Česká raw food: Tajemství těch nejlepších
Banner

Česká raw food: Tajemství těch nejlepších

Email Tisk

raw200Tuto knihu lze považovat za jedinečný projekt, který spojuje recepty živé stravy a příběhy lidí, kteří v naší republice spojili svůj život s aktivní propagací všeho, co se raw food týká. Od distribuce speciálních kuchyňských spotřebičů, až po restaurace nebo webové projekty, které se zabývají osvětou.

 


Recepty jsou potom úchvatnou inspirací a věřte, že vás začne doma svrbět pohled na mixér. Takovou neodolatelnou chuť budete mít něco z uvedených recepisů zkusit.

Živá strava ano, či ne? Jistěže ANO!
Na tyto otázky se každý z oslovených majitelů firem nebo projektů určitě zaměřuje. Každý z nich měl jinou cestu k živé stravě, někdo u ní zůstal dosud, někdo ji má jako zpestření jídelníčku a jídelníček při rekonvalescenci organismu. Ona je živá strava velmi energetická. Tím je myšleno, že tělu dodává  nesmírnou živost a vitalitu. Nejde o kalorie, ale o stravu plnou bioenergeticky cenných látek, na které naše tělo slyší a dostává se tak do rovnovážného stavu a schopnosti lépe detoxikovat zátěž. Ať už psychickou, tak i tu tělesnou nebo tu, kterou mu dodáváme konvenční, nepříliš zdravou stravou.
Z cestiček, které tu autoři prošli, si můžete vybrat to své, možná vám některé budou povědomé, možná si jen budete chtít přečíst, jak se zvedl z mrtvých první majitel fresh baru v Čechách, který v podstatě velmi brzy zkrachoval… a začal znovu. Nevzdal to. Jak se žije majitelům první raw food restaurace u nás nebo jak se dělá internetová osvěta, která je ve většině případů prostředím, kde začínáme hledat první informace o živé stravě.

raw5

 

Receptů je tu stovka a je to opravdu Vyšší dívčí!
Stovka různých inspirací pochází od každého, kdo se tohoto projektu zúčastnil a je zřejmé, že jsou to lidé, kteří už mají vitariánství v malíčku. Recepty jsou to nápadité, velmi vzhledné, propracované do nejmenších detailů. Základní recepty na chleby, smoothie, omáčky, lahůdky typu slunečnicový tataráček nebo čokoládová zmrzlina pak dávají nekonečně mnoho různých nápadů i pro běžného čtenáře! Je to pouze inspirace. Můžete si uvařit cokoliv podle receptu, ale můžete recept diametrálně změnit. Vyzobávat z receptů jenom chuťové kombinace, protože to je často kámen úrazu. Lidé se bojí kombinovat, protože kdoví, jak chutná zázvor a banán?
Tohle jsou osvědčené tipy a tak odpadá strach z toho, že něco zkazím. A naopak, stoupá odvaha příště zkusit něco jiného.
A vymyslet svůj vlastní recept.

Název: Raw food, Tajemství těch nejlepších
Autor: neuveden (kolektiv autorů)
Žánr: kuchařka, lifestyle
Nakladatelství: IFP Publishing
Rok vydání: 2015
Počet stran: 166
Hodnocení:     99%            Zdroj foto: IPF, Renata Petříčková

( 0 hlasů )


Odkaz na web: www.ifp-publishing.cz


 




Přihlášení



Anketa


Partneři

Hledat

Příběhy Elišky, Vítka a Čenišky (4)

Z archivu...

Čtěte také...

Dokonalý závěrečný díl kultovní krimi série Thomase Engera Smrtelná rána

smrtelnarana obKonečně jsme se dočkali! Vyšel pátý závěrečný díl (25. 7. 2017) kultovní krimi série norského spisovatele Thomase Engera pod názvem Smrtelná rána (z originálu Banesår) s hlavním hrdinou novinářem Henningem Juulem. Celou sérii do češtiny sk...


Literatura

Mýty 11: Válka a střepy

Myty11 perexV dubnu nám nakladatelství Crew v tandemu s Netopejrem přineslo už jedenáctý díl pohádkové komiksové série Mýty. Název Válka a střepy dává dostatečně najevo, co vše nás čeká a nemine. Ale v podání osvědčeného dua Willingham a Buckingham se nám ...

Divadlo

Kdo lehce nabude, lehce také pozbude

kdo 200Kdo z nás by nechtěl přijít k velkému jmění, aniž by musel vynaložit příliš velké úsilí pro jeho získání či vydělání. Avšak takový štědrý movitý i nemovitý dar se může velmi rychle proměnit v dar danajský. Své o tom ví i hlavní protagonistka inscenace

Film

Miloš Forman slaví osmdesátiny
ImageMiloš Forman jako jediný z českých režisérů, kteří kdy emigrovali (připomeňme uměleckou rezignaci Gustava Machatého, Františka Čápa, Ivana Passera, Vojtěcha Jasného, nemluvě o Janu Němcovi atd.), plně souzněl s cizím prostředím a pro...