Listolet křtil album v brněnském klubu Stará pekárna

Listolet křtil album v brněnském klubu Stará pekárna

Tisk

200hudOriginální křest zažil v pondělí 4. listopadu 2013 brněnský undergroundový klub Stará pekárna, kde alternativní kapela Listolet křtila své v pořadí druhé studiové album s názvem Malý kluk. Všechny příchozí čekal hudební večer plný elektrofolku, pohodové atmosféry, chytlavých textů a neposlední řadě překvapivě i kakaa, kterým se deska křtila.



Listolet je nejen brněnská kapela s oblibou balancující na pomezí folkrocku, alternativy a elektroniky, ale také název tajného měsíce mezi říjnem a listopadem, jak členové kapely uvádějí. Pro vznik svého nového alba si tedy nemohli zvolit jinou noc, než právě tu ze čtvrtka 31. října na pátek 1. listopadu.

Nová deska s názvem Malý kluk bude následně pokřtěna v rámci turné kapely v deseti městech po celé České republice. Křtící maraton započal v klubu Stará pekárna v Brně, kde jsme byli přítomni. Desku na závěr večera skutečně pokřtil malý kluk, jak si název vyžadoval, a křtilo se velmi neobvykle, a to kakaem.

1h

Kapela Listolet působí především v Brně, ale hrdě se hlásí ke svému karpatskému původu. Skupinu tvoří celkem šest členů, kteří dávají život poetickým líbivým a uvolněným tónům experimentálního elektrofolku. Listolet funguje v následující sestavě: skladatel a režisér Tomáš Háček (klávesy, akordeon), Kuba Navrátil (mandolína, saxofon), Martin Susedík (kytary), Marek Vráblík (baskytara), Vojta Pajer (trubka) a Lukáš Čech (bicí).

V pořadí již druhé album kapely sestává z dvanácti nových písní. Drobnou zajímavostí a pomyslnou třešničkou na dortu celé desky je cvrčí cvrkání, které se údajně objevuje ve všech písních. Někde je cvrkání lehko rozeznatelné, jinde skryto v pozadí. Jedná se o takovou malou hru pro všechny audiofily. Texty všech písní na albu jsou v češtině kromě šestiminutové Lullaby, která letos na jaře sklízela úspěch v rádiích i televizním vysílání.

 2h

Kapelu Listolet si můžete naživo poslechnout i v dalších městech, do kterých v rámci svého turné zavítají.

Křtící let Listoletu:
4.11. Brno, Stará Pekárna
5.11. Zlín, Zelenáčova Šopa
7.11. Ostrava, Hudební bazar
9.11. Valašské Meziříčí, Přístav (+ 4Dogs)
20.11. Olomouc, W7
22.11. Blansko, Muzikograf
23.11. České Budějovice, Highway 61 (+ Mons Pubis)
28.11. Praha, Kaštan
29.11. Česká Lípa, Progres (+ Zhasni)
30.11. Plzeň, Zach’s Pub (+ Lidová muzika z Chrástu)

Foto: autorka článku



 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vlastimil Horváth je zpátky na hudební scéně!

200rozZpěvák Vlastimil Horváth byl posledních sedm let v ústraní a nyní přichází s novou deskou. Na co se můžeme těšit? Jaké budou texty a co nejvíce změnilo Vlastův život? To a mnohem více se dozvíte v tomto rozhovoru!

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Myslel si, že jeho život už nemůže být horší. Ale pak ho spolknul eskalátor

eskalator perexDamián je obyčejný kluk. Nevyniká krásou, inteligencí, talentem, smyslem pro humor ani roztomilostí. To by možná ani nevadilo, kdyby nebyl jediným průměrným a nezajímavým dítětem ve skupince sedmi sourozenců.

Divadlo

Citové vzplanutí a herecký koncert Hany Maciuchové v Branickém divadle


maciuch 200Zamilovat se lze v jakémkoli věku. A láska může být opětovaná! To je asi největší poselství monodramatu francouzské autorky Noelle Chatelet Žena Vlčí mák. Představení, které uvedlo Branické divadlo, je hereckým koncertem Hany Maciuchové.

Film

Gradující drama Znovu a jinak. Najdete se v něm.

altCo je v životě nejdůležitější? Jít si vždy za svým snem i za možností tvrdého pádu nebo uspokojení z fádního života? Poslední film Jasona Reitmana nás zavádí do města Minneapolis v Minnesotě za Mavis Garyovou (Charl...