Denise Jarvie: Tajný jazyk světla

Denise Jarvie: Tajný jazyk světla

Tisk

tajny jazyk svetla 200Máte sto chutí praštit s tím, co nyní děláte, jak žijete a zkusit to znovu A LÉPE? Pak tyto karty mohou být dobrým průvodcem. Autorka je zpracovala s vědomím, že s každou takovou změnou, která nás má vést více k tvořivosti a smyslu života, nás pravidelně potkávají chvíle zoufalství, nechuti a odporu svého i odporu okolí. A to tvoří směs, která nás často od našich nápadů, snů a vizí odradí. A my pak končíme vyhořelí a smutní. Unavení.

V těchto kartách, či spíše v této knížečce, která k nim je přiložena, jsem se dozvěděla i to, že bojovat s něčím, proti někomu, něčemu, není zrovna dobrý nápad. Je to respektovanější cesta – žijeme v kultu vybojovaných zásluh… Ale kolik musí být poražených na to, aby tu byl někdo vítěz? Samozřejmě není boj jako boj – ale tady je čas se oprostit od myšlenky, že všechno dobré si musíme tvrdým bojem zasloužit.

Někdy jen stačí nechat věci se dít a hlavně; odstranit si z cesty to, co máme naučené a co nás kvalitně odvádí od našich cílů.

A to může být třeba i to, že budeme poslouchat vnitřní odpůrce v sobě, budeme poslouchat okolí, které nám rádo říká, že za nic nestojíme. A to jsme u takových extrémních případů, ale víme… každý, když se na chvíli zastaví, jistojistě objeví něco/někoho, kdo ho vnitřně velmi brzdí.

A někdy tou brzdou může být i únava z nevybojovaných bojů. Marnost nad marnost.

Takže i pro tyto případy se karty velmi hodí, protože nás mohou v mnoha výkladech provést cestou, která tyto myšlenkové vzorce ohladí a nahradí jinými. Laskavějšími k sobě samým a pak laskavějšími i k druhým. Texty posilují intuici, stejně tak i nádherné, jemné, pastelově heboučké karty. Karty mají zažehnout jiskru radosti, tvořivosti, ale předtím nás naučí, jak důvěřovat sami sobě.

A ty odpovědi nám někdy i dají.

Jindy si je nacítíme sami a přijdou k nám později.

Tajný jazyk světla nás naladí na vnitřní kompas

Jak nám může práce s těmito kartičkami pomoci? Použijte návody od autorky a budete spokojeni. Použijte jen to, co napsala v úvodu – a i kdybyste se pak karet ani nedotkli, i to vám pomůže. Ten princip odlupování nefungujícího a ladění se na nové… je totiž stále stejný.

Můžete používat karty, vykládat si, vnímat obrázky i texty. Střídat metody, střída karetní sady….

Ale můžete také jen tak vzít knížečku a náhodně ji otevřít – a rozloží se před vámi větička, kterou FAKT POTŘEBUJETE.

A to vše nás ladí na vnitřní kompas, který se zaměří na to, co mu dává smysl – a povede nás dál…

O autorech: Potřebujete jít za novou touhou tvořit a žít a nevíte, kde leží? Denise Jarvie právě pro takové chvíle vytvořila tyto karty a naladila se na všechny barvy duchovních i praktických poselství. Obrazy Daniela Holemana prohlubují zážitek, budí důvěru a relaxační pocit.

IMG 20220520 095334 - kopie

Vydalo nakladatelství Synergie, 2022

Hodnocení: 100 %

www.synergiepublishing.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Příroda je krásná v každém časovém okamžiku a počasí

Miroslav SanigaVědec, popularizátor vědy, velký milovník přírody, vysokoškolský pedagog a publicista, Miroslav Saniga, svůj život zasvětil přírodě a právě přírodě věnuje také své knihy. Píše jak pro malé čtenáře, ta...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nesmrtelná rodina Borgiů opět ožívá, tentokráte v knižní podobě

krev 200Rodina Borgiů nabízí nevyčerpatelnou studnici materiálu na zpracování – ať už se jedná o filmy, seriály či knihy. Nakladatelství Beta představuje historický román z renesanční Itálie, jenž nabízí nový, svěží pohled na tuto nechvalně známou rodinu. J...


Literatura

Nové pohádky kouzelné lucerny jsou výletem do vizualizace

nove pohadky 200Nemůžu vše svádět na příjemný hlas paní Nadi Konvalinkové, ale dlouhé dny jsem si pamatovala jenom pohádku o tom, jak pomáhám ve veterinární ordinaci u zvířátek. A pak matně něco o krokodýlovi. A to byl konec. Na dlouhé dny konec. Ano, ...

Divadlo

Je láska silnější než strach?

sipkovaruzenka perexV každé správné pohádce vyhraje dobro nad zlem. Dokáže ale křehká láska zvítězit nad tak velkým soupeřem, jakým je potichu se vkrádající strach? To se dozvíte, pokud zavítáte do Státní opery na baletní představení Šípková Rů...

Film

Festival ANIFILM zveřejnil výběr soutěžních snímků a představuje svůj letošní vizuál

anifilm 2022 perexMezinárodní festival animovaných filmů ANIFILM proběhne letos v Liberci od 10. do 15. května. Představí se to nejlepší i nejnovější z animované tvorby, přijede řada tvůrců i fanoušků animace. Nyní skončila práce výběrové komise a ...