Každodenní život rodičů

Každodenní život rodičů

Tisk

mamoushumorem perMámou s humorem, jinak by to ani nešlo. Útlá knížečka, kterou zvládnete za jeden večer, vám nabídne náhled do života úplně normální matky, která zažívá všechny radosti i starosti spojené s rodičovstvím. Čekáte miminko, nebo už doma děti máte? Potom stojí za přečtení.

 

 

Historky, které zná každý rodič

Rodičovství je náročné, krásné a nezapomenutelné. Ale ať je jakékoliv, otočí život vzhůru nohama. O tom se přesvědčí každý rodič. Stejně je na tom Jana Bitalová, autorka knihy Mámou s humorem. Ta se rozhodla svými historkami čtenáře vyděsit pobavit. I když popisuje zcela běžné věci, které zná praktický každý rodič, nedá se popřít, že její čtivě podaný text přinejmenším zpříjemní večer.

mamoushumorem 2

 

Krátká kniha plná sebeironie

Kniha je rozdělena do třech částí. V první popisuje Jana Bitalová své těhotenství a zakončuje ji samotným porodem. Intimní detaily si ponechává v soukromí, nicméně ani tak to není čtení pro někoho, kdo děti teprve plánuje. :-)

Zbylé kapitoly popisují jednotlivé etapy její, dnes už čtyřleté, holčičky. V žádném případě tady ale nenajdete žádné negativní poznámky na účet dětí. Naopak autorka používá spíše sebeironii, a to stojí za přečtení.

mamoushumorem 3Jedna z mnoha? 

Podobné knihy se na pultech knihkupectví objevují stále častěji. Je tahle něčím jiná? Vlastně není, ale to neznamená, že není zajímavá. Ukazuje, že nikdo není dokonalý rodič, kterého děti občas nerozčilují nebo nevyvedou něco, z čeho se jim kroutí prsty u nohou.

Moc se mi líbí inteligentní humor, který autorka použila. Trefně vystihuje pocity rodičů a myslím, že i čtenáři starších dětí si připomenou chvíle, na které možná zapomněli. AJO! moment se zaručeně dostaví. A ne jen jednou.

Naopak mně trochu vadil ten rodičovský přístup, ale to je čistě můj problém a jsem si jistá, že většině z vás vadit rozhodně nebude. Další drobností, kterou bych vytkla, je řazení příspěvků ze sociálních sítí až na konci knihy. Klidně bych se je dokázala představit v jednotlivých kapitolách, na které by tak tematicky navazovaly.

mamoushumorem 1


Celkové hodnocení: 70 %

Název: Mámou s humorem

Autor: Jana Bitalová

Ilustrace: Denisa Klimentová

Rok vydání: 2019

Nakladatelství: Pointa

Zdroj foto: Albatros Media

 

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Thomas V: „Díky trance music jsem poznal lidi, na které nechci nikdy v životě zapomenout“

thomas 20015. srpna budou účastníci Summerparty svědky hned několika premiér. Na parníku Tyrš se totiž v ten večer představí  tři DJs, z nichž dva budou před větším publikem hrát vůbec poprvé. Nejzkušenější z nich, ostravský BluEye, už letos Tyrše svým vystou...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Květinový rok

kvetinovy rok 200

V březnu vydalo nakladatelství Fragment Květinový rok – knihu, která přináší potěchu pro oko i pro duši. Nechte se hýčkat vybranými dvanácti květinami, jež nás provedou jednotlivými měsíci a nabídnou směsici informací, tipů ...


Literatura

Bear Grylls: Bláto, pot a slzy

blato pot a slzy 200Nakladatelství Jota vydalo v červenci autobiografii Beara Gryllse, která musí zaujmout všechny příznivce této nejen televizní persony. Jaké bylo jeho dětství, co ho formovalo v dospívání a jaké to bylo, vystoupat jako jeden z ne...

Divadlo

Na podzim do divadla: Ošklivec

2d3c94dbbe2fd3850b9978cd5b0534f6O prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte. Tentokrát vás zveme na Ošklivce do olomouckého Divadla Tramta...

Film

Godzilla zasahuje

godzilla perexPravěký veleještěr pojmenovaný Godzilla se v japonských kinech poprvé objevil přesně před šedesáti léty (film v tuzemské distribuci nazvaný Probuzená zkáza mohli čeští diváci spatřit až o tři...