THREE iN – tři live kapely bořily Lucernu pro Dům světla!

THREE iN – tři live kapely bořily Lucernu pro Dům světla!

Tisk

altPoslední květnový večer tři výborné české kapely rozličných žánrů věnovaly svá představení Domu světla. Benefiční koncert na podporu boje proti AIDS se zúčastnila přední ska kapela Fast Food Orchestra, Andělem ověnčení Goodfellas a  kultovní a cappella Yellow Sisters.  Akce rozproudila celý Lucerna Music Bar, publikum se protančilo až do dalšího dne!

Hned u samotného vstupu do Music Baru pořadatelé návštěvníkům vtipně (a vlastně i prakticky) připomněli, kam poputují peníze z jejich lístku. Každý si totiž mohl vybrat z široké nabídky stovek a stovek krabiček kondomů dle vlastního gusta. Právě celý koncert se uskutečnil v rámci projektu THREE IN, který značí koncerty, kde vystupují tři žánrově rozličné kapely na jednom podiu během jednoho večera. A právě takto získané finance putují do Domu světla, který je azylovým přístřeškem pro lidi, jimž AIDS zasáhl do života.

Pořadí jednotlivých koncertů bylo výborně rozděleno. Prvními účinkujícími totiž byla holčičí sestava Yellow Sisters, jeden z nejznámějších vokálních projektů u nás. Jejich hudební projev lze těžko vtěsnat do nějaké žánrové krabičky. Jsou poetické, experimentální a rozhodně světové. Zahřívací kolo na benefici zvládly na jedničku, i přesto že Lucerna rozhodně nebyla plná. Byly živé, rozproudily energii a především potvrdily, že rozhodně mají hudební scéně co dát. Ačkoliv se jedná v jistém slova smyslu o alternativní muziku, tak jejich projev snad musí zaujmout každého. A alespoň v Music baru tomu tak bylo.


„Anděl“ nedávno objevil partu kluků říkající si Goodfellas, přestože oni sami sebe už objevili dávno. Málo která rockověji laděná skupina posouvá českou muziku za hranice, tak jako oni. Svěží bigbeat, připomínající americkou garážovou kapelku, která prorazila do výšin, předvádí pětice kluků. K vidění jsou vždy ve výborných černomodrých outfitech a s dobrou náladou. Tu přivezli i do Prahy, takže po a cappelle svými beaty zvedli návštěvníky od stolků ze židlí. Dostali opravdu velký prostor, žádné uštípnuté vystoupení. Tančilo se, poslouchali se i balady, a když člověk zavřel oči, mohl snít. Protože Goodfellas znějí, jako ty kapely, které vyprodávají ohromné haly.


O závěr se postarali už kultovní Fast Food Orchestra. Že jsou špičkou naší české ska scény, je nezpochybnitelné, jejich koncerty patří k těm nejlepším, co festivaly a kluby nabízejí. Kluci umí vyždímat z kohokoliv poslední zbytky energie, nikdy nikoho nešetří. Na jejich zběsilé rytmy se nedá netančit, a nejinak tomu bylo v Lucerně. Završili tak výborný koncertní set a potvrdili, že jsou jednou z nejlepších live kapel u nás.

Večer se povedl. Cena lístku byla opravdu minimální, tak by se dalo říct ‚za málo peněz, hodně muziky‘, v tomhle případě doslova. Hřejivým pocitem však zůstává to, že výdělek neskončí v kapse „bůhvíkoho“, ale pomůže tam, kde má. Nás může hřát kulturní zážitek a úsměv, když si vzpomeneme, jak lidé na parketu řádili a v Domě světla se budou mít také o něco veseleji. Což je, myslím si, skvělá kombinace :)

Datum a místo konání: 31. května 2012, Lucerna Music Bar Praha
Pořadatel: 10PM music production ve spolupráci se sdružením LIDO PROTI AIDS
Zdroj foto: Lucerna Music Bar
Hodnocení: 94%


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Vurbs: Chytré knihy o tom, jak být dobrým tátou, jsem nikdy nedočetl do konce.

vurbs perexAutorovi knihy A život je tu! Petru Vurbsovi se radikálně změnil život po narození dcery. Brilantně zpracoval humorný pohled na události, které se svou dcerou denně prožívá. Najednou se musí vyrovnávat s ranním vstáváním v pět, ř...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Když se ztratí dítě, podezřelý je každý. Kam zmizela tříletá Millie Everleighová?

Nevlastni dite perexPo cestě domů z obchodu zazvoní Leslie telefon. Volá jí nevlastní dcera Shelby, která měla dohlížet na její dcerku Millie, a křičí, že dívenka se ztratila. Když Leslie konečně dorazí domů, zjistí, že Millie je opravdu pryč.

Divadlo

Na podzim do divadla: Listopad

200divO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte. Tentokrát vás zveme hru s příznačným názvem Listopad v podání Šaldova divadla.

...

Film

Godzilla zasahuje

godzilla perexPravěký veleještěr pojmenovaný Godzilla se v japonských kinech poprvé objevil přesně před šedesáti léty (film v tuzemské distribuci nazvaný Probuzená zkáza mohli čeští diváci spatřit až o tři...