Česká raw food: Tajemství těch nejlepších
Banner

Česká raw food: Tajemství těch nejlepších

Email Tisk

raw200Tuto knihu lze považovat za jedinečný projekt, který spojuje recepty živé stravy a příběhy lidí, kteří v naší republice spojili svůj život s aktivní propagací všeho, co se raw food týká. Od distribuce speciálních kuchyňských spotřebičů, až po restaurace nebo webové projekty, které se zabývají osvětou.

 


Recepty jsou potom úchvatnou inspirací a věřte, že vás začne doma svrbět pohled na mixér. Takovou neodolatelnou chuť budete mít něco z uvedených recepisů zkusit.

Živá strava ano, či ne? Jistěže ANO!
Na tyto otázky se každý z oslovených majitelů firem nebo projektů určitě zaměřuje. Každý z nich měl jinou cestu k živé stravě, někdo u ní zůstal dosud, někdo ji má jako zpestření jídelníčku a jídelníček při rekonvalescenci organismu. Ona je živá strava velmi energetická. Tím je myšleno, že tělu dodává  nesmírnou živost a vitalitu. Nejde o kalorie, ale o stravu plnou bioenergeticky cenných látek, na které naše tělo slyší a dostává se tak do rovnovážného stavu a schopnosti lépe detoxikovat zátěž. Ať už psychickou, tak i tu tělesnou nebo tu, kterou mu dodáváme konvenční, nepříliš zdravou stravou.
Z cestiček, které tu autoři prošli, si můžete vybrat to své, možná vám některé budou povědomé, možná si jen budete chtít přečíst, jak se zvedl z mrtvých první majitel fresh baru v Čechách, který v podstatě velmi brzy zkrachoval… a začal znovu. Nevzdal to. Jak se žije majitelům první raw food restaurace u nás nebo jak se dělá internetová osvěta, která je ve většině případů prostředím, kde začínáme hledat první informace o živé stravě.

raw5

 

Receptů je tu stovka a je to opravdu Vyšší dívčí!
Stovka různých inspirací pochází od každého, kdo se tohoto projektu zúčastnil a je zřejmé, že jsou to lidé, kteří už mají vitariánství v malíčku. Recepty jsou to nápadité, velmi vzhledné, propracované do nejmenších detailů. Základní recepty na chleby, smoothie, omáčky, lahůdky typu slunečnicový tataráček nebo čokoládová zmrzlina pak dávají nekonečně mnoho různých nápadů i pro běžného čtenáře! Je to pouze inspirace. Můžete si uvařit cokoliv podle receptu, ale můžete recept diametrálně změnit. Vyzobávat z receptů jenom chuťové kombinace, protože to je často kámen úrazu. Lidé se bojí kombinovat, protože kdoví, jak chutná zázvor a banán?
Tohle jsou osvědčené tipy a tak odpadá strach z toho, že něco zkazím. A naopak, stoupá odvaha příště zkusit něco jiného.
A vymyslet svůj vlastní recept.

Název: Raw food, Tajemství těch nejlepších
Autor: neuveden (kolektiv autorů)
Žánr: kuchařka, lifestyle
Nakladatelství: IFP Publishing
Rok vydání: 2015
Počet stran: 166
Hodnocení:     99%            Zdroj foto: IPF, Renata Petříčková

( 0 hlasů )


Odkaz na web: www.ifp-publishing.cz


 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit





Přihlášení

K21 se představuje

LUKÁŠ LOUŽECKÝ


šéfredaktor

    32 let, ve znamení Štír. Je z Prahy a zaměstnán prozatím v Datartu na Službách zákazníkům. V rámci své amatérské žurnalistické kariéry má za sebou psaní a fotografování pro několik webů – zejména hudebních a literárních. Namátkou zmíníme ireport.cz, vaseliteratura.cz nebo cbdb.cz. Na šéfredaktorskou pozici nastoupil počátkem roku 2018 a doufá, že tento web povede k ještě větším úspěchům, než má prozatím za sebou.

    Pro Kulturu 21 píše již několik let. “Na práci pro Kulturu 21 mě baví především to, že je tento web tak všestranný. Můžu psát o knížkách, výstavách i třeba hudbě. Navíc je v něm přátelské prostředí."

    Ve volném čase se vedle psaní a fotografování věnuje zejména své rodině – manželce a téměř tříletému synovi. Je téměř abstinent, ale občas si dá skleničku vína. Odnaučený kuřák se závislostí na brambůrkách.

    Životní motto:

    Užívej života než ti uteče.

Toulavka

Anketa


Partneři

Hledat

Mimísek 36

Z archivu...

Čtěte také...

Máte dostatečně naplněnou Zkušenostní banku?

vsechno co si nepamatuju 200I do Česka se dostal román ve Švédsku velmi oceňovaného autora Jonase H. Khemiriho, který si nebere servítky a velmi nahlas a otevřeně komentuje švédskou společnost. Především se zabývá vztahem většiny k přistě...

Nové komentáře

Facebook

Twitter


Literatura

Nenechte se stáhnout Ke dnu

ke dnu200V Odeonu vyšel druhý román autorky Anny Bolavé s názvem Ke dnu. Ten volně navazuje na její prvotinu Do tmy, za kterou loni obdržela Magnesii Literu za prózu. I tentokrát jsou její šance vysoké…

 

 

...

Divadlo

Simona Stašová a Svatopluk Skopal si střihnou manželství po italsku

filumena marturanoTragikomedii Filumena Marturano italského režiséra, dramatika a herce Eduarda De Filippa připravuje Simona Stašová spolu se svým dvorním režisérem Zdeňkem Kaločem.

Film

Film Distribution ARTCAM uvede dokumentární film Krystyny Krauze BRATŘÍČEK KAREL OSUDY KARLA KRYLA POLSKÝM POHLEDEM

bratricek karel  foto artcam 200Nový pohled na legendárního písničkáře, který se stal symbolem Pražského jara „Bratříček Kryl“ ukazuje  tragické osudy legendy dvou československých revolucí – 1968 a 1989. Dokument přibližuje spoustu nezn...