Mluvící Anglický obrázkový slovník

Mluvící Anglický obrázkový slovník

Tisk

anglicky obrazkovy slovnik200V edici Kouzelné čtení od Albi vyšla v loňském v roce další interaktivní mluvící kniha – Anglický obrázkový slovník. Tentokrát jde o publikaci v běžném formátu s běžnými tenkými papírovými listy, což z ní dělá skvělou učební i zábavnou pomůcku.

 


Slovník je určen pro uživatele od 4 do 99 let a zaručeně si díky němu zopakují mnoho slovíček malí i velcí. Čtenáři se mohou těšit na více než tisícovku slovíček rozdělených do jedenácti tematických kapitol pokrývající potřebnou slovní zásobu. Jedná se například o domov, lidské tělo, zvířata a přírodu, školu, město, práci, sport a koníčky nebo cestování. Na konci celé knihy pak najdete česko- anglický i anglicko-český abecední slovník.
Na začátku každé části se nejprve na dvou stranách nacházejí potřebná slovíčka, na která navazuje jejich využití v konkrétních větách. Procvičuje se také základní gramatika jako slovesa nebo předložky. Stejně jako u ostatních knih z edice Kouzelného čtení je i zde použito několik srozumitelných ikon. Slouží především pro přečtení, české překlady, kvízy a opakování.
Velmi mě zaujala například kapitola At school, která pokrývá mnoho oblastí. Nejprve obecná slovíčka, jako je teacher, student nebo playground, dále školní věci (exercise book, computer, globe), školní předměty a podkapitola What can we do at school pak skrývá mnoho sloves. Další podkapitoly pak mohou plnit vzdělávací funkci i v češtině – barvy, číslovky, matematické operace a tvary.

anglicky obrazkovy slovnik


Kniha je opět moc pěkně ilustrovaná, kresby jsou hravé a jednoznačné. Posun vpřed vidím také v technologiích, jednotlivé senzory bezchybně fungují i na obyčejném papíře této knihy. Osobně by mi přišlo praktičtější jít v jednotlivých kapitolách odzadu – nejprve se se slovíčky seznámit prostřednictvím vět a spojení a až po tomto zažití si je opakovat pomocí kvízů na dvojstraně s obrázky. Ale na druhou stranu není problém přelistovat. Někde je škoda, že jsou některé obrázky příliš velké na úkor zobrazení více slovíček. To jsou však jen mušky na velmi praktické učební pomůcce.


Název: Anglický obrázkový slovník
Doporučený věk: 4—99 let
Výrobce a vydavatel: Albi Česká republika
Rok vydání: 2015
Počet stran: 179
Hodnocení: 90 %

( 0 hlasů )


Zdroj foto: www.kouzelnecteni.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Alžběta Bartošová – Mladá talentovaná Slovenka, která si užívá Prahu.

bart200Herečka Alžběta Bartošová nyní hraje v divadle Kalich v představení Horečka sobotní noci a nově od září v Atlantidě.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Zůstaň se mnou, příběhu plný emocí

Zůstaň se mnou, perexPřesně to jsem si přála po otočení poslední stránky knihy Zůstaň se mnou. Těžko jsem se loučila s osudy hlavních hrdinů. Debutový román nigerijské autorky Ayobami Adebayo je dílo nanejvýš zdařilé. Jsem nadšená, že jsem po knize sáhla.

...

Literatura

Knižní tipy z Albatros Media

Albatros-Media-1Máme pro vás tipy na zajímavé novinky poslední doby z produkce společnosti Albatros Media. Nenechte si ujít dojemné romanťárny, napínavou detektivku nebo příchuť války.

...

Divadlo

Veroničin pokoj v divadle Reduta v Brně

Veronicin pokoj 200Jedna za scén Národního divadla v Brně, staroslavná Reduta kde byl divadelní sál přestavěn  v roce 1773 a čekal na nové otevření po rekonstrukci až v roce 2005, je malý prostorem, velký svými ambicemi..  Za deset let té nové existen...

Film

Parazité ve společnosti dnes a kdysi

Parazit perexNa letošním canneském festivalu zvítězil jihokorejský film PARAZIT, který se již v českých kinech promítá, ačkoli oficiální premiéru má stanovenu až na počátek října. Natočil jej Joon-ho Bong (jiný přepis Džun-ho Pon), jenž vynalézavě zužitk...