Porter Robinson v YES! Clubu

Porter Robinson v YES! Clubu

Tisk

altVšichni milovníci elektronické muziky měli v pátek velkou noc! Ikona současné taneční scény Porter Robinson přijel do Prahy předvést svou hlasitou muziku, svoje umění a cit pro rytmus. Zavítal do klubu YES!, aby rozproudil plný parket nedočkavých návštěvníků!

 

Porter Robinson je dost mladý. Čelí otázkám na svůj věk od novinářů neustále. Vzdal se studií, aby mohl obrážet celý svět ve jménu milovaného hudebního směru, aby mohl stát za mixážními pulty největších festivalů a nejvyhlášenějších klubů. Dostal se na vrchol taneční scény jako teenager, což není moc časté. I tohle je důvod, proč na sebe strhává značnou pozornost. V červenci oslaví své dvacáté narozeniny a už stihl třeba zremixovat hit Lady Gaga The Edge of Glory, který obletěl celý svět. Zkrátka tenhle americký DJ a producent má skvěle našlápnuto na celou kariéru. Letos ho čeká Miami, Mexiko, Kostarika či Austrálie. Prahu už má tedy za sebou. A jaké že to vůbec bylo?

Velké. Hlasité. A divoké. Vystupoval s předchozí podporou několika jiných DJ´s (například Acustic Terrorist či Wwera), za mixážní pult se postavil před rozjetý parket okolo jedné hodiny ranní a od počátku svého setu nikoho nešetřil. Tančilo se divoce, podium doslova nadskakovalo a při pohledu do davu se vyjímaly úsměvy snad všech přítomných. Blaženě všichni odevzdávali energii dopředu, aby mohli dostat další dávku elektro beatů. I Porter si, soudě dle jeho výrazu, hraní nesmírně užíval a dal do toho naprosto všechno. Jestli někdo zavítal do klubu náhodou, tak po této noci se rozhodně musel stát fanouškem tohoto DJ´e.

alt

 

Prý jeho nejoblíbenější místo, kde do teď hrál, bylo na festivalu Coachella. Možná, kdyby se ho někdo zeptal dneska, řekl by Prahu. Alespoň jeho příznivci by si to mohli přát. A vzhledem k tomu, jak se celá akce povedla, to nemusí být jen přání..:)

alt

Porter Robinson
Datum a místo konání: 1. června 2012, Klub YES! Praha
Pořadatel: Fource Entertaiment
Zdroj foto: YES! Club
Hodnocení: 90%


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Neobyčejně obyčejní – obyčejně neobyčejní, to je název fotografické výstavy Roberta Rohála

RR200„Léta jsem říkával, že jsem dělník kultury, ale když jsem to vyslovil docela nedávno před jedním známým umělcem, tak mi řekl: Chlapče, ale tak to není. Vy jste kumštýř, píšete knihy, fotíte a pak děláte výstavy, dělník kultury byste byl, kdybyste byl třeba kuli...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Biologie víry - spiritualita jako nástroj pro snadnější zvládání životních dilemat a trablů

Bio200Jsou otázky, na které ani dnes nepřicházejí odpovědi, a proto je nepřestáváme klást a hledat jejich řešení, jako je třeba otázka víry. Takovým hledačem je i Bruce H. Lipton, který přináší svoje úvahy v tomto směru v knize „Biologie víry“ (druhé, po deseti let...

Divadlo

Lekce angličtiny od Shakespeara pouze 29. a 30. července v Královské zahradě Pražského hradu

shakespeare200Ani letos nebude na Letních shakespearovských slavnostech chybět hra v angličtině. Prague Shakespeare Company připravila hravé a v mnohém až neskutečně současné představení A Midsummer Night’s Dream (Sen noci svatojánské).

...

Film

Oscarové drama Saulův syn sugestivně připomíná hrůzy holocaustu

saul 200Oscarová kategorie Nejlepší zahraniční film je dlouhodobě považována spíš za cenu politickou než filmařskou, což ale nic nemění na tom, že někdy vyhrají díla, která si to zaslouží a mají co říct. Letošním vítězem se stalo dlouho dopředu favorizované maď...