Metalové okénko červen

Metalové okénko červen

Tisk

mo 200Červen byl na hudební novinky chudý, ale přesto zde najdeme několik věcí, které rozhodně stojí za zmínku, za poslechnutí, za zhlédnutí. Udělejte si obrázek sami a poslouchejte kvalitní hudbu!

 

 

Death metalová kapela Cannibal Corpse zalezla do studia, aby zamakala na nástupci desky Red Before Black z roku 2017.

Na materiálu pro budoucí album pracují i polští Behemoth. Pro úplnost připomínám, že naposledy jsme si od nich mohli vychutnat I Loved You At Your Darkest z roku 2018.

Švédští melodici In Flames letos slaví 30 let výročí vzniku kapely a 20 let od vydání kritiky i fanoušky ceněného alba Clayman. Na jeho počest vydá Nuclear Blast koncem srpna speciální edici Clayman, kde budou písně znovu nahrány.

mo in flames

Jeden z mnoha projektů věhlasného Phila Anselma (Pantera, Down) je i kapela En Minor, žánrově prý jde o „depression core.“ V plánu mají 4. Září vydat plnohodnotný debut s názvem When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out. Najdeme zde 11 skladeb a jako ochutnávku tu máme singl k písni Blue:

A teď z úplně jiného soudku, popojedem k industriální hudbě a projektu Not My God, kde se potkali Tim Sköld (ex Marilyn Manson, Shotgun Messiah) a Nero Bellum (Psyclon Nine). Ti dali dohromady eponymní debut se 13 skladbami a vy si můžete vychutnat hned dvě, melancholickou Sowing Discord:

a ráznější Fiction:

Kanaďani Kataklysm vydali v roce 2018 výborné album Meditations a na podzim se dočkáme další fošny. Ta ponese název Unconquered a můžete se nechat navnadit kratičkým teaserem:

Lamb Of God jsou zpět v plné síle! Pět let po vydání silné desky VII: Sturm Und Drang vydali 19. června eponymní album a že stojí za to dokládá i videoklip k řízné písni Gears:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Věřím na šťastné konce a velké návraty, říká Josef Bouda, frontman kapely Karel Gott revival Morava

josef bouda perexNa svých vystoupeních má stále výraznější úspěch, což se už děje i za hranicemi Česka. Řeč je o kapele Karel Gott revival Morava, kde je tím "goťákem" zpěvák Josef Bouda. Hudební formace, která má základnu v Bučovicích, je stále pop...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Martin Patřičný: Jak se dělá knížka aneb nezlikvidujeme si dřevo v globálním světě?

vystavka patricny 200Martin Patřičný je výtvarník a „dřevař“, tak trochu renesančního typu. Nejenže vytváří nádherné dřevěné artefakty, ale také píše knihy, je výborný společník, moudrý bavič, citlivý recitátor, hudebník a vůbec mu...

Divadlo

Švandovo divadlo přináší mrazivý zážitek

zahrada perexKdyž slyšíte název Betonová zahrada a nečetli jste novelu Iana McEwana ani neviděli její filmovou verzi, asi máte mnoho představ, co se za trochu sterilním názvem skrývá. Přesně pro takové diváky bude nová inscenace mrazivým zážitkem. V Česku...

Film

20 let Projektu100

projekt pernyden perexProjekt 100 byl poprvé uveden do českých kin v roce 1995. Dnes již slaví 20-té výročí. Za jeho působení bylo do kiny uvedeno 179 filmů a vidělo je přes 800 tisíc diváků.