž pohádkový svět se prolíná se světem nás, obyčejných smrtelníků, napsali známí ekonomové...


Literatura

Příliš krásná dívka – nepříliš povedené čekání na motiv

krasnadivka perexKlasik praví „za vším hledej ženu“. V případě detektivního románu z pera Jana Seghertse Příliš krásná dívka to platí do puntíku. 

 

...

Divadlo

Komiksovou komedii se špetkou černého humoru uvede Divadlo na Vinohradech

vinohrady200Daniel Majling je autorem hry Láska! Prsty! Salman Rushdie!, kterou uvede v premiéře v sobotu 4. června ve Studiové scéně Divadlo na Vinohradech. Představení, které se hraje v překladu a dramaturgii Vladimíra Čepka, režíruje Barbora Mašková a vin...

Film

Poupata vystoupala na filmový trůn

V sobotu se filmoví tvůrci i fanoušci dočkali už devatenáctého udílení prestižních ocenění Český lev. Po roce se tedy opět sešli filmaři, herci, diváci v sále pražské Lucerny, kde slavnostní vyhlašování již tradičně probíhá.




...