Česká raw food: Tajemství těch nejlepších

Česká raw food: Tajemství těch nejlepších

Email Tisk

raw200Tuto knihu lze považovat za jedinečný projekt, který spojuje recepty živé stravy a příběhy lidí, kteří v naší republice spojili svůj život s aktivní propagací všeho, co se raw food týká. Od distribuce speciálních kuchyňských spotřebičů, až po restaurace nebo webové projekty, které se zabývají osvětou.

 


Recepty jsou potom úchvatnou inspirací a věřte, že vás začne doma svrbět pohled na mixér. Takovou neodolatelnou chuť budete mít něco z uvedených recepisů zkusit.

Živá strava ano, či ne? Jistěže ANO!
Na tyto otázky se každý z oslovených majitelů firem nebo projektů určitě zaměřuje. Každý z nich měl jinou cestu k živé stravě, někdo u ní zůstal dosud, někdo ji má jako zpestření jídelníčku a jídelníček při rekonvalescenci organismu. Ona je živá strava velmi energetická. Tím je myšleno, že tělu dodává  nesmírnou živost a vitalitu. Nejde o kalorie, ale o stravu plnou bioenergeticky cenných látek, na které naše tělo slyší a dostává se tak do rovnovážného stavu a schopnosti lépe detoxikovat zátěž. Ať už psychickou, tak i tu tělesnou nebo tu, kterou mu dodáváme konvenční, nepříliš zdravou stravou.
Z cestiček, které tu autoři prošli, si můžete vybrat to své, možná vám některé budou povědomé, možná si jen budete chtít přečíst, jak se zvedl z mrtvých první majitel fresh baru v Čechách, který v podstatě velmi brzy zkrachoval… a začal znovu. Nevzdal to. Jak se žije majitelům první raw food restaurace u nás nebo jak se dělá internetová osvěta, která je ve většině případů prostředím, kde začínáme hledat první informace o živé stravě.

raw5

 

Receptů je tu stovka a je to opravdu Vyšší dívčí!
Stovka různých inspirací pochází od každého, kdo se tohoto projektu zúčastnil a je zřejmé, že jsou to lidé, kteří už mají vitariánství v malíčku. Recepty jsou to nápadité, velmi vzhledné, propracované do nejmenších detailů. Základní recepty na chleby, smoothie, omáčky, lahůdky typu slunečnicový tataráček nebo čokoládová zmrzlina pak dávají nekonečně mnoho různých nápadů i pro běžného čtenáře! Je to pouze inspirace. Můžete si uvařit cokoliv podle receptu, ale můžete recept diametrálně změnit. Vyzobávat z receptů jenom chuťové kombinace, protože to je často kámen úrazu. Lidé se bojí kombinovat, protože kdoví, jak chutná zázvor a banán?
Tohle jsou osvědčené tipy a tak odpadá strach z toho, že něco zkazím. A naopak, stoupá odvaha příště zkusit něco jiného.
A vymyslet svůj vlastní recept.

Název: Raw food, Tajemství těch nejlepších
Autor: neuveden (kolektiv autorů)
Žánr: kuchařka, lifestyle
Nakladatelství: IFP Publishing
Rok vydání: 2015
Počet stran: 166
Hodnocení:     99%            Zdroj foto: IPF, Renata Petříčková

( 0 hlasů )


Odkaz na web: www.ifp-publishing.cz


 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit





Přihlášení

Anketa


Partneři

Hledat

Z archivu...

Čtěte také...

Markéta Harasimová: Poháry touhy

Pohary touhy200Violina minulost je opředena tajemstvím – její matka odmítá mluvit o rodině zemřelého otce. První střípky pravdy tak Viola nečekaně odhalí až ve chvíli, kdy se jako dospělá ocitá na dramatické životní křižovatce. Východisko z těžké situ...

Nové komentáře


Literatura

Eva Zábranová čtenáře zavede na Cesty

cesty1O šedočerné knížce s prostým názvem Cesty jsem slyšela, že ji člověk buď miluje, anebo nenávidí. Přečetla jsem ji během pár hodin a byla mi okamžitě sympatická. Styl, obsah, výpravnost, jistá hrubost a syrovost, umění autorky vystihnout ...

Divadlo

Mezinárodní den tance s Českou televizí

Den tance 200V České republice se bude 29. duben slavit ve více než patnácti českých a moravských městech, kde se připravuje speciální program pro veřejnost. Tančit se bude na veřejných prostranstvích, v tanečních sálech, studiích, klubech a divadlech.

...

Film

Lovci a oběti na premiéře v Lucerně

lovci a obeti perexVe středu 25. března proběhla slavnostní premiéra filmu Lovci a oběti, který následující den oficiálně vstoupil do českých kin. Na této akci nechyběla řada osobností a ani já za magazín Kultura 21.