Známý písničkář Petr Linhart vydává „live“ album To bylo to Kladno

Známý písničkář Petr Linhart vydává „live“ album To bylo to Kladno

Tisk

kladno 200Koncerty následují 11. května v Kladně Pod Třešní a 6. června v Praze v Malostranské besedě.

 

 

Pomyslné „best of“ album Petra Linharta, výrazné osobnosti tuzemské folkové scény, přichází po několika řadových albech a naplňuje očekávání jeho příznivců. Jde o záznam koncertu, který Petr Linhart odehrál spolu s kytaristou a producentem Josefem Štěpánkem 14. dubna 2022 v prostorách nezávislé scény Pod Třešní v Kladně, svém rodišti. Hudebníci nové album To bylo to Kladno představí na dvou koncertech – ve čtvrtek 11. května přímo „na místě činu“ v Kladně Pod Třešní a v úterý 6. června v Praze v Malostranské besedě.

Album, nesoucí název titulní písně To bylo to Kladno, přináší devatenáct písní – výběr nejúspěšnějších skladeb z předchozích řadových alb. Zazní zde třeba Zaječí, Marie, Annenruhe nebo Holub & Frič. Krom toho ale také písně, které nejsou obvyklou součástí koncertů – Vyplout k Bradáčovi z projektu Český kalendář Michala Horáčka, V paralelním vesmíru psaná původně pro Františka Segrada, Motýlek Jaroslava J. Ježka a jeho kapely Čp. 8 nebo Zatopené doly, zhudebněná „postindustriální“ báseň příbramského básníka Quido Maria Vyskočila, přes stoletou propast navazující na dnešní kladenskou realitu. Ta ovšem zaznívá i v titulní vzpomínce To bylo to Kladno anebo v písni Letci a chodci. Hudebně je album postavené na propojení elektrické a akustické kytary – na tu poněkud překvapivě hraje právě Josef Štěpánek, věhlasný a vyhledávaný hudebník, s nímž Linhart už dlouhou dobu spolupracuje. Koncert pro album zaznamenal Ivan Lehký.

Grafika alba je tradičně dílem výtvarníků Karla Halouna a Luďka Kubíka, s využitím fotografií Karla Cudlína, Pavly Sirůčkové a Miroslava Krhounka.

Projekt doprovází klip k titulní písni, jeho autorkou je Veronika Kicková.

Petr Linhart a Josef Štěpánek – To bylo to Kladno: CD, vydává Galén

kladno

Zdroj foto: Karel Cudlín

Více informací:

https://open.spotify.com/album/6dcykgF1YDvVkjNhFuWqAy

http://www.galen.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Velký rozhovor s Martinem Dejdarem

martin dejdar 200Herec, moderátor, bavič, dabér, hokejista, … To vše a mnohem víc je Martin Dejdar. V tomto rozhovoru se dozvíte, jaký nový pořad bude na Primě, co pro něj znamenal Comeback a plno zajímavých věcí nejen...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Oběšení psi

obeseni psi 200Kniha Oběšení psi čtenáře přenese do Kodaně – domova Nielsa Oxena, bezdomovce, tuláka potloukajícího se ulicemi a živícího se odpadky. Později se dozvídáme, že záhadného muže, který býval členem speciálních jednotek na severu Kodaně, kde z...

Divadlo

Prokleté a dokonalé Úplné zatmění

uplne zatmeni 200Na zlínském jevišti se v sobotu 24. října 2015 představili herci z Městského divadla Mladá Boleslav v proklatém dramatu Úplné zatmění o Paulu Verlainovi a Arthuru Rimbaudovi. Představení režíroval Pavel Khek, ve Zlíně známý díky ins...

Film

Jiřího Menzela léta rozmarná i hořká

menzelobalka perexObčas se i mezi režiséry vyskytne takový, který zatouží svým divákům sdělit, co všechno prožil a jak se kdy zachoval, zpravidla s výraznou tendencí hájit svá někdejší rozhodnutí a počiny. Tak si počínali pánové Jiří Weiss, Otakar Vá...